By Steven Voser

Worteltaart is een echte favoriet in de westerse keuken. Het vult namelijk altijd en is best gezond. Met dit recept profiteer je echter nog meer van de gezondheidsvoordelen ervan, omdat je het verrijkt met een vleugje THC. Zoals geldt voor alle edibles, duurt het even voordat je lichaam deze goedheid heeft opgenomen. Daarna word je echter omringd door een gelukzalige warmte.

  • Bereidingstijd: 25 minuten, inclusief glazuur.
  • Baktijd: Circa 1 uur.
  • Dosis en porties: Als je ook wietboter gebruikt voor het glazuur, kan het een behoorlijk krachtige taart worden. De taart is te verdelen in acht gezonde punten. Elke punt bevat ongeveer 15mg THC.

INGREDIËNTEN

Voor de taart:

  • 400g patentbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 450g fijngeraspte wortels (dat zijn ongeveer 6 wortels van gemiddelde grootte)
  • 350g gesmolten wietboter of cannabis-olie
  • 4 eieren
  • 400g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 150g fijngehakte walnoten

Voor het glazuur:

  • 250g roomkaas
  • 160g gesmolten wietboter
  • 800g poedersuiker
  • Sap van een vers geperste kleine sinaasappel
  • Sinaasappelrasp

BENODIGDHEDEN

  • Cakeblik van 25cm, ingevet. Als je een echte pro wilt zijn, bedek de bodem dan met bakpapier.
  • 2 middelgrote schalen
  • Grote lepel
  • Maatbeker en weegschaal
  • Elektrische mixer
  • Scherp mes
  • Rasp

carrot cake cannabis voorbereiding Royal Queen Seeds recept

WERKWIJZE

Taart

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng in een schaal de fijngeraspte wortels, walnoten, kaneel en het zout en zet dit aan de kant (voor een extra bijzondere smaak laat je de walnoten een nacht weken in je favoriete likeur).
3. In de andere schaal meng je alle andere, droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, de baking soda en suiker. Maak een kuiltje in het mengsel.
4. Voeg de vier eieren toe en lepel ze door het mengsel.
5. Voeg de gesmolten wietboter of cannabis-olie toe.
6. Meng met de elektrische mixer tot alles goed is gemengd. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt. Naarmate de suiker oplost, zie je dat de textuur verandert en het mengen steeds makkelijker gaat.
7. Voeg het wortelmengsel toe en roer alles goed door elkaar met de grote lepel. Er mogen geen stukjes wortel meer samenklonteren.
8. Doe het beslag in het ingevette cakeblik.
9. Zet het 60 minuten in de oven of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
10. Laat de taart 10 minuten afkoelen in het blik. Haal de taart daarna uit de vorm en laat deze goed afkoelen.
11. Was een schaal en de lepel af voor het glazuur.

Glazuur

1. Laat de roomkaas op kamertemperatuur zacht worden.
2. Snijd de roomkaas in kleine blokjes en doe deze samen met de poedersuiker en gesmolten boter in de schone schaal.
3. Klop op gemiddelde snelheid tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens geleidelijk het sinaasappelsap toe.
4. Klop op hoge snelheid totdat het mengsel er luchtig en zacht uitziet.
5. Glazuur de afgekoelde worteltaart en versier deze met sinaasappelrasp.
6. Zet de taart in de koelkast om het glazuur hard te laten worden.

Eet. Geniet. Wacht. Zweef.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.