Volgens Veterans and PSTD lijdt ongeveer 20 procent de van Irak- en Afghanistan-veteranen aan Post Traumatic Stress Disorder (PTSD); een van de gekwalificeerde aandoeningen die het voor veteranen in sommige staten mogelijk maakt om medicinale marihuana op recept te krijgen. Naast de hoge frequentie van PTSD onder veteranen lijden velen die terugkeren van oorlogen ook aan traumatisch hersenletsel en andere verwondingen die chronische pijnen opleveren; een andere belangrijke voorwaarde die het gebruik van medicinale marihuana toestaat. Artsen schrijven vaak grote hoeveelheden verschillende medicijnen voor ter bestrijding van de verschillende symptomen waaraan veteranen lijden als gevolg van letsel of PTSD, en vaak hebben dergelijke drugs slopende bijwerkingen waardoor veteraan ze liever niet nemen. Veteranen die een medicinaal marihuana-recept hebben gekregen zeggen dat vaak kleine hoeveelheden marihuana de angst en pijn al verlichten en minder bijwerkingen geven dan traditionele medicijnen.

Medical Marijuana and PTSD

MEDICINALE MARIHUANA EN CHRONISCHE PIJN

Voor veteranen die verwondingen opliepen tijdens gevechten, zoals traumatisch hersenletsel, is de omgang met chronische pijnen een dagelijkse strijd. Een Canadees onderzoek uit 2010 vond dat drie pufjes marihuana per dag al behulpzaam zijn bij het verlichten van de pijn en het zorgen voor een betere nachtrust. Slaapstoornissen zijn een ander probleem waar veel oorlogsveteranen aan lijden. Het onderzoek concludeerde dat cannabis verlichting van pijn geeft aan patiënten die weinig baat hebben bij andere behandelingen, een probleem waar veel veteranen volgens de rapporten meet rondlopen. Scott Murphy uit Newton, Massachusetts begon met behulp van medicinale marihuana omdat de verwondingen die hij opliep bij een motorongeluk verergerden tijdens zijn militaire dienst. De pijn bereikte het punt waarop het zijn loopvermogen beïnvloedde, en hij zegt dat de medicinale marihuana de pijn beter verzacht dan andere vormen van pijnmedicatie.

MEDICINALE MARIHUANA EN PTSD

Murphy meent ook dat, met PTSD als een primaire reden, medicinale marihuana een levensreddende behandeling kan zijn voor veel teruggekeerde oorlogsveteranen. Hij haalt het geval aan van een collega-veteraan met duidelijke tekenen van PTSD die uit het leger werd ontslagen voor wangedrag. Op 22 jarige leeftijd pleegde Murphy's vriend en medestrijder zelfmoord, en Murphy meent dat een geautoriseerd marihuana-behandeling het leven van de man had kunnen redden. Susan Tackitt zegt dat haar metgezel van de laatste 30 jaar, Lynn Morse, met marihuana begon terwijl hij in het leger zat tijdens de jaren 60; zolang hij in staat was om de drug te gebruiken kon hij functioneren. Een drugsvangst in zijn stad maakte hem zo bang dat hij contact zocht met zijn lokale veteranen gezondheidshospitaal die hem psychotische medicijnen gaven. De door de veteranenziekenhuis voorgeschreven medicijnen veroorzaakt depressies bij Morse, hij verloor de lust in het leven en stierf op 19 oktober 2006 op de intensive care van het veteranenziekenhuis. Tackitt zegt dat het gebruik van medicinale marihuana hem in leven had kunnen houden, en spreekt nu vaak over de voordelen van het geneesmiddel.

War veterans use cannabis to deal with PTSD

MEDICINALE MARIHUANA EN ZELFMOORD

Statistieken tonen aan dat zelfmoord onder Amerikaanse militaire veteranen toeneemt; sommigen beweren dat er sinds 2007 zelfs sprake is een toename van 20 procent in zelfmoorden onder veteranen. Als reden voor de verhoogde zelfmoordcijfers geven sommige deskundigen aan dat dit kan komen door de toename voor recepten voor krachtige drugs, zoals lorazepam, die de stemming veranderen en de vaak gevaarlijke bijwerkingen hebben waaronder een verhoogd risico op zelfmoord. Een andere reden is dat de veteranen, of ze nu gediend hebben in Irak,  Afghanastan, Korea, Vietnam of andere landen, de neiging hebben tot zelfmedicatie. Dit leidt vaak tot dodelijke combinaties van alcohol en meerdere voorgeschreven medicijnen. In veel van deze gevallen zou medicinale marihuana de behoefte aan zelfmedicatie kunnen elimineren. Veel veteranen maken zich echter zorgen om het zero-tolerance beleid in het leger, die soms leiden tot het verlies van andere medische behandelingen ten gevolge van het gebruik van cannabis. Recente rapporten laten echter zien dat het leger aan het veranderen is op het punt van medicinale marihuana als geldige behandeling voor PTSD, dit ten gevolge van de conclusies uit recente onderzoeken waarin het enorme voordeel beschreven wordt wat cannabis biedt aan mensen die lijden aan deze aandoening.

Veterans with PTSD

Als onderzoek omtrent de voordelen van medische marihuana toeneemt, zullen de levensreddende voordelen die het aan oorlogsveteranen biedt ook toenemen. Als zijnde een natuurlijke stof die chronische pijn en met PTSD geassocieerde symptomen bestrijdt, samen met het recente besluit van de Veterans Administration om hun beleid te versoepelen op het gebied van het gebruik van de drugs onder veteranen, wordt medicinale marihuana een steeds populairdere behandeling voor veteranen die lijden aan deze slopende ziekte.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.