Israël staat vooraan als het gaat om het gebruik van en het onderzoek naar medicinale cannabis, hoewel het recreatieve gebruik nog steeds verboden is. Miljoenen dollars worden nu geïnvesteerd in Israëls volgende grote industrie.

Als het gaat om het verbod op recreatieve cannabis, blijft Israël net zo streng als veel van haar tijdgenoten. Maar de Joodse staat loopt nu voorop als het gaat om het gebruik van en het onderzoek naar medicinale cannabis en Israëlisch artsen schrijven het kruid inmiddels voor aan 25.000 patiënten die lijden aan aandoeningen als kanker, epilepsie of posttraumatische stress.

Dit feit is niet onopgemerkt gebleven en grote investeerders duiken nu op het land om een stukje van de medicinale markt te bemachtigen. Afgelopen maart verzamelden meer dan 200 spelers uit de sector zich op de Tel Aviv CannaTech 2016, wat suggereert dat er grote dingen op handen zijn voor de reeds gevorderde cannabis onderzoek scene.

DE HUIDIGE TOESTAND VAN MEDICINALE CANNABIS IN ISRAËL

Diverse ondernemingen in Israël kweken en distribueren cannabis voor zowel gebruik als onderzoek met volledige toestemming van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Het klimaat in het land, met de overvloed aan zon en perfecte luchtvochtigheid, heeft geholpen van Israël het "beloofde land voor cannabis" te maken, volgens Tamir Gedo, hoofd van BOL Pharma, die een gigantische cannabis kwekerij runt in het noorden van Israël. Op zijn zwaarbewaakte lokatie kweekt hij meer dan 50.000 cannabis planten in 230 soorten.

cannabis in Israel

In Israël wordt hoogstaand en uitgebreid onderzoek[1] gedaan naar medicinale cannabis. Israel's Hebrew University in Tel Aviv evalueerde bijvoorbeeld de effectiviteit van cannabis bij pijn. De onderzoekers bestudeerden de effecten van cannabis op 176 patiënten die niet reageerden op traditionele pijnmedicatie. 66 procent van de deelnemers ervoeren een verbetering in pijnwaarneming en de kwaliteit van leven. Aanvullend werd bij de behandeling van patiënten ook geobserveerd dat het gebruik van opiaten aan het einde van het onderzoek met 44 procent was afgenomen, terwijl sommige patiënten in staat waren het gebruik van opiaten helemaal te staken! Dit suggereert dat cannabis veel te bieden heeft voor mensen die kampen met chronische pijn.

CANNATECH: HELPT ISRAËL VOORUIT

Dankzij de recente conventie, leidt Israël niet alleen de weg als het gaat om het onderzoek naar medicinale cannabis en de zorg voor patiënten, maar het land merkt ook dat er een gigantische markt openligt voor ondernemers en toekomstige bedrijven.

CannaTech[2] is een internationale industriële conferentie die de beste cannabis onderzoekers, bedrijven en investeerders uit de hele wereld bij elkaar brengt. Het nieuwste in onderzoek en medicinale cannabis gerelateerde producten worden drie dagen lang tentoongesteld en de populaire markt ziet een groot aanbod nieuwe uitvindingen en op cannabis gebaseerde remedies.

CANNABIS ISRAËL

Veel beginners in Israëls medicinale cannabis industrie twijfelen niet aan de enorme kansen die voor hen liggen. Saul Kaye, hoofd van deze nieuwe conferentie, wijst op het snelle tempo waarmee de regelgeving rondom cannabis de laatste twee jaar vooruitgang heeft geboekt. Hij laat doorschemeren dat er nog veel staat te gebeuren, gezien de hoeveelheid geld die momenteel in de industrie wordt gepompt.

"We laten de kans niet liggen en nu we zien wat de eerste investeerders op tafel leggen, denken we dat het gigantisch gaat worden," zei hij.

Ondernemers en reeds gevestigde bedrijven grijpen allemaal de kansen die "het beloofde land van medicinale cannabis" hen biedt. Experts zijn het erover eens: Dit is Israëls volgende grote industrie. Kan dit het begin zijn van legitieme cannabis expansionisme aan deze kant van de wereld? We hopen het.

External Resources:
  1. The Effect of Medicinal Cannabis on Pain and Quality-of-Life Outcomes in Chronic Pain: A Prospective Open-label Study - PubMed http://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. CannaTech Announces Platinum Sponsorships for CannaTech Sydney, Australia's First Ever Medical Cannabis Conference, October 28-30 | iCAN | Israel Cannabis http://israel-cannabis.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.