By Adam Parsons

Hoewel voor veel regio's de rijkdom aan cannabis niet als een verrassing kwam, leverden andere landen vele verrassingen op waar het ging om de verscheidenheid en de prijzen van de inheemse planten. Een van de verrassende regio's tijdens mijn zoektocht was Costa Rica. Iedereen die op zoek is hoogwaardige en gemakkelijk verkrijgbare cannabis dient zijn goed getrainde ogen op deze regio te richten.

Cannabis in Costa Rica

Helaas wordt Costa Rica sterk beïnvloed door het drugsbeleid van de Verenigde Staten. In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat het land strikt in zijn houding is tegen cannabis. Deze uiterlijke houding is evenwel in de eerste plaats politieke en gaat niet veel dieper dan de oppervlakte. Er is een goed gewortelde en sterke subcultuur die cannabis in de regio cultiveert en zijn positie verstevigd. Ook ten aanzienlijke van medicinale marihuana wordt vooruitgang geboekt door het land. Er zijn verschillende voorstellen voor wetgeving naar voren gebracht. Hoewel deze voorstellen het niet hebben gehaald bij de wetgevende vergaderingen, is uit opiniepeilingen gebleken dat het publiek een groot voorstander is van dergelijke maatregelen.
Fruit Spirit Cannabis

De prijs van cannabis in Costa Rica

Het is ook vrij gemakkelijk om, via een verscheidenheid aan bronnen, cannabis op straat te kopen of in de vorm van zaad. Kwalitatief hoge cannabis is het gemakkelijkste te traceren door het verkennen van de gebieden in Costa Rica waar de Rastafari-cultuur bloeit. Deze gebieden liggen doorgaans aan de stranden en aan de rand van populaire toeristische bestemmingen. Het verbaasde me niet dat cannabis in deze gebieden zeer redelijk geprijsd is. Lokaal geteelde cannabis kan worden gekocht voor tussen de $ 10 en $ 20 per portie van 10 gram. De regio staat echter ook bekend om zijn extreem slechte cannabis die regelmatig voor ongeveer dezelfde prijs in vorm van sigaretten wordt verkocht. Het verschil is vooral te danken aan de populariteit van de regio als vakantiebestemming.

De kwaliteit van cannabis in Costa Rica

Het is ook moeilijk hoogwaardige cannabis in Costa Rica te vinden als gevolg van  de toeristenbevolking. Maar als de juiste kanalen worden benut kunnen er kwalitatieve soorten worden gevonden. Er zijn namelijk veel kwekers die er met opzet verschillende manieren van kweken en oogsten op nahouden om zowel hoge kwaliteit cannabis te kunnen leveren als ook zeer laagwaardige producten die specifiek bedoeld zijn voor de verkoop aan niet goed geïnformeerde reizigers. De beste methode voor het aanschaffen van kwalitatieve hoge cannabis uit dit gebied is het onderzoeken van betrouwbare bronnen voordat u op reis gaat en online aankopen doet. Onderzoek naar cannabis in de regio heeft ook aangetoond dat de meerderheid van de hier gekweekte planten een zeer laag THC-gehalte heeft.

Cannabissoorten uit Costa Rica

Op het gebied van het kweken is Costa Rica een belangrijke producent van een soort die Skunk heet. Deze lichte soort is het makkelijkst aan te schaffen temeer daar hij het meeste gebruikt wordt door de lokale bevolking. Het welvarende deel van de bevolking is overgestapt naar het gebruik van in hydrocultuur gekweekte soorten cannabis die gericht is op het verhogen van de THC-gehaltes van de plant. Deze soorten worden in de verkoopkanalen vaak Creepy of Kryptonite genoemd.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.