Trustpilot

Bewaren van zaden

Luchtvochtigheid

HumidityJe kunt onze cannabis zaden het beste bewaren op een droge en koele plek. Schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid zijn funest voor wietzaden. Een plastic afsluitbaar potje op een donkere en droge plek is de beste oplossing.

Cannabis zaden zijn levende organismen en tijdens het bewaren zitten ze in de rustfase. Zodra het cannabis zaadje met vocht in aanraking komt zullen de voedingsstoffen die in het zaadje zitten vrijkomen en het ontkiemproces in werking zetten.

Bij het langdurig bewaren van cannabis zaden adviseren wij een maximale luchtvochtigheid van 9%. Onze cannabis zaden zijn vacuum verpakt en indien de verpakking ongeopend is, is dit verhaal niet van toepassing. Zorg in ieder geval wel altijd voor een koele en donkere plek.

 

Temperatuur

TemperatureCannabis zaden kunnen zeer lage temperaturen doorstaan, en de beste plek om ze voor langere tijd te bewaren is de koelkast of diepvriezer. Indien je de cannabis zaden in een koeling bewaard is het wel beter om ze niet te vaak eruit te halen. Dit om temperatuur schommelingen te voorkomen. Zodra je de wietzaden gaat gebruiken kun je het beste de verpakking buiten de koeling dicht laten zitten zodat de zaden rustig op kamertemperatuur komen.

 

Licht

LightLicht is net als vocht een van de factoren die het ontkiemproces in werking zet. Probeer de zaden dan ook zo weinig mogelijk bloot te stellen aan licht. De kiemkracht en levensduur zal dan optimaal blijven?