De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Handleiding voor thuiskwekers: de beste aarde voor wiet.


Bij het kweken van wiet is het gebruiken van goede aarde van groot belang. Helaas is het niet altijd simpel om aan hoogwaardige grond te komen. Van cannabis-specifieke potgrond tot goedkope universele substraten en bemeste tuinaarde; alle opties maken de keus vaak lastig voor beginners. En wat als je zelf aarde wilt samenstellen? We gaan het hieronder hebben over de beste grond voor het kweken van cannabis.

Video id: 810864477

Wat is De Beste Aarde Voor Het Kweken Van Wiet?

Niet alle grondsoorten zijn geschikt voor het kweken van wiet en niet alle wiet heeft hetzelfde type aarde nodig. Het kiezen van de optimale grondsoort is afhankelijk van diverse factoren. Namelijk het soort cannabis, het klimaat, of je thuis kweekt of in het wild, etc.

Naast deze factoren geldt dat cannabisgrond een aantal algemene eigenschappen moet hebben. Denk hierbij aan:

1. Textuur
Wiet geeft de voorkeur aan een lichte en losse grondtextuur. Een lichte textuur zorgt ervoor dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Er kan daarbij voldoende zuurstof bij de wortels komen. Dit leidt tot een optimale groei en gezondheid.

2. Afwatering
Cannabisgrond moet uitstekend kunnen afwateren. Als je de planten water geeft, moet het vocht niet bovenin de pot blijven staan. Watert de aarde niet goed af? Dan worden je planten ziek en blijft de opbrengst beperkt of gaat je wiet zelfs dood.

3. Waterretentie
Net zo belangrijk als goede afwatering is waterretentie. Dit betekent dat de aarde goed water vasthoudt. Goede cannabisgrond biedt een optimale balans van waterretentie en afwatering.

4. pH-waarde
pH is een chemische maatstaf die aangeeft hoe zuur of alkaline iets is. Dit is belangrijk, omdat wiet het alleen bij bepaalde pH-waarden goed doet. Goede teelaarde heeft een pH van ongeveer 6. Een pH-waarde van 5,8–6,3 is ook nog prima. Als de waarde echter ver daarbuiten valt, beperkt dat de opbrengst. En als de pH echt afwijkt, gaan de planten dood.

5. Voedingsstoffen
Cannabisgrond moet voedingsstoffen bevatten, zodat je planten kunnen groeien. Gelukkig bevatten bijna alle grondsoorten die te koop zijn voldoende nutriënten. Deze voedingsstoffen zijn echter vaak bedoeld voor een periode van 3–4 weken. Rond de tijd dat je planten gaan bloeien, is de voorraad nutriënten in commerciële aarde meestal op. Vanaf dat punt moet je zelf voedingsstoffen toevoegen.
Kweek je zonder extra voedingsstoffen? Doe dan biologische substraten, zoals humus, compost, wormenmest en guano, bij de aarde. Micro-organismen in de grond veranderen deze substanties in voedingsstoffen. Je planten kunnen deze daarbij opnemen wanneer ze die nodig hebben.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37823 reviews