Uitgestrekte gezonde wortels betekenen sterke volle planten en toppen met veel hars aan je volwassen marijuana planten. Typ groot in in een synoniemenlijst. Al die woorden zijn wat je wilt voor je cannabisplanten in elk opzicht. Je hebt al besloten welke kweekmethode je gaat gebruiken om het meeste uit je ruimte te halen. Binnenshuis of buitenshuis. Je zult plaats hebben voor een groter aantal kleine potjes zoals bij SOGing of een kleiner aantal grote potten zoals voor ScrOGing of een standaard getipte en mainlined kweek. Je kunt zelfs één grote pot hebben voor één enkele grote ruimtevullende marijuana plant. Maakt niet uit hoe, je zult ten minste twee keer naar grotere potten transplanteren.

Termen

Verpotten: transplanteren van een kleinere pot naar een grotere pot.

Herpotten (wortel trimmen): het transplanteren van de plant terug in een pot van dezelfde grootte met vers groeimedium.

We bespreken hier alleen verpotten.

WAAROM VERPOTTEN?

Weten hoe en wanneer je je plant moet transplanteren, kan dagen van hars-productie toevoegen in de laatste weken van rijping. Weinig tot geen transplantatie schok betekent minimale tijd verspild door je planten om te herstellen van kapotte wortels, ingestorte kluit of pot binding. In tegenstelling tot de hydrocultuur of diep water cultuur, is het verpotten noodzakelijk als je plant groeit in een vast medium zoals aarde of coco. Het doel is om de wortels te laten blijven groeien vanuit de stam en het kronkelen in de pot zo lang mogelijk te vertragen. Wanneer wortels het volume van de pot te veel beginnen te vullen, zal de vegetatieve groei vertragen.

HOE HEEFT POTMAAT INVLOED OP CANNABIS GROEI?

In de natuur heeft de ruimte voor planten invloed op hun gewoonte. Wanneer cannabis wordt aangeplant voor industriële doeleinden wordt het heel dichtbij elkaar geplant. De resulterende wortel wirwar laat hormonen vrij die een hoge lange plant bevorderen met geen echte zijtakken. Dit kenmerk werd duizenden jaren door mensen uitgebuit om perfecte lange vezels te verkrijgen ononderbroken door zijtakken. Dicht op elkaar planten resulteert ook in slechts één grote cola, waarbij een fenomenale hoeveelheid zaad gemakkelijk toegankelijk en verwerkt is. Vergelijkbaar is als een plant in een te kleine pot zit, dan worden dezelfde hormonen vrijgegeven en voor de gek gehouden waardoor het gelooft dat het dicht bij andere planten staat waardoor het omhoog wilt groeien met minimale zijtakken. Dit verschijnsel wordt toegepast in SOGing waarbij slechts één hoofdtop bij planten wordt gekweekt met weinig tot geen zijtakken.

Bij de teelt van marijuana voor recreatieve toppen of therapeutisch sterke bloemen, geldt hoe verder planten uit elkaar staan, hoe beter. Vijf vierkante meter is de aanbevolen minimum buitenruimte per plant. De ruime wortel ruimte stimuleert de plant om meer van zijn potentieel te vervullen. Het creëert krachtigere zijtakken die meerdere plekken hebben voor bloemproductie. Dienovereenkomstig, laat een grote pot de plant denken dat het op een afstand van zijn buren zit, waardoor het een veel bushier aspect zal hebben. Dit groeipatroon is ideaal voor de moderne manipulatie technieken zoals mainlining en SCROGing. Het extreme outdoor voorbeeld is natuurlijk planten van tien pond gekweekt in 4.000 liter kweekzakken. Mmmmmm ... tien pond planten.

Outdoor Cannabis Pot

BINNEN OF BUITEN

Er is geen echte formule die wordt gebruikt om de ideale potmaten te peilen voor jouw wiet afgezien van de grootst mogelijke voor jouw specifieke situatie. Het varieert voor binnen- en buitenkweek. Je hebt al overwogen hoeveel ruimte je hebt. Wat voor soort kweek je gaat doen. Hoeveel persoonlijke tijd je beschikbaar hebt voor onderhoud etc. Je weet de maximale grootte van de pot al waarin je cannabisplanten zullen eindigen, waarmee je de hoogst mogelijke opbrengst van toppen verkrijgt voor jouw persoonlijke situatie. Als je buiten kweekt, moet het gemak van onderhoud in het vroege vegetatieve stadium worden beschouwd vóór het planten in je tuin, grote potten of kweekzakken.

WANNEER VOOR DE EERSTE KEER VERPOTTEN

Je cannabis klonen of zaden bloeien en hebben een gezonde witte kluit. Je kunt de wortels zien groeien. Ze beginnen zelfs hun weg uit de onderkant van je klonen trays te kruipen of zijn duidelijk zichtbaar in de snelle beworteling of atomizing box. Als de wortels al zijn begonnen met het vormen van zijwortels, wees dan snel en voorzichtig, je bent al laat. De zijwortels zijn zeer delicaat en zullen gemakkelijk breken. Je wilt glanzende witte zoekwortels krijgen. Deze wortels zijn heel sterk en ze zullen gemakkelijk het nieuwe medium penetreren voordat ze aftakken en op zoek gaan naar vocht en voedingsstoffen. Op dit punt is verpotten zo eenvoudig als het vullen van je gekozen pot met groeimedium. Maak een gat met je vinger in het midden en plant je zaailing of kloon. Vul het voorzichtig op en geef het water.

Cannabiszaailing Transplanteren

WANNEER DE VOLGENDE KEER VERPOTTEN

Een kloon of zaailing gepot in een vier liter pot zal na drie weken zeker klaar zijn voor zijn laatste binnen locatie. Voor deze hele fase zullen je marijuana planten eenvoudig te beheren zijn zonder risico op wateroverlast. Er zal geen behoefte zijn aan een intermediaire potmaat. Outdoor wortels zullen snel uitbreiden wanneer ze meer volume krijgen. Een vier liter pot, indien verpot met minimale wortelschade, zal binnen drie weken een negentien liter pot vullen. Gedurende deze tijd zijn ze gemakkelijk te onderhouden met een minimale inspanning, waarna ze klaar zijn om opnieuw te worden verpot naar hun uiteindelijke buitenlocatie. Je zult een vertrouwde vriend nodig hebben om te transplanteren naar een grotere pot. Ze zijn zwaar en worstelen in je eentje is een gegarandeerde manier om wortelschade aan te richten.

HOE VERPOTTEN

De mantra hier is “Een transplantatie-schok is slecht. Hoe minder wortelschade, hoe beter."

Ten eerste, geef je planten grondig water en laat ze een paar uur goed uitlekken. Zo zal het medium minder snel ineenstorten als de pot gekeerd wordt. Zeer droge of verzadigde kluiten storten gemakkelijk in.

Knijp met beide handen voorzichtig op de pot. Pas gelijke druk toe op elk zijde van de pot.

Met vingers aan weerszijden van de stengel, handpalm plat op het oppervlak van het groeimedium, keer de pot volledig op zijn kop en zorg ervoor dat het goed gebalanceerd is.

Til de pot omhoog om de kluit te onthullen. Indien perfect getimed zal een goed gevormde wortelmassa alle medium op zijn plaats houden in de vorm van de pot en niet in elkaar zakken of breken en uiteenvallen. De wortels zullen helder wit zijn en niet te veel zijwortels hebben of geknoopt zijn op de bodem. Als de wortels iets vergeeld zijn en de wortelmassa zeer dicht is dan ben je een beetje laat, maar rijker aan ervaring. Als het groeimedium wegzakt en zoekwortels blootstelt dan ben je te vroeg, maar nogmaals, rijker aan ervaring. In dit geval stel het verpotten dan een paar dagen uit, zodat de rest van je wiet gewassen meer wortels kunnen ontwikkelen en voorkomen dat ze getraumatiseerd raken.

Vul de pot tot hij bijna vol is met vochtige medium. Maak een gat waar de transplantatie in kan komen te staan, terwijl je voorzichtig eromheen vult.

Geef dezelfde hoeveelheid water die je gebruikte voor de kleine pot gedurende ten minste twee dagen, om wateroverlast voor de bodem te voorkomen, terwijl de wortels groeien. Verhoog langzaam de hoeveelheid naarmate de kluit en planten groter worden.

Hoe Cannabisplanten Over Te Planten

WAAROM KLOON OF ZAAD NIET DIRECT OVERPOTTEN IN DE GROOTSTE POT?

Dat is aan jou. Het enige probleem is het risico van wateroverlast voor de aarde die nog moet worden begroeid door wortels. Wees voorzichtig bij het water geven, zodat het water niet in de bodem van de pot blijft zitten. Wortels zullen terugdeinzen van een doordrenkte bodem en zijn vatbaar om te rotten. Bladeren zullen krullen en de groei zal vertragen. Cannabis houdt van droge voeten, dus neem het zekere voor het onzekere. Geef spaarzaam water in de eerste week na het verpotten als je ervoor kiest om onmiddellijk voor de grootste pot te gaan. Je moet er echter rekening mee houden dat in de eerste weken van de vegetatie, kleinere potten makkelijker zijn om te verzorgen. Tijdens die eerste weken hebben goed onderhouden marijuana planten een aanzienlijke hoeveelheid aandacht nodig. Kleine potten zijn gemakkelijker te verplaatsen wanneer je hen verzorgt en kunnen gemakkelijk worden gedraaid om 360 graden licht dekking te krijgen.

WANNEER NIET VERPOTTEN

Als je autoflowering kweekt, zet je spruit dan direct in de uiteindelijke pot en verhoog geleidelijk de hoeveelheid water die je geeft. Dagen zijn kostbaar met autos. Vier dagen herstellen van onbedoelde wortelschade kan 6% van de kweektijd zijn. Dat is 6% minder droge opbrengst aan het einde van de cyclus.

Hoe En Wanneer U Uw Cannabis Transplanteert

EEN PAAR CIJFERS OM TE HERINNEREN VOOR JE KWEEK

Als gids om je te helpen met het efficiënt gebruik van je ruimte en tijd, is hier een lijst van standaard potmaten. Een zeer redelijke plant kan worden gekweekt in een pot van dertig centimeter en een bijzondere plant in een pot van eenenzestig centimeter. Alle standaard potten zijn gelijk, met het feit dat de diameter gelijk is aan de diepte. Een gezonde cannabis plant kan gemakkelijk een luifel hebben van driemaal de diameter van de pot.

Kloon in gekozen klonen medium
10 cm pot = 4 inch pot = pint = 0,5 ltr
13-15cm pot = 6/5 inch pot = kwart = 1 ltr
18-20cm pot = 8/7 inch pot = 1 gal = 4 ltr
22cm pot = 8,5 inch pot = 2 gallon = 7,5 ltr
25cm pot = 10 inch pot = 3 gal = 11 ltr
30cm pot = 12 inch pot = 5 gal = 19 ltr
36cm pot = 14 inch pot = 7 gal = 26 ltr
41cm pot = 16 inch pot = 10 gal = 38 ltr
46cm pot = 18 inch pot = 15 gal = 57 ltr
61cm pot = 24 inch pot = 25 gal = 95 ltr
76cm pot = 30 inch pot = 30 gal = 114 ltr
Veel succes met kweken!

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.