Zoals de naam doet vermoeden, bloeien autoflowering cannabis-strains automatisch in de loop van de tijd, ongeacht hun lichtschema. Als je een degelijke oogst wil, is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze genoeg licht krijgen. Deze planten houden de dingen simpel voor kwekers en zijn een hele goede start voor beginners. Non-autoflowering planten, waar veel kwekers bekend mee zijn, zijn het tegenovergestelde en vereisen speciale lichtschema’s om de plant een zetje te geven naar de bloeiperiode. Laten we eens een kijkje nemen naar autoflowering cannabis, en de manier waarop je deze van genoeg licht kunt voorzien zodat je een optimale omgeving creëert voor een krachtige en grote oogst.

De meeste mensen zijn het erover eens dat het ideaal is om een autoflowering plant 18-24 uur aan licht te geven. 

EEN BLIK OP 24-UURS BELICHTING

Aangezien autoflowering planten niet van licht afhankelijk zijn om hun te vertellen wanneer ze moeten bloeien, kunnen ze gedurende hun groeicyclus blootgesteld worden aan 24-uurs belichting. Sterker nog, veel kwekers geloven dat 24 uur aan licht cruciaal is wanneer je autoflowering planten kweekt, omdat het ze mogelijk de beste kans geeft om groter te groeien in de groeifase en vervolgens op die manier te bloeien.

Cannabis is geclassificeerd als een C3-plant, wat betekent dat het tijdens periodes van belichting CO2 kan absorberen voor fotosynthese. In theorie betekent dit dat duisternis niet nodig is, omdat ze in tegenstelling tot C4-planten geen periodes van duisternis nodig hebben voor fotosynthese. Autoflowering planten zijn ook geëvolueerd in de noordelijkere gebieden van de wereld, waar ze standaard bijna 24 uur licht per dag ontvangen tijdens de bloeiseizoenen. We kunnen dus veilig zeggen dat autoflowering cannabis het goed doet bij 24-uurs belichting.

AFWEGINGEN VOOR 18 UUR

autoflowering light scheduleEr zijn een aantal redenen om mogelijk niet voor een 24-uurs lichtcyclus te kiezen. Terwijl sommigen geloven dat 24 uur het beste uit de plant haalt, geloven anderen ten eerste dat een periode van duisternis de plant een moment van rust en herstel geeft dat essentieel is voor gezonde groei.

Daarnaast kan 24-uurs belichting voor sommigen onhandig zijn. Zo’n schema vergroot de hitte van een kweekkamer, dus als je in een heel heet en droog gebied woont, kan dit moeilijk te handhaven zijn. Je licht permanent aan hebben kan ook de energierekening omhoog draven. Een 18-uurs lichtcyclus stelt je in staat om je lichten uit te doen tijdens de heetste uren van de dag, waarmee je energie, geld en potentiële problemen bespaart.

DUS WAT IS BETER, 18 OF 24 UUR LICHT?

Wanneer je het geschikte lichtschema wil kiezen, moet je de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen en bekijken wat het beste is voor jouw situatie. Wij hebben persoonlijk meer gekweekt onder 18-uurs belichting, maar wat we hebben gekweekt onder 24-uurs belichting is ook heel succesvol geweest.

Sommigen gaan zelfs voor de middenweg door voor een 20-uurs lichtcyclus te kiezen. Zo combineren ze het beste van beide.

Eén ding is zeker: je wil niet dat je autoflowering planten minder dan 18 uur licht per dag ontvangen. Dit is het minimum, en alles wat hieronder zit zal de groei negatief beïnvloeden.

Uiteindelijk moet elke grower doen wat voor hem of haar het beste werkt. Het is de moeite waard om te experimenteren met beide lichtcyclussen (op twee verschillende kweken) om te zien waarmee je beter resultaten krijgt en welke beter bij je kweeksituatie past. 24-uurs belichting biedt veel potentie, maar is misschien niet altijd praktisch. Hoe dan ook, bij beide lichtcyclussen zal je autoflowering cannabis opbloeien, dus veel plezier met kweken!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.