De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds


By Max Sargent

Goed, je cannabisplanten kunnen bijna geoogst worden. Maar je wietvoorraad is zowat op en niet voldoende om je door de gebruikelijke dertig dagen tussen de oogst en het uitgeharde product te sleuren. Misschien heb je zelfs nog maar zo weinig dat je niet eens meer de één à twee weken kunt doorkomen die nodig zijn om je toppen te drogen? Of misschien ben je nieuwsgierig of je toppen al klaar zijn om geoogst te worden? Wat voor jouw de redenen ook zijn, je hebt genoeg keuzemogelijkheden voor het snel drogen van cannabis. Het probleem is echter dat door de meest gebruikte manieren voor het snel drogen de kwaliteit van de toppen achteruit holt. Daar bereik je dus niet veel mee.


Onze trouwe fans verdienen beter. Niet alleen laten we je zien hoe je Sinsemilla snel droogt zonder je rookwaar te verknallen. We hebben ook een plakkerige verrassing in het artikel staan. Deze is speciaal voor de liefhebbers van cannabisconcentraten die zoeken naar meer smaakvolle extracten verkregen uit vers, niet gedroogd materiaal.

Video id: 441346441

1. Fruitzakken en Computerventilatoren

Gewone bruine papieren zakken, zoals je die bij de groenteboer op de hoek krijgt, zijn perfect voor het drogen van toppen. Met name voor het drogen van popcorn toppen. Doe een paar handjes in zo'n papieren zak en laat de toppen twee tot drie dagen drogen. Dan ben je al half op weg. Idealiter zou je ze nog drie dagen compleet moeten laten drogen. Maar als je haast hebt, ga je verder met de volgende stap.

Zet je laptop aan en vogel uit waar de ventilator zit. Hedendaagse laptops hebben allemaal eentje die warme lucht uitblaast om de interne onderdelen af te koelen. Leg de halfdroge topjes op een keukenrol op het toetsenbord. Of direct voor de ventilatoren als je een laptop met een ander ventilatorsysteem hebt. Draai de topjes ongeveer elke tien minuten om, tot ze droog aanvoelen. Dat kan een uur of langer duren. Maar de toppen hebben nog wel degelijk effect. Reken niet op een vol boeket aroma's of smaken waarvan het water in je mond loopt. Het is eerder een redelijk te doen, maar scherp rokertje geworden.

Fruitzakken En Computerventilatoren

2. Verander Het Ketelhok in Een Droogruimte

De meeste mensen hebben een ketelhok in hun huis. De verwarmingsketel (of combinatieketel) houdt de temperatuur in het ketelhok aangenaam. Ook is de relatieve luchtvochtigheid er minimaal. Dit is een fantastische plek om cannabis snel te laten drogen. Je kunt de kleinere toppen het beste in papieren zakken ophangen. De grotere toppen kun je aan een drooglijn hangen. Net zoals je dat normaal ook tijdens het drogen zou doen. Het grote verschil is echter dat je de temperatuur verhoogt door de centrale verwarming aan te zetten. Je kunt zo een flinke oogst in drie dagen drogen. Tenminste, als je de centrale verwarming gedurende die periode aan laat staan. Dat kost je wel drie dagen extra energie. Bij normaal gebruik kun je ervan uitgaan dat je toppen na drie à vier dagen droog genoeg zijn om te roken. De dikkere, hangende cola's hebben zes tot zeven dagen nodig. Deze methode heeft minder gevolgen voor de kwaliteit dan andere methoden. Maar de toppen smaken nog steeds niet geweldig.

Verander Het Ketelhok In Een Droogruimte

Alternatief: Ga Live

De dabbing trend voor 2023 is het dabben van live resin. Want zelfs de krachtigste extracten, zoals wax en shatter, kunnen verbeterd worden. Verse bevroren toppen gebruiken in plaats van zorgvuldig gedroogde en uitgeharde toppen is een ware doorbraak. Amerikaanse extractie-kunstenaars gebruiken het om haute cuisine concentraten te produceren met beduidend meer terpenen. Er gaat ongetwijfeld iets verloren tijdens de transitie met geijkte BHO extractiemethoden. Live resin heeft dezelfde torenhoge potentie met een verbeterd smaakprofiel. Jammer genoeg is dit een beetje buiten bereik voor de doorsnee huis-tuin-en-keukenkweker. De cannabis moet namelijk gedurende het hele extractieproces op dezelfde temperatuur gehouden worden. Hierbij moet je over laboratoriumomstandigheden en -apparatuur beschikken om dit te volbrengen. Desondanks is het een hoogwaardige verwennerij die in 2018 te vinden is in alle goede cannabisclubs, coffeeshops en dispensaria. Kijk uit naar de woorden "sauce", "sap" en "syrup" op de menukaart.

Zongedroogde Wiet

Buiten kwekende ganja-boeren drogen hun marihuana al duizenden jaren op stenen onder de directe zon. Het is zeker niet de meeste efficiënte manier om cannabis te drogen, maar het werkt. Zowel de hitte als het zonlicht doen de kwaliteit echter achteruit hollen. Wil je desalniettemin een kleine hoeveelheid kleinere toppen snel drogen? Dan kun je gerust een handje popcorn toppen in een bruine zak doen en ze in de zon leggen. Doe ook een steen in de zak. Je wilt immers niet dat de wind er met je wiet vandoor gaat. Vervolgens is het duimendraaien. Na een dag of twee met warm zonnig weer zou je redelijk droge toppen moeten hebben die je kunt roken. Wederom is er een hoop van de smaak en het aroma verloren gegaan. Dus je haalt met deze methode niet alles uit je cannabis wat erin zit.

Hoe Droog Je Cannabis Snel?

Kun je wiet in 3 dagen drogen?
Als je wiet binnen 3 dagen wilt drogen, moet je een voedseldroger gebruiken of je wiet in de oven doen. Beide methodes raden we niet aan.
Hoelang duurt het drogen van wiet?
Als je je toppen wilt drogen, moet je op 1-2 weken rekenen, afhankelijk van de warmte en luchtvochtigheid in de ruimte.
Wat gebeurt er als het drogen van wiet te lang duurt?
Bij koudere temperaturen kan het drogen van wiet langer dan 2 weken duren. Dit is geen probleem, zolang de omgeving niet te vochtig is. Wiet kan in vochtige omstandigheden bederven en schimmelen.
Droogt wiet sneller als je een ventilator gebruikt?
Ja, vanwege de luchtcirculatie zal je wiet sneller en gelijkmatiger drogen. Maar richt de ventilator niet direct op je toppen; laat de lucht liever door de ruimte circuleren.

Wanhoopsmaatregelen

Toppen in de oven bakken, is een huiveringwekkend idee. Begin er alsjeblieft niet aan. Het is zonde van je kostbare wiet. Oventemperaturen zijn veel en veel te hoog voor cannabis. De toppen zijn na een paar minuten inderdaad droog. Maar de meeste cannabinoïden leggen het loodje bij die hitte. De toppen smaken hierdoor naar verbrand hooi en je wordt er niet high van.

Magnetron-cannabis is nog zo'n nachtmerriescenario. Toppen elke tien seconden bestoken met microgolfstraling in de magnetron: een desastreuze manier om wiet te drogen. Deze methoden komen waarschijnlijk uit het boek "Hoe verpest ik mijn kostbare wiet?". Vermijden dus.

Kun je wiet in een voedseldroger drogen?

Een voedseldroger benut warmte om vlees, fruit of ander voedsel uit te drogen met als doel de houdbaarheid te verlengen. We raden het gebruik van een voedseldroger voor je wiet echter af. De hitte van de droger breekt namelijk de cannabinoïden en terpenen af, net als de warmte van een oven. Dit leidt tot smaakloze, minder sterke rookwaar.

Step 1

Wiet drogen — geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker voor het drogen van wiettoppen. Het droogproces draait om het activeren van de cannabinoïden en het verminderen van vocht in je wiet. Dit leidt uiteindelijk tot sterkere rookwaar die langer houdbaar is. Er bestaan verschillende manieren om het drogen te versnellen, maar we raden deze methoden niet aan. Ja, het drogen gaat sneller, maar al deze technieken vereisen warmte. En warmte breekt de cannabinoïden en terpenen in je wiet af, waardoor je die gewenste smaken en effecten misloopt.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37835 reviews