By Adam Parsons

Rosin is een cannabisextract. Om het te maken, gebruik je hitte en druk in plaats van oplosmiddelen, zoals bij sommige andere extracten het geval is. Het resultaat is een geheel zuiver, makkelijk en snel bereid cannabisconcentraat. Het fijne aan rosin is dat iedereen in staat is het veilig te maken, ongeacht hoeveel ervaring je hebt. Je hebt alleen wat wiet nodig, een stijltang en bakpapier. Als je dol bent op concentraten, zou je deze methode zeker eens moeten proberen! 

ROSIN TECH: EEN MAKKELIJKE MANIER OM ROSIN TE MAKEN

ROSIN TECH: EEN MAKKELIJKE MANIER OM ROSIN TE MAKEN

Met de volgende techniek maak je eenvoudig zelf rosin: 

1. Allereerst heb je wiet nodig. In het beste geval is elke top iets kleiner dan de breedte van je stijltang. 

2. Verwarm je stijltang tot een temperatuur van 160-180℃. Een digitale stijltang is ideaal, omdat het hierbij mogelijk is de temperatuur in te stellen. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller je rosin maakt. Het is dan echter ook donkerder en vloeibaarder. Zodra je dit een aantal keren hebt geprobeerd, kun je met de temperatuur spelen om de gewenste consistentie te verkrijgen.

3. Pak een stuk bakpapier en vouw dit dubbel. Leg een top in het midden van één kant, zodat deze in het midden van het papier zit als je het dubbel vouwt. 

4. Pak de top in het papier vast en plaats het geheel tussen de ijzers van je stijltang. Nu druk je snel en gelijkmatig op het handvat. Je moet hard drukken, maar niet zo hard dat je het ijzer breekt! Druk niet langer dan 3 seconden. Als je langer perst, verbrand je mogelijk je materiaal.

5. Schuif het bakpapier met de wiet voorzichtig uit de stijltang. Verschuif de top niet. Als dit namelijk gebeurt, kan het de net geperste rosin wegvegen. 

6. Verplaats de top naar een nieuw stukje op het papier en herhaal het proces. Blijf doorgaan totdat er geen rosin meer uitkomt. Meestal is dit na drie keer drukken.

7. Schraap de olie bijeen en herhaal alle stappen met de rest van je wiet.

8. Zodra je alles hebt verzameld, bewaar je de rosin op een koele, donkere en droge plaats. Nu is het mogelijk er op elk gewenst moment van te genieten! Je hebt hiermee eersteklas, krachtige, oplosmiddelvrije, geconcentreerde cannabisolie in handen. En dit heeft nauwelijks tijd of moeite gekost! 

Tip: De restjes geperste toppen zijn te verwerken in edibles. Ideaal!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.