CURING BUDS

Maar oogsten is niet genoeg, evenals het simpelweg uitdrogen van de planten. U moet de knoppen juist behandelen om het beste uit uw harde werk te halen. Het gebruik van een magnetron is in ieder geval niet de beste manier om met uw toppen om te springen, hoewel het wel supersnel is. Er zijn een paar verschillende manieren om uw toppen juist te behandelen, en de beste manier hangt af van wat u wilt bereiken. Ongeacht in welke fase de planten zich bevinden; na de oogst moet licht, vooral zonlicht, worden vermeden.

HET VOORBEREIDEN VAN UW OOGST DOOR TE DROGEN VOORAFGAAND AAN HET CUREN VAN UW BUDS

Afhankelijk van de grootte van uw oogst, kunt u een kartonnen doos of dozen, een kast, een kleinere kamer, of een kamer van normaal formaat gebruiken. Als u een doos gebruikt, kan het verwijderen van de bladeren helpen uw toppen gelijkmatiger te drogen. Kasten en kamers hebben meestal genoeg luchtcirculatie zodat deze stap kan wachten tot u klaar bent om met het behandingsproces te beginnen. U zult moeten zorgen voor een goede ventilatie, en dient elke dag te controleren op schimmel en meeldauw. Deze kunnen uw oogst verpesten. Alle delen van planten die deze symptomen van schimmel vertonen moeten meteen worden verwijderd.

Als u nieuwsgierige buren hebt of een huisbaas die onverwacht opduikt, bedenk dan dat uw planten gedurende de eerste droogdagen een geur zullen verspreiden die is moeilijk te missen is. U wilt geen open ramen in uw droogruimte waardoor de geur naar plaatsen kan waaien waar andere mensen zijn. Sommigen gebruiken deze tijd om een grote schoonmaak te houden zodat de chemische reinigingsmiddelen de geur van het droogproces maskeren. Anderen gebruiken daartoe een tuinhuisje waar zij houten voorwerpen zoals stoelen en schommels verven. Na een paar dagen zal uw planten niet meer zo'n sterke geur afgeven. Wanneer de takjes in u toppen zich heel gemakkelijk laten breken zijn uw knoppen zijn klaar om te worden behandeld. 

EEN GEMAKKELIJKE BEHANDELING

Veel mensen maken gebruik van bruine papieren zakken voor de behandeling, maar als het klimaat vrij droog is kunt u deze stap overslaan. Gebruik nooit plastic zakken of witte papieren zakken. Plastic zakken zullen resulteren in schimmel en meeldauw op uw toppen en witte zakken bevatten een bleekmiddelresidu die uw toppen in het beste geval zullen maken, en in het slechtste geval toxisch. Gebruik dus altijd bruine papieren zakken. Doe uw toppen in de zakken in een laag van niet meer dan enkele centimeters en mix ze minstens een keer per dag. Let daarbij altijd goed op schimmels en meeldauw.

Genezen van cannabis in een weckpot

Terwijl uw planten drogen verzamelt u glazen potten met deksels om te kunnen gebruiken bij de behandeling van de toppen. Wanneer uw toppen aan de breek-test voldoen kunt u beginnen ze van de planten te plukken en losjes in de verzamelde potten te doen. Wanneer een pot voor ongeveer 2/3 vol is doet u de deksel er losjes op. U wilt nog wat lucht bij uw knoppen laten om de natuurlijke afbraak van suikers en chlorofyl verder te laten gaan. De afbraak van de suikers maakt het roken zachter en verlaagt de hoeveelheid chlorofyl in de toppen waardoor de ruwheid die de 'groene' smaak van de toppen veroorzaakt vermindert.

Check elke pot gedurende de eerste twee weken elke dag ten minste een keer, en als u tijd hebt tweemaal, op schimmel en meeldauw,door elke bud uit de potten te halen. Nadat u ze hebt gecontroleerd en alle toppen verwijderd die beschimmeld lijken, doet u de toppen terug in de potten. Door de toppen in een andere volgorde terug te doen helpt de behandeling zo gelijkmatig mogelijk te laten verlopen.

Na een paar weken in de potten zijn de knoppen vrij goed behandeld, maar sommigen prefereren een langere kuurperiode. Hoe langer de behandeling van uw toppen, hoe zachter ze roken. U kunt natuurlijk altijd een top proefroken om te zien of de rest van de oogst klaar is. Langere droogtijd periodes zijn niet schadelijk, zolang u maar niet vergeten om meerdere keren per week te controleren op schimmels.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.