We hopen dat wij u kunnen helpen om een aantal van de meest voorkomende problemen die zich bij het ontkiemen van onze zaden voor kunnen doen te ontdekken en zelfs te voorkomen. Wanneer u voor onze zaden kiest garanderen wij u de kwaliteit, de meest voorkomende variabelen zijn immers al geëlimineerd.

Kwaliteitsgarantie

Bij elke stap controleren we onze telers op de strengst mogelijke manier. We checken elke stap van de productie en het verpakkingsproces. Onze zaden worden met de hand geselecteerd, en zelfs gezonde zaden worden vaak afgewezen omdat ze kleiner zijn dan gemiddeld of een ongebruikelijke vorm hebben.

Elke partij van elke soort zaad wordt aan een pre-test onderworpen. Dit betekent dat iedere moederplant wordt gescreend en getest en slechte partijen weggegooid. Als de ontkieming niet perfect is worden de zaden niet verkocht.

Verder hanteren we verzendingsmethodes die veel risico's voorkomen. Zo moet bijvoorbeeld voor elk pakket worden getekend. Dit zorgt ervoor dat de zaden niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen, niet worden mishandeld tijdens het transport, en nog veel meer.

Hierna is het aan de consument om de juiste methoden te gebruiken voor het ontkiemen van de zaden. Dat kunnen we helaas niet voor u controleren. Maar gelukkig bieden wij wel een perfecte ontkiemingskit voor cannabis. Verder geven we u ook de volgende tips die u helpen bij  het optimaal ontkieming en opkweken van uw zaailingen.


Zorg voor een juiste omgeving

Een optimale omgeving is heel belangrijk om uw zaailingen een goede start te geven. De temperatuur, de vochtigheid en de bodemkwaliteit zijn variabelen die goed gecontroleerd moeten worden. De pH van het water is ook belangrijke variabele.

Veel mensen denken ten onrechte dat ze een soort mini-kas moeten gebruiken. Helaas is dat de meest voorkomende reden van het mislukken van de ontkieming. Gelukkig bieden wij een gemakkelijke starterskit aan die veel van de problemen die telers op hun pad ontmoeten kunnen oplossen.

Het is ook belangrijk op te merken dat het weken van zaden en het ontkiemen van de zaden in water of op een vochtige tissue wordt afgeraden. Omdat onze zaden van de hoogste kwaliteit zijn, is de kans op ongezonde planten stukken lager. Het gebruik van onze kit is de beste manier om het aantal gezonde zaailingen te maximaliseren.Problemen met zaailingen oplossen

Tussen het het ontspruiten van uw zaailingen en het moment dat ze tot volwaardige planten zijn uitgegroeid kunnen er veel dingen fout gaan. De zaailingen kunnen te lang en mager uitgroeien, ze kunnen omvallen of het omhulsel van het zaadje kan vast komen te zitten. Gelukkig zijn de meeste van deze gevallen eenvoudig vast te stellen en in de toekomst te voorkomen.

Dunne magere zaailingen

Het meest voorkomende probleem is dat de zaailingen te lang en te mager uitgroeien. Meestal wordt dat veroorzaakt door onvoldoende licht. Dit is eenvoudig op te lossen door de plant naar een gebied met beter licht te verplaatsen waar ze met wat hulp hun krachten kunnen herwinnen.

Wegrotten

Een ander veel voorkomend probleem is dat de zaailingen goed beginnen groeien en dan omvallen. Het lijkt alsof de stengel het begeeft. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die 'demping off' wordt genoemd. Er is helaas geen behandeling voor deze kwaal. Zorg dat de bodem vrij is van schimmels en controleer variabelen als temperatuur en vochtigheid. Het zijn de enige manieren om dit in de toekomst bij zaailingen te voorkomen.

Het omhulsel van het zaadje laat niet los

Als het omhulsel van het zaadje niet loslaat betekent dit dat het zaadje niet diep genoeg in de grond is geplaatst. Het kan ook worden veroorzaakt door grond die te droog is. Om dit op te lossen bespuit u de plant met mineraalwater. Na enkele ogenblikken komt het omhulsel gemakkelijk los. Dit kan in de toekomst worden voorkomen door het zaad dieper in de grond te stoppen en de bodem vochtig te houden.

Overplanten

Als de zaailingen geworteld zijn kunnen ze worden overgeplant naar het kweekmedium van keuze. Dit dient te gebeuren als de planten een hoogte van twee tot drie centimeter bereikt hebben. Als u onze Easy Start Kit gebruikt kunt u de potten gewoon van elkaar los knippen en elke pot in zijn definitieve ondergrond plaatsen.

We hopen dat deze gids nuttig is geweest. Wanneer de ontkieming succesvol is begint u na ongeveer 7 dagen resultaat te zien. Vanaf dan is het gewoon een kwestie van aftellen tot de oogst.

Als u vragen hebt vergeet dan niet contact met ons op te nemen per telefoon, e-mail, Facebook, of het contactformulier op onze website. Onze experts staan altijd voor u klaar en zijn bereid u te helpen met elk probleem wat zich voordoet. Veel succes!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.