De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

De beste cannabiszaden voor buiten, gespecificeerd per klimaat

Juanita la Lagrimosa

Wat voor cannabis je kiest en waar je de zaden zaait, zijn bepalend voor de prestaties van je buitengewas. We geven een overzicht van de perfecte soorten voor elke klimaatzone. Dit helpt je om tijdens de lente, de zomer en de herfst eersteklas marihuana te kweken.

Inhaltsverzeichnis:

DE BELANGRIJKSTE FACTOR VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS - GENETICA

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics
 

Genetica zijn de sleutel naar het succes van je cannabis zaden en dat is een feit. Het maakt niet uit welke wondermiddelen je toepast of hoe perfect je de tuin onderhoudt, de resultaten worden genetisch bepaald. Als je met slechte zaden begint, verwacht dan geen enorme opbrengsten van hoge kwaliteit. Kies zorgvuldig voor kwalitatief hoogwaardige feminized zaden. Hiermee voorkom je de beperkingen van zwakke genetica. Buitenkweek van cannabis vereist een nog strenger selectieproces.

Tegenwoordig is de overgrote meerderheid van cannabis soorten op de markt speciaal aangepast en gekweekt voor binnenteelt. Natuurlijk kan wiet, in theorie, overal groeien. Maar in de praktijk is dit absoluut niet het geval bij alle cannabis variëteiten. De meeste marihuana gedijt in een zonnig zuidelijk klimaat. Er kunnen echter tal van uitstekende, taaie soorten worden gekweekt in koelere, noordelijke omstandigheden.

Het is tijd om onze handen uit de mouwen te steken met old-school marihuana teelt in de tuin. Koppel de juiste cannabis met het lokale klimaat en neem de eerste stap op weg naar een succesvolle buiten oogst.

EUROPESE KLIMAATZONES: HOEVEEL ZON ONTVANGT JOUW TUIN?

Climate zones
Climate zones
 

Ten eerste moet je vaststellen hoeveel dagelijks zonlicht je cannabis planten waarschijnlijk ontvangen tijdens het kweekseizoen. Zodra je het tijdschema kent waarmee je moet werken, kun je kijken welke soorten daar het beste bij passen. Houd de lokale weersvoorspellingen in de gaten en doe wat onderzoek online. Ga op zoek naar nauwkeurige data over de uren van dagelijks zonlicht, tijden van de zonsopgang en zonsondergang. Maar ook naar dag- en nachttemperaturen, de reguliere wind en neerslag frequentie.

Misschien woon je ergens in het Middellandse Zee gebied. Als dat zo is, heb je de luxe laatbloeiende sativa’s buitenshuis te kunnen kweken van april tot en met oktober. Misschien woon je in Noord-Europa en heb je maar een korte lente/zomer van acht tot tien weken om taaie ruderalis te kweken. Of je zit ergens in het midden en hebt veelzijdige kruisingen nodig als zomergewas.

Hier is een overzicht van verschillende klimaatzones. We bespreken daarbij welke cannabissoorten je gemakkelijk buiten kweekt:

KOELE, NOORDELIJKE BREEDTEGRADEN

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis
 

Noord-Europese kwekers, vanaf de westkust van Ierland tot Oost-Polen, zouden moeten kiezen voor soorten die in staat zijn te overleven in minder ideale omstandigheden. Sommige fotoperiode en autoflowering strains zijn daarbij speciaal ontwikkeld voor een kouder klimaat. Deze exemplaren zijn in de buitenlucht in staat een oogst van topkwaliteit op te leveren. De bloeiperiode is daarbij snel en kort. Je oogst ze dus vaak veel sneller dan andere soorten, zodat je de herfstregens voorblijft. Je voorkomt daarmee ook dat schimmel kans maakt. Toch zou je goed moeten plannen, zodat je klaar bent voor het echt guur wordt. Geen enkele cannabissoort is namelijk onoverwinnelijk.

Verdiep je in de weersomstandigheden voordat je zaden selecteert. Is het kweekseizoen korter dan 3 maanden? Dan heb je eigenlijk alleen tijd om snelle autoflowers te kweken in de late lente/vroege zomer. Speel daarbij op veilig en plant in potten. Zo is het mogelijk de planten binnen te halen als het weer verslechtert.

QUICK ONE

Quick One was een van de allereerste, razendsnelle autoflowering cannabissoorten op de markt. En ook tegenwoordig is ze nog een snelheidswonder. Ze haast zich namelijk in 8-9 weken van zaad naar oogst. Dit maakt haar een geweldige keuze als de zomer kort is. Deze compacte plant bereikt daarbij een hoogte van 50-60cm. Toch beloont dit kleintje je met een fatsoenlijke oogst van soms wel 150g/plant. Ze moet het niet per se hebben van haar kracht, maar 13% THC is genoeg voor een zeer ontspannende stone. Ze heeft een fris, kruidig citrusaroma en een prettige, milde smaak.

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Quick One

EASY BUD

Easy Bud is ook een geweldige optie als je een supersnelle autoflowering soort zoekt om het slechte weer voor te zijn. Deze strain komt overeen met Royal Dwarf, maar bevat iets andere genen. Ze schittert daarbij met prima opbrengsten en een gematigd THC-niveau. Plant je zaden en 8-9 weken na de ontkieming zijn al rijpe, sappige toppen te zien. Met 12% THC is Easy Bud ideaal als je graag geniet van een milde high die je niet vloert. Daarbij is ze met een hoogte van 60-100cm lekker compact. Toch trakteert ze je op een buit van 80g/plant en verrukkelijke citrus-toppen.

Easy Bud

Easy Bud Royal Queen Seeds

Genetic background White Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 55% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 110 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Easy Bud

EEN HEET, DROOG, ZUIDELIJK KLIMAAT

Small, private grow in California
Small, private grow in California
 

Zuid-Europese kwekers hebben een groot voordeel ten opzichte van noordelijke telers. Een overvloed aan zonneschijn zorgt voor een lang kweekseizoen. Hierdoor kan een gewas van maart tot november productief zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het komt echt neer op welk soort kleverig groen je persoonlijke favoriet is.

Beginnende telers kunnen ervaring opdoen met een aantal gastronomische autoflowering soorten voor een warm klimaat. De nieuwste RQS auto-kruisingen zijn ook een goede optie voor meer ervaren kwekers die in één seizoen twee keer willen oogsten. Royal Haze Automatic en Northern Light Automatic komen direct naar voren als winnaars in een warm klimaat. Het enige wat je moet beslissen, is of je liever indica of sativa stash wilt.

Woon je in een warmer klimaat? Dan is het zonde niet te experimenteren met geweldige fotoperiode soorten. Wat dacht je van biologische, op aarde gekweekte OG Kush of Sour Diesel? Laat je dames zich daarbij ontwikkelen tot heuse ganja-bomen voor een monsterlijke opbrengst! Pas echter wel op als je buiten kweekt in deze warme klimaatzones. De hete zon is soms teveel van het goede voor je planten. Af en toe is er schaduw nodig. Pas ook op voor hittegolven! Hier zijn onze favoriete soorten voor een warm en droog klimaat:

ROYAL HAZE AUTOMATIC

Onze Royal Haze Automatic is het toonbeeld van eenvoud binnen de Haze-familie! Kwekers van fotoperiode Haze-soorten raken vaak geïrriteerd door de lange bloeiperiode van deze planten, maar dat voorkom je met deze autoflower. Royal Haze Automatic spoedt zich van zaad naar oogst in slechts 10-12 weken. Ze is ook geweldig als je meerdere oogsten per zomerseizoen wenst. Dit lukt gewoon niet met fotoperiode soorten. Maak je klaar voor een geweldig eindproduct dat je verwent met kruidige citrussmaken en een cerebrale, opwekkende high.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Yield indoor 300 - 350 g/m2
Height indoor 65 - 85 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 20% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time 10-12 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Royal Haze Automatic

NORTHERN LIGHT AUTOMATIC

Northern Lights is ontstaan in de jaren '70 en afkomstig van Afghani-genetica. Het is daarbij een van de populairste soorten onder liefhebbers van goede cannabis. Onze autoflowering variant van deze populaire indicakruising is echter niet alleen geweldig voor binnen. Ook buiten slaat ze een formidabel figuur. Uiteraard is de fotoperiode versie geweldig, maar de levenscyclus van de automatische variant bedraagt slechts 9-10 weken. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu lang wachten op verrukkelijke wiet? Rook Northern Light Automatic en geniet van een ontspannende, lichamelijke stone met precies de juiste hoeveelheid opwekkende stimulatie.

Northern Light Automatic

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Northern Light x Ruderalis
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 0% Sativa, 80% Indica, 20% Ruderalis/td>
Yield outdoor 170 - 220 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 160 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Northern Light Automatic

OG KUSH

We hoeven niet veel te zeggen over OG Kush, een van de meest iconische cannabissoorten aller tijden. Deze eersteklas 75% indica is gewoon ideaal om onder het zonnetje te kweken. Eén plant genereert soms wel 500g in een bloeiperiode van slechts 8 weken. Zodra je eindelijk haar toppen mag roken, geniet je van verrukkelijke citrus-, dennen- en fruitsmaken. Dankzij de extreem ontspannende indica-effecten is OG Kush de ideale soort voor in de avonden. Ontspan en kijk je favoriete film.

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour

Buy OG Kush

SOUR DIESEL

Sour Diesel is ook een heuse legende die niet in de collectie mag ontbreken van elke "serieuze" kweker. Ze vindt haar oorsprong in Californië en is dus gewend aan zonnige en droge klimaten, waar ze in staat is haar volledige potentie te benutten. Deze 70% sativa wordt soms wel 2m hoog en de bloeiperiode bedraagt 10-11 weken. De iets langere bloei maakt ze goed met een epische buit van wel 600g/plant. Haar beste eigenschappen zijn haar kenmerkende brandstofachtige aroma's en smaken. Deze zijn erg gewild onder connaisseurs. Ze wekt een ontspannende, maar heldere high op.

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Sour Diesel

EEN WARM EN NAT KUSTKLIMAAT

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis
 

Zon, zee en uitstekende outdoor sinsemilla. Als je in het Middellandse zeegebied woont, word je verwend met keuzes. Het kweken van cannabis soorten die bestand zijn tegen schimmels is echter aan te bevelen, vooral als je een beginnende kweker bent. Helaas gaan dikke, compacte cola’s en een hoge luchtvochtigheid niet samen.

In deze klimaten raden we hoogwaardige Haze-soorten aan. De formatie van deze sativa-dominante toppen is wat luchtiger en ook de weerstand tegen een hoge luchtvochtigheid is beter, wat ze perfect maakt voor de kweker aan de kust. Uiteraard hik je tegen een langere bloeiperiode aan met sativa-genetica, zelfs bij autoflowering exemplaren. Je hebt echter van april tot oktober de tijd, dus er is geen sprake van haast. Tijd genoeg om een heerlijkste headstash te oogsten!

Rust echter niet op je lauweren met een sativa. Ook deze soorten zijn soms vatbaar voor schimmels. Houd het weer in de gaten en maak je in september klaar voor de oogst, mocht de regenval vroeg beginnen. Hier is onze selectie Haze-soorten voor een warm en vochtig klimaat:

AMNESIA HAZE

Amnesia Haze van RQS is afgeleid van old-school Haze-zaden en staat bekend als een van de allerbeste soorten. Daarmee is ze een geweldige keuze als je in een warm en vochtig klimaat woont. Deze 70% sativa bereikt daarbij een hoogte van soms wel 210cm. Het risico op schimmel is klein vanwege de optimale blad-tot-top-verhouding. Weet echter dat het kweken van Amnesia Haze niets is voor ongeduldige types. Reken op ongeveer 4 maanden voor het telen en dan nog eens op 2 weken voor het drogen en uitharden. Pas daarna is het mogelijk te genieten van deze uitmuntende soort. De beloning is echter niet misselijk: onder de juiste omstandigheden oogst je wel 700g/plant. Het gerookte eindproduct is daarbij goed voor een spectaculaire high in je bol, dankzij 22% THC. Je bent je harde werk bovendien vast snel vergeten; haar naam verwijst naar haar effect...

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing

Buy Amnesia Haze

SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze is tevens een formidabele Haze. Royal Queen Seeds is dan ook met recht trots op haar. Ze is gebaseerd op een van de allereerste Haze-klassiekers, de legendarische Super Silver Haze. RQS heeft deze sativa verder verrijkt om aan de behoeften van zelfs de kieskeurigste connaisseurs te voldoen. Dankzij de optimale blad-tot-top-verhouding is een goede luchtcirculatie verzekerd. Dit verkleint het risico op schimmel en maakt haar geschikt voor vochtige omstandigheden. Ze bereikt daarbij een hoogte van 220cm en de bloeiperiode bedraagt 9-11 weken. En de buit? Die bedraagt wel 650g/plant. Bij het roken, bemerk je een onmiddellijke cerebrale high, dankzij 21% THC. In aanvulling hierop trakteert ze je op zoete, citrusachtige en aardse smaken.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Shining Silver Haze

Gebruik onze Seedfinder om de beste zaden voor buiten te vinden

Als je iets is opgevallen tijdens je zoektocht naar wietzaadjes voor buiten, dan is het wel het buitengewoon grote assortiment om uit te kiezen. Weet je het echt even niet meer? Gebruik dan de RQS Seedfinder. Deze simpele, maar effectieve tool helpt je bij het wegfilteren van soorten die niet bij je passen en toont je alleen de beste buiten-wietzaden voor jouw klimaat en situatie. Volg het eenduidige proces en selecteer je wensen, zoals planthoogte, fotoperiode vs. autoflower, smaak en effect. Aan het eind presenteren we je de buiten-wietzaden die voor jouw tuin of kas het meest geschikt zijn.

Video id: 706484416


MEER GIDSEN VOOR BUITENKWEKERS IN VERSCHILLENDE KLIMAATZONES

Wil je meer weten over het buitenkweken van cannabis in jouw klimaatzone? Verdiep je vooral in deze geweldige gidsen!

Maandelijkse cannabiskweekgids: Noord-Europa, Amerika & Canada, voor tips voor het buitenkweken in koudere delen van de wereld.

Maandelijkse cannabiskweekgids: Zuid-Europa & Amerika, voor het kweken van de beste planten in Zuid-Europa en het zuiden van de VS.

Kweekkalender voor Centraal- en Zuid-Amerika, voor het kweken van hoogwaardige cannabis in Latijns-Amerika.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37823 reviews