SCROGGING

De Sea of Green (SOG) is al jaren populair, en de SCROG-methode gaat uit van hetzelfde principe, maar nu voegen telers een scherm toe dat de blootstelling aan het licht kan maximaliseren. Het scherm kan al van simpel materiaal als kippengaas of nylon netten gemaakt worden waarmee de toppen van het groeiende plantendek tegengehouden kunnen worden. Idealiter heeft het scherm gaten met een diameter van 5 cm.

SCrog in veg stage

Ophanging van het scherm

Schermen moeten zo dicht mogelijk bij uw lichten worden geplaatst; u kunt de toppen van uw planten vervolgens trainen om het aantal marihuana-knoppen die toegang tot het licht hebben te verhogen. De schermen worden geplaatst tussen het groeimedium en uw favoriete cannabisplanten. Over het algemeen plaatsen marihuanatuiniers één plant voor elke 30 vierkante centimeter beschikbaar scherm. Als u niet zeker bent, is het beter om minder te planten te plaatsen in plaats van meer. U kunt al onze marihuanasoorten laten groeien met de SCROG-methode, en het werkt net zo goed bij planten van de Indica als de Sativa-soort. Omdat Cannabis Sativa de neiging heeft uit te spreiden tijdens de eerste paar weken van de bloei, zijn deze planten ideaal, kunt u het scherm gebruiken om de hoogte van uw indoor marihuanaplanten laag te houden, en ervoor te zorgen dat de knoppen niet verbranden onder het intense kunstlicht.

Scrog Methode Cannabis

Vegetatieve Marihuanagroei met SCROG

Kennis van de manier waarop uw marihuanaplanten groeien is cruciaal voor het verkrijgen van een optimale opbrengst met de SCROG-methode. Als u een van onze uitstekende Cannabis Sativa-soorten teelt, zoals onze Sour Diesel, wilt u uw planten mogelijk voor een paar weken in het vegetatieve stadium houden. Omdat Cannabis Indica-variëteiten, zoals onze Special Kush, niet veel uitspreiden tijdens de bloei, kunt u ze voor een langere periode in het vegetatieve stadium houden.

Uw marihuanaplanten trainen

Het belangrijkste idee achter de SCROG-methode is dat u in plaats van het kweken van een enkele top knop, meerdere toppen kunt laten groeien onder uw lichtbron. Als uw planten door het scherm groeien, duwt u ze gewoon terug naar beneden en bindt de takken aan het scherm. Hierdoor ontstaan meer toppen wat u in staat stelt om uw indoor marihuana-oogst te maximaliseren. Planten kunnen eenvoudig vastgebonden worden met plastic strips, en u kunt de takken geleiden naar lege delen van het scherm. Naarmate de planten groeien zullen ze vertakken, en krijgt u een oogst van massieve knoppen die altijd toegang hebben tot het licht waarvan ze afhankelijk zijn. Houd in gedachten dat u waarschijnlijk meer takken zult krijgen wanneer u uw verlichting terugzet naar 12 uur duisternis om de start de bloeiperiode in te luiden.

Amnesia Haze meegegroeid met het scherm van Green Method Scrog

Het snoeien van bladeren

Omdat de SCROG-methode tot meer ontluikende toppen leidt, zal het verwijderen van de grote bladeren ertoe bijdragen dat de toppen meer energie krijgen zodat u dichte toppen kunt oogsten die zijn bedekt zijn met trichomen. Het is essentieel om in gedachten te houden dat de planten afhankelijk zijn van de grote bladeren voor hun energie, en u dus niet te veel van deze grote bladeren verwijdert.

Goede luchtcirculatie

Tijdens de teelt van cannabis met de SCROG-methode zul u een dikker scherm met toppen en bladeren krijgen, en dus is een optimale luchtcirculatie cruciaal. U vindt bij ons ook een aantal cannabis-stammen die resistent zijn tegen schimmel zodat u niet bezorgd hoeft te zijn over toegenomen luchtvochtigheid. Als u uw indoor marihuana in een tent teelt is een luchtgekoelde lamp is de beste manier om temperatuur en vochtigheid binnen het juiste bereik te houden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.