SCROGGING

De Sea of Green (SOG) is al jaren populair, en de SCROG-methode gaat uit van hetzelfde principe, maar nu voegen telers een scherm toe dat de blootstelling aan het licht kan maximaliseren. Het scherm kan al van simpel materiaal als kippengaas of nylon netten gemaakt worden waarmee de toppen van het groeiende plantendek tegengehouden kunnen worden. Idealiter heeft het scherm gaten met een diameter van 5 cm.

The scrog methode uw marihuanaplanten trainen
Ophanging van het scherm
SCROGGING Cannabis

Ophanging van het scherm

Schermen moeten zo dicht mogelijk bij uw lichten worden geplaatst; u kunt de toppen van uw planten vervolgens trainen om het aantal marihuana-knoppen die toegang tot het licht hebben te verhogen. De schermen worden geplaatst tussen het groeimedium en uw favoriete cannabisplanten. Over het algemeen plaatsen marihuanatuiniers één plant voor elke 30 vierkante centimeter beschikbaar scherm. Als u niet zeker bent, is het beter om minder te planten te plaatsen in plaats van meer. U kunt al onze marihuanasoorten laten groeien met de SCROG-methode, en het werkt net zo goed bij planten van de Indica als de Sativa-soort. Omdat Cannabis Sativa de neiging heeft uit te spreiden tijdens de eerste paar weken van de bloei, zijn deze planten ideaal, kunt u het scherm gebruiken om de hoogte van uw indoor marihuanaplanten laag te houden, en ervoor te zorgen dat de knoppen niet verbranden onder het intense kunstlicht.

Vegetatieve Marihuanagroei met SCROG

Kennis van de manier waarop uw marihuanaplanten groeien is cruciaal voor het verkrijgen van een optimale opbrengst met de SCROG-methode. Als u een van onze uitstekende Cannabis Sativa-soorten teelt, zoals onze Sour Diesel, wilt u uw planten mogelijk voor een paar weken in het vegetatieve stadium houden. Omdat Cannabis Indica-variëteiten, zoals onze Special Kush, niet veel uitspreiden tijdens de bloei, kunt u ze voor een langere periode in het vegetatieve stadium houden.

Scrog Methode Cannabis

Uw marihuanaplanten trainen

Het belangrijkste idee achter de SCROG-methode is dat u in plaats van het kweken van een enkele top knop, meerdere toppen kunt laten groeien onder uw lichtbron. Als uw planten door het scherm groeien, duwt u ze gewoon terug naar beneden en bindt de takken aan het scherm. Hierdoor ontstaan meer toppen wat u in staat stelt om uw indoor marihuana-oogst te maximaliseren. Planten kunnen eenvoudig vastgebonden worden met plastic strips, en u kunt de takken geleiden naar lege delen van het scherm. Naarmate de planten groeien zullen ze vertakken, en krijgt u een oogst van massieve knoppen die altijd toegang hebben tot het licht waarvan ze afhankelijk zijn. Houd in gedachten dat u waarschijnlijk meer takken zult krijgen wanneer u uw verlichting terugzet naar 12 uur duisternis om de start de bloeiperiode in te luiden.

Het snoeien van bladeren

Omdat de SCROG-methode tot meer ontluikende toppen leidt, zal het verwijderen van de grote bladeren ertoe bijdragen dat de toppen meer energie krijgen zodat u dichte toppen kunt oogsten die zijn bedekt zijn met trichomen. Het is essentieel om in gedachten te houden dat de planten afhankelijk zijn van de grote bladeren voor hun energie, en u dus niet te veel van deze grote bladeren verwijdert.

Goede luchtcirculatie

Tijdens de teelt van cannabis met de SCROG-methode zul u een dikker scherm met toppen en bladeren krijgen, en dus is een optimale luchtcirculatie cruciaal. U vindt bij ons ook een aantal cannabis-stammen die resistent zijn tegen schimmel zodat u niet bezorgd hoeft te zijn over toegenomen luchtvochtigheid. Als u uw indoor marihuana in een tent teelt is een luchtgekoelde lamp is de beste manier om temperatuur en vochtigheid binnen het juiste bereik te houden.

GESCHIKTE SOORTEN VOOR EEN SCROG

GREEN GELATO

Green Gelato is een van die soorten waar cannabiskwekers en - connaisseurs liefdevol over spreken. Ze is onderhoudsvriendelijk, wat vooral in de smaak valt bij kwekers. Ook is het een waar genot om de dichte toppen te zien ontwikkelen in de bloeiperiode. De kweekruimte vult zich met prachtig paarse en mauve tinten. De geuren bereiken daarbij langzaam maar zeker hun hoogtepunt en je bemerkt Kush, muntkoekjes en fruitige toetjes. Green Gelato is absoluut de smakelijkste manier om 25% THC of meer te introduceren in je systeem. In combinatie met het unieke terpenen-profiel, laat deze soort je hersenen en spieren smelten.

Omdat ze licht indica-dominant is, bezit Green Gelato een paar eigenschappen die goed uitpakken in een ScrOG. De hoge top-tot-bladverhouding betekent dat de toppen meer licht ontvangen. Er geldt daarbij minimale schaduw doordat er geen sprake is van een overmatige bladproductie. Dit betekent ook dat je minder tijd hoeft te besteden aan het buigen en weven van de takken. In plaats van lange cola's zie je vooral dichte clusters met toppen verschijnen. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig bladerdak met homogene toppen. Lagere toppen, die op een ongetrainde plant klein blijven, krijgen de kans om zich maximaal te ontwikkelen.

Green Gelato

Green Gelato

Green Gelato

Genetic background Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
Yield indoor 500 - 700 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 45% Sativa, 55% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 750 - 800 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect Physical, clear high
 

Buy Green Gelato

OG KUSH

Na haar introductie in de VS werd OG Kush al snel een gewilde soort. Niet lang daarna bereikte ze een soortgelijke status in de wereldwijde cannabisscene. De geur, het uiterlijk, de kracht en de smaak van deze plant zijn ware sensaties voor cannabisliefhebbers op elk continent. Opvallende citrustonen overheersen de meer bescheiden zoete en zure geuren. En na het roken van een spliff, zindert de smaak nog lang na. Extracten zijn dan ook een ware smaaksensatie. De euforie en mentale helderheid gaan vergezeld van diepe lichamelijke effecten. Om deze reden is ze inzetbaar voor zowel recreatieve als therapeutische doeleinden.

OG Kush laat een gezonde afstand zien tussen de noden. Hierdoor is ze een geschikte kandidate voor een ScrOG. Top een aantal keren en verruil de apicale dominantie voor meer oppervlakte. Zo zijn de toppen in staat op alle locaties alles uit de kast te halen. Je ziet een heus tapijt met genoeg afstand tussen de toppen om schaduw te voorkomen en luchtstroom mogelijk te maken. Over het algemeen reageert cannabis krachtig op training. OG Kush is hier geen uitzondering op. Ze produceert daarbij gelijkmatige, dichte toppen. OG Kush levert geweldige oogsten op voor een plant die niet veeleisend is.

OG Kush

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy OG Kush

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.