MARIHUANA SUPERCROPPEN (OF HIGH STRESS TRAINING)

Goed nieuws voor marihuanafans: cannabisplanten reageren op sommige soorten stress met een sterke groei. Super Cropping is waarschijnlijk de oudste en meest gebruikte methode voor positieve stress bij planten. Het is een techniek die de opbrengst een boost geeft. Als je het goed doet, stimuleert Super Cropping grotere cola’s. Bij een verkeerde aanpak komt het neer op: “Oeps! Ik heb de tak afgebroken!”

Men weet nog niet goed waarom Super Cropping werkt, alleen dat het werkt. Het bewijs wordt geleverd door de glimlach op de gezichten van kwekers. Beginners experimenteren meestal met één plant en kunnen daarna niet wachten op de volgende kweek om verder te supercroppen. De resultaten zijn opvallend, met een hoofdletter "o".

Supercropping of High Stress Technique Cannabiscultuur

EEN HARDE AANPAK MET GOEDE RESULTATEN

Super Cropping komt er kort gezegd op neer dat de takken die toppen bevatten net onder het toppen cluster worden omgebogen. Wanneer het goed gaat, buigt de top naar één kant. Zo wordt één deel van het toppen cluster blootgesteld aan het licht. Het lijkt misschien alsof de top verontrustend weinig ondersteuning krijgt. Maar de plant herstelt zich ‘s nachts. Het idee is dat de volledige lengte van de toppen wordt blootgesteld aan het licht. Zo kan elke kelk in de bloeicyclus meer licht ontvangen. Ze worden dan niet overschaduwd door hun buren. Meer licht betekent meer groei. En dat houdt weer meer toppen en hars in.

Super Cropping moet worden toegepast op het moment dat de planten zich differentiëren. Dit geeft de nieuwe toppen structuur aan de onderkant van de tak de kans om zich direct richting het licht te wenden. De techniek wordt meerdere malen op dezelfde plek bij hetzelfde toppen cluster uitgevoerd. De toppen worden daarbij horizontaal getraind. Cannabis herstelt zich verrassend snel. De toppen proberen direct na de behandeling om hun originele positie in te nemen. Als je te voorzichtig - of niet ruw genoeg - bent, keren de toppen gegarandeerd terug naar hun oorspronkelijke, rechtopstaande staat.

Super Cropping is een techniek om opbrengsten te vergroten, die je vrij letterlijk in de vingers moet krijgen. Soorten hebben verschillende mates van tolerantie en structurele sterkte. Sommige zijn heel houtachtig en broos waarbij de takken makkelijk afbreken. Andere zijn vergevingsgezinder. De takken laten zich hierbij gewillig ombuigen met minimale schade. Het is een kwestie van ervaring om de structurele broosheid van een tak zo te kunnen breken dat deze verslapt.

Super Cropping Techniek Cannabis Teelt Opbrengst Boosting

Door eerst de interne en uitwendige vezels te verzachten, maak je de plant soepeler en buigbaarder. Oefen lichte druk uit terwijl je de tak tussen je duim en wijsvinger vastpakt. Niet zoveel dat je hem fijn plet, maar genoeg om te laten zien wie hier de baas is. Laat de tak zachtjes tussen je duim en wijsvinger rollen. Je voelt hierbij de structuur bezwijken. Jong, groen materiaal wordt makkelijker zacht en is ook eenvoudiger om te buigen. Oudere, houtachtige planten of verdikte takken vereisen wat meer moeite. Doe het rustig aan: verbrijzel de plant niet, maar zorg ervoor dat je de plek aanzienlijk verzwakt.

Door de gesupercropte takken met reguliere bevestigingsmiddelen in de nieuwe positie vast te binden, blijven ze waar je ze hebben wilt. Doe dit aan de steelkant van het litteken, niet aan de kant van de top. Wanneer je de techniek eenmaal beter onder de knie hebt, is vastbinden minder nodig. Dan ben je namelijk in staat de plant perfect om te buigen.

Iets te veel druk kan een tak zomaar doen knakken of helemaal afbreken. In geval van nood: geen paniek! Cannabis is een virulente plant. Ze herstelt zich in 95% van de gevallen als je een per ongeluk geamputeerde tak weer vastplakt voordat de bladeren gaan hangen. Grote kans dat het succesvol uitpakt. Hetzelfde geldt wanneer een tak afgebroken is en de top op zijn kop hangt. Gebruik dan een spalkje of tape om hem terug te plaatsen.

DE HOOFDPUNTEN

Met het volgende is supercroppen super makkelijk.

Wat heb je nodig?

 • Duim en wijsvinger
 • Handschoenen, als je veel planten behandelt - zelfs niet-bloeiende stelen kunnen harsrijk en na een paar planten ontzettend plakkerig zijn
 • Duct tape, voor als je een foutje maakt
 • Bevestigingsmiddelen - alle trainingsmethodes - gaas, hekwerk, palen, kooien - werken even goed

Benodigd Gereedschap Voor Het Supercropping Van Cannabis

Wat moet je doen?

 • Kies de takken om te supercroppen
 • Knijp ze tussen duim en wijsvinger
 • Rol zachtjes totdat de turgordruk van de plant vermindert
 • Buig de tak voorzichtig om in de gewenste positie
 • Ga na of bevestigingsmiddelen nodig zijn en gebruik deze indien nodig
 • Repareer zo nodig met tape

Super Cropping Cannabis Techniek Fold Branches

Onderhoud:

 • Herhaal de techniek wanneer de toppen een verticaal uiterlijk beginnen te ontwikkelen
 • Verwijder de eventueel gebruikte tape na tien dagen
 • Zie het prachtig sterke litteken

Ideale kweekomstandigheden en perfect uitgebalanceerde voedingsstoffen stimuleren een optimale prestatie in elke groeifase. Planten stress bezorgen, verbetert oogsten van zelfs de meest verwende marihuana. Super Cropping is een beproefde, succesvolle techniek om de hoeveelheid hars en het gewicht van de oogst te vergroten. Veel plezier met supercroppen!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.