Inbegrepen GRATIS producten
De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Hoe Corrigeer en Voorkom Je Strekkende Cannabiszaailingen?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Behandel Je Droge en Breekbare Wietblaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Gele Cannabis Bladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Hoe En Wanneer Moet Je Wietplanten Verpotten?
- Mijn wietplanten worden te hoog: wat kan ik het beste doen?
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
Hoe kweek je F1 hybride zaden?
Inhoud:
🚀 FAQ F1 hybride zaden kweken
- Zijn F1 hybride zaden geschikt voor beginners?
- Zeker. Vanwege hun hybride kracht en verhoogde weerstand zijn ze zelfs gemakkelijker te kweken dan andere soorten.
- Wat is het verschil tussen een F1 hybride en andere soorten?
- F1 hybrides worden gemaakt met behulp van twee ouders uit sterk ingeteelde lijnen. Het kruisen van inteeltgenen resulteert in een fenomeen dat bekend staat als hybride groeikracht. Dit is een eigenschap die de plantprestaties enorm verbetert.
- Hoe lang bloeien F1 hybride soorten?
- Ongeveer 38-55 dagen voor autoflowers.
- Wanneer zijn F1 hybride soorten klaar voor de oogst?
- Autoflowers zijn in slechts 60 dagen klaar voor de oogst. Fotoperiode soorten duren langer; het hangt ervan af wanneer je ze binnen naar de bloei overschakelt. Buiten kun je in september of oktober oogsten.
F1 hybride cannabis strains bieden verhoogde weerstand, grotere oogsten, hogere concentraties cannabinoïden en terpenen en ongeëvenaarde uniformiteit. Iedere kweker zou minimaal één keer moeten ervaren wat deze soorten te bieden hebben. Hieronder leer je precies hoe je F1 hybride zaden kweekt, zowel binnen als buiten.
Kiemen
Het proces van het kiemen van F1 hybride zaden is bijna identiek aan dat van andere soorten, met één uitzondering. Vanwege hun superieure weerstand tegen ziekten, zullen F1 hybride zaden minder snel ten prooi vallen aan wortelpathogenen die zaailingen met gemak kunnen vernietigen. Ze zijn echter niet volledig immuun. Dit zijn de meest gebruikelijke manieren om wietzaadjes te kiemen:
⛏️ Direct zaaien
🌱 Soil Plugs: Soil Plugs bevatten nuttige microben en voedingsstoffen die zaailingen een voorsprong in het leven geven.
🥛 Glas water methode
🧻 Keukenrol methode
Tenzij je voor direct zaaien of Soil Plugs kiest, moet je je gekiemde zaden naar hun kweekmedium verpotten wanneer de jonge penwortel een lengte van 1-2cm bereikt. Deze tips helpen je F1 hybrides te gedijen in deze kritieke vroege stadia:
- Vermijd te veel water geven: als je je zaailingen te veel water geeft, kunnen de wortels verstikken en vatbaar worden voor ziekten.
- Zorg voor een goede drainage. Gebruik perliet, vermiculiet en zanderige aarde om de afvoer te verbeteren.
- Wacht niet te lang met het aanzetten van de lampen. Zaailingen hebben licht nodig zodra de scheuten uit de grond komen. Zonder voldoende licht gaan ze strekken en worden ze zwak.
- Niet voeden: je zaailingen hebben de eerste week geen extra voedingsstoffen nodig, afhankelijk van je kweekmedium.
- Beheers luchtvochtigheid: gebruik een zogeheten 'humidity dome' om een gemiddelde relatieve luchtvochtigheid van 70% te behouden.
Nadat de scheut het oppervlak van de grond heeft doorbroken, duurt het zaailingstadium ongeveer een week. Hierna gaat je plant de vegetatieve fase van de groei in.
Fotoperiode F1 hybrides binnen kweken
Fotoperiode F1 hybrides zijn planten die een verandering in de lichtcyclus nodig hebben om te kunnen bloeien. Ze groeien op een vergelijkbare manier als reguliere en feminized fotoperiode soorten. Deze zaden produceren echter veel uniformere planten met superieure opbrengsten en verbeterde fytochemische profielen. Er zijn veel verschillende methoden die je kunt volgen als je binnen F1 hybrides kweekt.
De beste verlichting voor F1 hybrides
Planten hebben fotonen nodig om fotosynthese uit te voeren, energie op te wekken en te overleven. Er zijn veel **opties voor verlichting beschikbaar, waaronder CFL, HID en LED lampen. Welk type licht je ook kiest, zorg voor een optimale lichtintensiteit. Genoeg om fotosynthese te stimuleren maar zonder lichtstress te veroorzaken.
Er zijn drie manieren om de lichtintensiteit binnen te reguleren. Ten eerste kun je je gewoon houden aan de instructies van de fabrikant die op jouw kweek van toepassing zijn. Als je het wat serieuzer wilt aanpakken, overweeg dan om te investeren in een luxmeter. Bij het meten van lux moet je streven naar verschillende bereiken tijdens verschillende stadia van de groei:
- Zaailing: 5.000–7.000 lux
- Groei: 15.000–50.000 lux
- Bloei: 45.000–65.000 lux
Idealiter, gebruik je een kwantum PAR meter om je lichtintensiteit in te stellen. Ze zijn duurder dan luxmeters, maar ze leveren waardevolle gegevens op. Streef naar een PAR niveau van 300–400 µmol/m²/sec om een optimale groei te bereiken.
Afgezien van de lichtintensiteit speelt de lichtcyclus ook een fundamentele rol bij het kweken van fotoperiode F1 hybride genen. Tijdens de groei laten kwekers hun lampen doorgaans 18-24 uur per dag aan. Om de bloei op gang te brengen, moet je de lichtcyclus terugbrengen tot 12 uur per dag tot aan de oogst.
Kweekmedium en voeding voor F1 hybrides
Naast verlichting hebben het kweekmedium en de voedingsstoffen die je gebruikt een grote impact op de opbrengst van je F1 hybride.
Welke aanpak je ook kiest, je moet rekening houden met de eisen van F1 hybride soorten tijdens de verschillende fases van de groei. Gedurende de groei hebben planten meer behoefte aan stikstof. Ze gebruiken dit element als basis voor aminozuren. Deze worden gebruikt om structurele eiwitten te creëren die belangrijk zijn voor groei. Als je het zo simpel mogelijk wilt houden, kun je RQS Easy Grow Groeiversterker gebruiken. Deze tabletten bevatten de perfecte verhouding voedingsstoffen voor deze groeifase.
Als je binnen fotoperiode F1 hybride planten kweekt, bepaal je zelf wanneer de bloei begint. De ontwikkeling van de toppen begint wanneer je de lichtcyclus terugbrengt tot 12 uur licht en 12 uur duisternis. Deze fotoperiode laat planten denken dat de herfst nadert. Tijdens de bloei verandert de voedingsbehoefte van wietplanten opnieuw. Ze hebben minder stikstof nodig, maar grotere hoeveelheden kalium en fosfor. Met RQS Easy Bloom Booster Tabletten voldoe je aan alle eisen.
Temperatuur en vochtigheid
Als je binnen kweekt, heb je vrijwel volledige controle over het klimaat in je kweekruimte. Gebruik een combinatie van ventilatoren, airconditioning en verwarming (afhankelijk van het klimaat waar je woont) om de volgende temperaturen overdag aan te houden:
- Zaailing: 20–25°C
- Groei: 22–28°C
- Bloei: 20–26°C
Je moet ook de luchtvochtigheid (de hoeveelheid vocht in de lucht) bijhouden om je F1 hybride planten gelukkig en gezond te houden. Wiet gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid in het begin van haar levenscyclus. Tijdens de bloei heeft ze veel minder nodig. Gebruik een ventilator, luchtbevochtiger en ontvochtiger en doel op het volgende bereik:
- Zaailing: 65-70%
- Groei: 40-70%
- Bloei: 40-50%
Je kunt een zogenaamde thermo-hygrometer gebruiken om tegelijkertijd de temperatuur en de relatieve vochtigheid te meten.
Geïntegreerde ongediertebestrijding
F1 hybride wietplanten hebben in vergelijking met andere strains een superieure weerstand tegen ziektes en plagen. Ze zijn echter niet volledig immuun voor deze bedreigingen. De Agriculture and Horticulture Development Board definieert geïntegreerde[1] plaagbestrijding (GPB) als een gecoördineerde en geplande strategie voor de preventie, detectie en bestrijding van ongedierte, onkruid en ziektes. Deze problemen komen vaker voor als je buiten F1 hybrides kweekt. Maar ook in een kweekruimte kun je ermee te maken krijgen.
Als je binnen F1 hybrides kweekt, zijn hier wat tips om je wietplanten vrij van ziektes en plagen te houden:
- Gebruik nuttige microben: het enten van je plantenwortels met mycorrhizae en trichoderma kan de groei stimuleren en de wortels beschermen tegen pathogenen in de bodem.
- Installeer insectenhorren: plaats insectenhorren over alle ingangen van je kweekruimte, zoals in- en uitlaatopeningen. Dit creëert een fysieke barrière om ongedierte buiten te houden.
- Gebruik plakvellen: dit is een uitstekende preventieve techniek, maar ook een behandeling, voor ongedierte zoals rouwvliegjes en trips.
- Zorg voor een goede hygiëne
Training en ontbladering
Als je F1 hybride wiet in een tent kweekt, kun je verschillende trainingstechnieken gebruiken om de oogst te optimaliseren. Deze omvatten:
- LST: ook wel low stress training genoemd. LST houdt in dat de belangrijkste groeipunt aan de rand van de container wordt vastgemaakt om zijwaartse groei en uniforme toppen te bevorderen. Omdat je bij LST geen gecontroleerde weefselbeschadiging veroorzaakt, heeft het geen nadelige invloed op de plantengroei.
- Supercropping: deze geavanceerde trainingstechniek verhoogt de opbrengst aanzienlijk. Supercropping houdt in dat takken voorzichtig worden geplet en gebogen. Zo manipuleer je de vorm van het bladerdak op een manier die de productie van toppen verhoogt.
- Lollipopping: zoals de naam al aangeeft, is lollipopping een snoeitechniek waarbij de onderste takken en toppen worden verwijderd om een lollyvorm te creëren. Dit drijft de voedingsstoffen omhoog naar het bladerdak, wat resulteert in minder maar grotere toppen.
- Toppen: door de groeiende punt van je plant af te snijden, worden groeihormonen naar andere delen van de plant verspreid. Dit bevordert zijwaartse groei en beperkt de hoogte van je wietplant. Voor optimale resultaten adviseren we je om deze techniek alleen op fotoperiode F1-hybrides toe te passen en niet op F1 autoflowers.
- Ontbladering: het gecontroleerd verwijderen van waaierbladeren helpt om de beluchting te verhogen en toppen aan meer licht bloot te stellen.
Kun je meer dan één strain kweken in dezelfde kweektent?
Absoluut. Je kunt tegelijkertijd verschillende F1 hybride soorten in dezelfde tent kweken. Je zult echter meer succes behalen als je soorten wiet kweekt met een vergelijkbare hoogte en bloeitijd. Dit helpt voorkomen dat de ene plant de andere overschaduwt en slechter presteert.
Wanneer en hoe oogst je binnen fotoperiode F1 hybride soorten?
De lengte van de levenscyclus van F1 hybride fotoperiode planten hangt helemaal af van wanneer je ze in bloei zet. Nadat je de lichtcyclus hebt veranderd, duurt het rijpen van de toppen ongeveer 8-9 weken. Vervolgens moet je je planten oogsten en je toppen op de juiste manier verwerken.
Je hebt twee opties: snij je planten aan de basis af en hang ze ondersteboven om te drogen. Je kunt ook elke individuele top afknippen en in een kruidendroger laten drogen.
Droog je toppen in een donkere kamer met een relatieve luchtvochtigheid van rond de 50%. Je weet dat ze droog zijn als de stelen breken in plaats van buigen. Hierna plaats je je toppen gedurende minimaal zes weken in een voorraadpot met vochtregelaars. Dit heet curen en je doet het om de smaak en zachtheid te verbeteren.
Binnen autoflowering F1 hybride soorten kweken
F1 hybride soorten zijn niet beperkt tot fotoperiode soorten. Je kunt ook kiezen voor autoflowers zoals Orion F1, Titan F1 en Medusa F1. Net als andere autoflowers zijn deze soorten eenvoudig te kweken. Ze zijn klein en onopvallend, verbazingwekkend krachtig en haasten zich in enkele weken van zaad naar oogst. Je kunt ze op vrijwel dezelfde manier kweken als hun fotoperiode tegenhangers. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen.
Verlichting
Autoflowers vereisen geen verandering in de lichtcyclus om te beginnen met bloeien. In plaats daarvan volgen ze een interne genetische klok. Veel kwekers houden tijdens de groei een constante lichtcyclus van 24 uur aan. Tijdens de bloei verminderen ze het aantal lichturen naar 20 uur. Je kunt je lampen echter gedurende de hele groeicyclus 24 uur per dag laten branden. Dit zal de groei versnellen, maar gaat uiteraard gepaard met hogere elektriciteitskosten.
Training
Het trainen van autoflowers resulteert in verbeterde opbrengsten als je het goed doet. F1 hybride autoflowers zijn van zichzelf al productiever. Je kunt de mogelijke productie echter vergroten door trainingstechnieken toe te passen. Maar wacht even! Gebruik bij het kweken van autoflowers alleen LST. Omdat ze zo snel groeien, hebben ze weinig tijd om te herstellen van de meer stressvolle technieken.
Wanneer en hoe oogst je?
Je moet je toppen op exact dezelfde manier oogsten, knippen, drogen en curen als hierboven beschreven. Hoewel autoflowers tijdens de kweek een andere aanpak vereisen, zijn er geen verschillen als het gaat om het oogsten van de toppen en het voorbereiden om ze te roken.
Buiten fotoperiode F1 hybride soorten kweken
Buiten wiet kweken, brengt heel andere uitdagingen met zich mee. Een specifiek klimaat, plagen en ziektes, slecht weer en een algemeen gebrek aan controle over de elementen bemoeilijken je kweek. Maar dat maakt het ook meer bevredigend.
Gelukkig zijn F1 hybride planten beter uitgerust om met deze obstakels om te gaan. Hun hybride kracht is het resultaat van de kruising van twee sterk ingeteelde ouders. Dit maakt ze minder vatbaar voor ongedierte, ziektes, droogte en overtollig vocht.
Denk na over je teeltseizoen
Buiten kun je niet zomaar een schakelaar omzetten en je fotoperiode planten dwingen om te gaan bloeien. In plaats daarvan moet je wachten tot ze reageren op natuurlijke lichtcycli. Verder naar het noorden begint het echter sneller koud te worden. Kassen en polytunnels kunnen het teeltseizoen verlengen. Hierdoor kun je je planten eerder naar buiten verplaatsen en ze beschermen tegen slecht weer tijdens de laatste ontwikkelingsfase.
Als je verder naar het zuiden buiten kweekt, mag je van geluk spreken! Je hebt geen last van een kort teeltseizoen. Maar je moet nog steeds op je hoede zijn en je planten beschermen tegen verzengende hittegolven en droogtes.
Plaatsing en bescherming van planten
De locatie van je planten kan een grote impact op hun prestaties hebben. Plaats ze idealiter op een plek op het zuiden waar ze overdag zoveel mogelijk zonlicht krijgen. Dat gezegd hebbende, als je in een bijzonder warme regio woont, zullen je planten baat hebben bij wat schaduw in de late namiddag. Als je in potten kweekt, kun je ze verplaatsen als het weer slecht wordt. Als je planten in de aarde staan, gebruik dan een schaduwdoek om ze te beschermen wanneer dat nodig is.
Kweekmedium
Buiten kweken, geeft je de mogelijkheid om in potten, verhoogde bedden of direct in de aarde te kweken. Als je voor potten kiest, heb je dezelfde keuze in kweekmedium als binnen. Als je liever in verhoogde bedden of direct in de grond kweekt, gebruik dan deze tips om je F1 hybride wietplanten in topvorm te houden:
- Begin met composteren: door al je keuken- en tuinafval te composteren, kun je gratis vruchtbaarheid aan je planten toevoegen.
- Wees royaal met biologische stoffen: vaak is aarde buiten rijk aan biologisch leven, inclusief nuttige bacteriën en ziekteverwekkers. Doe daar je voordeel mee! Voorzie je planten en bedden met schimmels als mycorrhizae, trichoderma en rhizobacteriën.
- No-till aarde: je bewerkt de aarde alleen in het eerste jaar. De no-till methode houdt myceliumnetwerken en bodemvoedselwebpopulaties in stand.
- Gebruik dode mulch: leg een dunne laag gemaaid gras, compost of dode bladeren bovenop je aarde. Zo wordt het voedselweb in de bodem beschermd en de nutriëntenkringloop versneld.
- Gebruik bodembedekkers: houd de aarde tijdens de wintermaanden bedekt met winterharde bodembedekkers zoals tuinbonen en erwten. Deze planten geven koolstofverbindingen af in de bodem en houden populaties van nuttige microben actief tijdens het laagseizoen.
Preventie van plagen en ziektes
Plantenplagen en ziektes komen vaker buiten voor. Insecten lopen vrij rond en ziektes kunnen lange tijd in de grond sluimeren. Je hebt echter al een voorsprong wanneer je hybride F1 soorten kweekt. Deze planten zijn veel beter bestand tegen ziektes. Bovendien zijn hun verbeterde cannabinoïde- en terpenen profielen effectiever in het afweren van ongedierte.
- Gebruik insectengaas: insectengaas is snel opgezet rond individuele planten of hele bedden. Deze fysieke barrières zijn effectief om rupsen, trips en zelfs vogels van je planten te houden.
- Vermijd chemicaliën, pesticiden en herbiciden: hoewel ze op korte termijn effectief zijn, beschadigen deze chemicaliën het bodemvoedselweb. Ook zorgen ze ervoor dat ziektes voet aan de grond krijgen in de ondergrondse microbiële matrix.
- Leer hoe je natuurlijke insecticiden maakt: leer hoe je knoflook, tomatenbladeren en etherische oliën omzet in natuurlijke pesticiden.
- Gebruik combinatieplanten: door combinatieplanten in de buurt van je wietplanten te kweken, kun je insecten afstoten. Andere soorten trekken ze juist aan, waardoor ze uit de buurt blijven van je kostbare wietplanten.
- Kweek polyculturen: je hoeft geen aparte ruimtes te reserveren voor je combinatieplanten. Selecteer een aantal soorten en kweek ze direct naast je wiet. Dit komt niet alleen de bodem ten goede, maar helpt ook de verspreiding van ziekten tussen planten van dezelfde soort tot een minimum te beperken.
Wanneer oogsten?
Rond september of oktober is je plant volgroeid. Dat is afhankelijk van de soort en wanneer je je zaden hebt gekiemd. Je hoeft niet te raden wat de beste tijd is om te oogsten. Gebruik een loep of vergrootglas om deze structuren van dichterbij te bekijken:
- Stampers: dit zijn kleine haartjes die uit elke individuele top steken. Ze zien er wit uit tijdens de vroege bloei en worden oranje naarmate de plant volwassen wordt. Probeer toppen te oogsten wanneer 60-70% van de stampers donkeroranje kleurt.
- Trichomen: dit zijn de kleine glandulaire structuren die toppen hun ijzige uiterlijk geven. Als de toppen onvolgroeid zijn, zien de trichomen er doorzichtig uit. Ze worden echter melkachtig en ondoorzichtig naarmate de oogst nadert.
Tijdens de late bloei komen polytunnels en kassen goed van pas. Zware regenval en een hoge vochtigheidsgraad vergroot het risico op schimmel in deze periode drastisch.
Autoflowering F1 hybride soorten buiten kweken
Fotoperiode planten doen het meestal goed buiten, maar hoe zit het met autoflower F1 hybrides? Nou, als je iets van autoflowers weet, weet je dat ze zo ongeveer alles aankunnen. Tel daar de verhoogde kracht van de F1 genen bij op en je hebt een plant die in staat is te gedijen met minimale aandacht. Over het algemeen moet je buiten alle tips hierboven ook op je autoflower F1 kruisingen toepassen.
Wanneer planten?
F1 hybride autoflowers hebben een volledige levenscyclus van 60-85 dagen. De snelheid waarmee autoflowers groeien, geeft je veel meer flexibiliteit. Je hoeft niet met spoed te handelen zodra de laatste nachtvorst voorbij is, zelfs niet als je in een koeler klimaat woont. Integendeel, je hebt de vrijheid om later in het kweekseizoen zaden te kiemen. Zo kun je profiteren van opeenvolgende oogsten, wat goed uitkomt als je ruimtegebrek hebt.
Als ruimte geen probleem is, kun je ervoor kiezen om vroeg fotoperiode wietzaadjes te zaaien. Later in het seizoen begin je aan autoflowers. Als alternatief kun je fotoperiode en autoflowers tegelijkertijd zaaien. Je autoflowers oogst je dan voordat de rest rijp is.
Ideaal klimaat
Autoflower genen komen oorspronkelijk uit plaatsen als Siberië, een koud deel van de planeet met een kort teeltseizoen. Hoewel ze ook goed presteren in warmere gebieden, zijn ze een ideale keuze voor kwekers die noordelijker wonen. Lang voordat de eerste nachtvorst aanbreekt, hangen jouw toppen al veilig te drogen.
Wanneer en hoe oogst je?
Buiten moet je je autoflower F1 hybrides op precies dezelfde manier oogsten als hun tegenhangers binnen. Bereid je, afhankelijk van de strain, voor op de oogst. Binnen 60 dagen na het kiemen kun je de toppen verwerken.
Als je eenmaal voor F1 gekozen hebt, wil je nooit meer terug
Je weet nu precies hoe je F1 hybride soorten moet verzorgen, van grote en welvarende fotoperiode soorten tot kleine en snelle autoflowers. Als je gewend bent om polyhybride wietplanten te kweken, dan zul je genieten van de sterkte, gezondheid, productiviteit en kracht van F1 hybride soorten. Of je nu kiest voor fotoperiode wietplanten of autoflowers, je ervaring zal zo positief zijn dat je waarschijnlijk nooit meer terug wilt!
External Resources:
- Integrated pest management (IPM) hub | AHDB https://ahdb.org.uk
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Hoe Corrigeer en Voorkom Je Strekkende Cannabiszaailingen?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Behandel Je Droge en Breekbare Wietblaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Gele Cannabis Bladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Hoe En Wanneer Moet Je Wietplanten Verpotten?
- Mijn wietplanten worden te hoog: wat kan ik het beste doen?
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
Categorieën
F1 Hybride Wietzaadjes