USA DAYS — Haast je om 50% te besparen Bespaar Nu 

By Luke Sumpter

Dit is een probleem dat alleen bij planten binnenshuis voorkomt. Kweek je buiten en denk je dat een plant brandplekken door het zonlicht heeft?
Maak je dan geen zorgen! Je kunt beter aan andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen denken. De zon is veel te ver weg om schade aan je planten buitenshuis aan te kunnen richten. Cannabis bestaat al langer dan de mens. Ze heeft zich zodanig ontwikkeld dat ze de hitte en het licht van de zon aankan.

Brandplekken bij planten kunnen buiten alleen in specifieke situaties voorkomen. Bijvoorbeeld, als je een plant in de schaduw gekweekt hebt en ineens in het zonlicht zet. In dat geval is ze niet gewend aan de hitte en het licht en gaat ze dood.

HOE HET TE VOORKOMEN

Telers kunnen ook een luxmeter gebruiken om te meten aan hoeveel licht de verschillende delen van hun planten worden blootgesteld. Deze apparaten meten lux, de eenheid van verlichtingssterkte, per vierkante meter. Ze zijn handig, omdat ze meetwaarden bieden met betrekking tot de intensiteit van het licht van een bepaald gebied. Luxmeters zijn ideaal voor hobby- en kleinschalige telers. Ze zijn namelijk goedkoper dan andere lichtmeetapparatuur. Telers kunnen ze gebruiken om te bepalen of hun planten genoeg licht krijgen voor een optimale opbrengst of ermee zien of de cannabis teveel licht krijgt en risico loopt op lichtverbranding.

Een algemeen gezond bereik voor cannabisplanten bedraagt 35.000-70.000 lux in de vegetatieve fase en 55.000-85.000 tijdens de bloeifase. Als je een van de bovenstaande symptomen opmerkt en de luxmeter hogere waarden aangeeft, plaats je lichtbron dan verder van je planten om de intensiteit te verminderen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.