Als het gaat om het selecteren van de juiste verlichting voor een binnentuin, kiezen steeds meer kwekers voor LED-verlichting. Hoewel ze een wisselende start hadden binnen de cannabis gemeenschap, heeft de steeds geavanceerder wordende technologie voor grote vooruitgang gezorgd. Veel LEDs zijn nu efficiënter dan HID lampen; ze consumeren minder energie, gaan langer mee, zijn robuuster, kleiner en hebben snellere switching. Als je de overstap naar LED al gemaakt hebt, zijn hier 5 tips die van pas kunnen komen:

1. LEDS ZIJN KOEL

Omdat LEDs veel minder warmte zullen genereren dan HID lampen, is er geen noodzaak voor koelbuizen en dat soort zaken. De temperatuur in je kweekruimte is veel gemakkelijker te beheersen, wat vooral in de zomer handig is, wanneer je cannabis risico loopt op oververhitting. In koudere klimaten, waar je wellicht vertrouwt op de hitte van je HID lampen, heb je misschien wel aanvullende verwarming nodig. LEDs kunnen echter veel geld besparen op de stroomrekening, wat de kosten van de verwarming weer compenseert.

Leds Weed Growing

2. HANG ZE DICHTBIJ

Dit sluit goed aan bij het eerste punt. Minder warmte zorgt ervoor dat je je LEDs dichter op het bladerdak van je cannabis kan ophangen. Hiermee verhoog je de lichtintensiteit waardoor je je lampen optimaliseert. Houd er wel rekening mee dat de hoogte van je kweeklampen in balans moet zijn met de lichtintensiteit en de dekking. Begin met de aanbevelingen van de fabrikant en maak daarna aanpassingen.

Growing Cannabis Led Lights

3. VERMINDER JE WATER

Je hoeft je planten minder vaak water te geven als je LED kweeklampen gebruikt. De temperaturen in je kweekruimte zullen niet meer zo hoog zijn, wat de verdamping van water in de potten vermindert. Dit betekent dat je de irrigatie moet verminderen en op moet passen voor overbewatering, zeker als je overstapt van HID lampen naar LEDs en niet gewend bent aan de vermindering in water.

4. VERMINDER DE VOEDINGSSTOFFEN

Een bijwerking van de verminderde hoeveelheid water is dat je ook de toevoeging van voedingsstoffen verlaagt. Met minder hitte en minder waterbeweging, zal je cannabis haar voeding minder snel verbruiken. Kortom, je hoeft minder voedingsstoffen te kopen, ongeveer 30% minder. Daarnaast vermindert dit het risico op ongewenste opbouw van voedingsstoffen in je medium en het gevaar op overbemesting wordt ook geminimaliseerd. Daarnaast bespaart het lekker op de kosten!

Marijuana Led Lights

5. KIES LEDS MET HET JUISTE SPECTRUM

In tegenstelling tot HID lampen, kunnen LEDs worden geoptimaliseerd om meer van een bepaald lichtspectrum uit te stralen. Dit is geweldig, omdat cannabis tijdens verschillende fases van haar ontwikkeling meer van een bepaald spectrum nodig heeft. Met de recente LED technologie kan je blauwe en witte LEDs gebruiken voor de vegetatieve fase en verschillende rode spectrums tijdens de bloei. Deze spectrums zijn vaak verwisselbaar zodat ze passen bij elke fase van de levenscyclus van de planten. Veel van de recente LED-lampen bevatten zelfs infrarood en UV om dieper door te dringen in je planten en zoveel mogelijk cannabinoïden te produceren!

 Kweken Cannabis Licht Led

Aan de slag gaan met LEDs is gemakkelijk en de toename in efficiëntie zal op de lange termijn voordeel bieden. Deze vijf tips zullen elke beginnende kweker op weg helpen om de best mogelijke resultaten te behalen!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.