De meeste cannabis kwekers hebben meerdere doelen in gedachte als ze hun volgende binnenproject plannen. Als een integraal onderdeel van hun hobby, bedenken ze scenario's om grotere oogsten te bereiken, THC niveaus te verhogen, of de algemene gezondheid van hun plant te verbeteren. Dit element van strategische planning komt met de uitdaging om kennis uit diverse wetenschappelijke velden te linken en te combineren in een technische oplossing die helpt deze beoogde doelen te behalen. Naast toewijding en passie, is het de bereidheid te leren die goede kwekers onderscheidt van toekomstige experts. Laten we dus proberen koninklijk te kweken en leren wat er nodig is om cannabis van buitengewone kwaliteit te kweken. In dit artikel kijken we naar de basisprincipes van de natuurkunde en leren hoe het lichtspectrum de groei van een cannabisplant beïnvloedt.

Lichtspectrum Cannabis

WAT IS HET LICHTSPECTRUM?

De zon straalt energie uit in de vorm van zonnestraling zoals gammastralen, röntgenstralen, ultraviolet licht, zichtbaar licht en zelfs radiogolven. Leven op aarde is slechts mogelijk omdat de ozonlaag deze straling blokkeert en het meeste terug de ruimte in reflecteert. Dit proces van filtering zorgt ervoor dat uitsluitend een golflengte van 300 nm en 1100 nm onze planten kan bereiken en een nog kleiner deel van dit licht is door ons zichtbaar. Dit wordt vaak aangeduid als het lichtspectrum, kleurenspectrum of zichtbare spectrum en varieert van 380 nm tot ongeveer 750 nm.

180-280nm - UV: Extreem schadelijk en gelukkig bijna volledig geabsorbeerd door de ozonlaag.

280-315nm - UVB: Oorzaak van zonnebrand en vermoed wordt dat dit het THC niveau verhoogt (!)

315-400nm - UVA: Niet geabsorbeerd door de atmosfeer, beter bekend als black light.

380-750nm - Het zichtbare licht spectrum: Banden van golflengten vertegenwoordigen zichtbare kleuren.

700 nm-1mm - Infrarood licht: Niet zichtbaar boven de 750nm, maar merkbaar als hitte op de huid.

Rood Licht Bloeiende Cannabis

HOE HET LICHTSPECTRUM DE GROEI BEÏNVLOEDT

Elk op aarde levend organisme heeft informatie nodig over wat er om hem heen gebeurt om te reageren op veranderingen in het milieu en, in een ideale situatie, een klein voordeel te behalen ten opzichte van andere leden van hun soort als het gaat om natuurlijke selectie en evolutie. Interessant genoeg ontvangen cannabis planten veel informatie van het licht waaraan ze worden blootgesteld en reageren bijna onmiddellijk op verschillende banden van golflengten; een complex onderwerp waar boeken over geschreven kunnen worden, maar laten we ons eerst richten op de basis.

1. Vegetatieve Stage - "Blauw" licht voor gezonde bladeren (bereik: 400-500nm; ideaal: 460nm)

Tijdens de vegetatieve fase wordt het aangeraden te doelen op zoveel mogelijk bladeren en te verzekeren dat planten vrij compact blijven, niet te veel strekken en sterke stelen ontwikkelen. Binnenkwekers gebruiken de eerste paar weken vaak metaalhalidelampen, compacte fluorescentielampen (CFL) of T5/T8 armaturen met een blauwe lichtband om deze doelen te bereiken. Wanneer cannabis in de natuur groeit, zal de hoge stand van de zon in de lente en zomer ervoor zorgen dat meer blauwe golflengten door de atmosfeer heen dringen, een signaal voor cannabis planten om sterke, grote en gezonde bladeren te ontwikkelen.

2. Bloeiperiode: "Rood" licht voor enorme toppen (bereik: 620-780nm; ideaal 660nm)

Wanneer cannabis planten de bloeiperiode bereiken, kan de hoogst mogelijke oogst worden behaald door ze bloot te stellen aan een lichtspectrum die veel "rode" golflengten bevat om topontwikkeling te stimuleren. De snelheid van de fotosynthese piekt als de planten worden onderworpen aan "rode" golflengten van 660nm, hoewel nieuwe NASA bevindingen suggereren dat zelfs "groene" golflengtes, die beschouwd worden als onbelangrijk in fotosynthese, ook een impact kunnen hebben op de groei van planten. Cannabis planten beschouwen als een simpele fotosynthese fabriek is een voorbarige conclusie. Maar voor nu zal het kiezen van een lichtoplossing met een veel "rood" in het spectrum de beste manier blijven voor kwekers om de lage stand van de zon te imiteren in de late zomer en herfst.

Hooggelegen regio's Cannabis

HET VERHOGEN VAN THC NIVEAUS MET UVB LICHT - MYTHE OF REALITEIT?

Heb je je ooit afgevraagd waarom krachtige cannabis soorten vaak afkomstig zijn van landrassen die natuurlijk groeien in hooggelegen gebieden? Er zijn experts die denken dat ultraviolet licht, zeker een hoge blootstelling aan UVB-golflengten (280-315 nm), verantwoordelijk zijn voor een verhoogde THC productie. De theorie is gebaseerd op het feit dat een grote hoogte betekent dat er minder atmosfeer is tussen cannabis planten en de zon, wat leidt tot een hogere blootstelling aan UV-straling. We weten dat deze ultraviolet golflengtes onze huid beschadigen en het menselijk lichaam reageert door melanine als bescherming te produceren en aangenomen wordt dat een cannabis plant iets soortgelijks doet: Ze produceert meer hars en THC als een vorm van natuurlijke zonnebrand. Het is te vroeg om te zeggen of we te maken hebben met een theorie of een kosteneffectieve methode om betere cannabis te kweken, maar het concept klinkt aannemelijk genoeg om mee te experimenteren. UVB lampen voor reptielen kosten slechts een paar euro, misschien moeten we een poging wagen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.