Reguliere versus feminized versus autoflowering cannabiszaden

Reguliere versus feminized versus autoflowering cannabiszaden

Het kweekproces van marihuana begint allemaal bij de zaden. Tegenwoordig zijn kwekers verwend met de hoeveelheid typen cannabiszaden waaruit te kiezen valt. Reguliere zaden, feminized zaadjes en autoflowering exemplaren hebben allemaal verschillende voor- en nadelen. Je keuze hangt vaak af van factoren als je budget, je tijd, de grootte van de kweekruimte, je ervaring en je geduld.

WAT ZIJN REGULIERE ZADEN?

Reguliere zaden zijn gemakkelijk te vinden. Bovendien zijn ze bijna altijd goedkoper dan feminized of autoflowering zaadjes.

WAAROM ZOU JE REGULIERE ZADEN KIEZEN?

Als je cannabissoorten wilt veredelen en nieuwe zaden wilt verkrijgen, dan heb je reguliere zaadjes nodig. Zowel mannelijke als vrouwelijke planten zijn vereist als je nieuwe strains wilt kruisen en creëren.

Het kweken met reguliere zaden geeft je een goed inzicht in de natuurlijke groeicyclus van de plant. Heb je de ambitie om een ervaren kweker te worden? Dan is het "overslaan van stappen" met feminized of autoflowering zaden niet de juiste manier. Door de volledige cyclus door te lopen, krijg je in de vingers wat een plant nodig heeft om te groeien.

Het belangrijkste nadeel van reguliere zaden is de kans op een mannelijke plant. De kans op een vrouwelijke plant met deze zaadjes is 55-60%. Dit is echter slechts een gemiddelde. Het is ook goed mogelijk dat 75% of meer van je zaden mannelijk is. Omdat alleen vrouwelijke planten rookbare cannabistoppen produceren, kost het kweken van mannelijke zaadjes je alleen maar tijd en geld. Mannetjes zou je onmiddellijk moeten weggooien. Hiermee voorkom je dat ze de vrouwelijke planten in hun nabijheid bevruchten. Doe je dit niet, dan ontwikkelen deze vrouwtjes mogelijk geen toppen. Vanwege dit risico bevelen we reguliere zaden meestal niet aan aan beginnende kwekers.

WAT ZIJN FEMINIZED ZADEN?

Feminized zaden zijn wietzaden die gegarandeerd in vrouwelijke marihuanaplanten ontkiemen. Het planten van deze zaadjes voorkomt als het goed is het kiemen van mannelijke planten. Hoewel feminized zaden soms duurder zijn dan reguliere exemplaren, bespaar je jezelf op de lange termijn veel tijd en frustratie door mannetjes te vermijden.

WAAROM ZOU JE FEMINIZED ZADEN KIEZEN?

Door feminized zaden te planten, voorkom je giswerk. Dit bespaart je niet alleen geld dat je kwijt zou zijn aan nutteloze zaden, maar ook de tijd en energie die je zou verliezen aan de ontwikkeling ervan.

Anders dan autoflowering zaden, hebben feminized zaadjes een verandering in de lichtcyclus nodig om te bloeien. Bovendien is er geen verschil tussen vrouwelijke planten uit feminized zaden en vrouwtjes die voortkomen uit reguliere zaadjes. Daarnaast ontwikkelen feminized exemplaren zich net zo gemakkelijk tot geschikte kloon- of kweekplanten als planten uit reguliere zaden.

WHY SHOULD YOU CHOOSE FEMINIZED SEEDS?

Het grootste nadeel van feminized zaden is de prijs. Je mag ervan uitgaan dat ze altijd duurder zijn dan reguliere zaadjes. Echter, ze zijn de aanschaf meer dan waard, omdat je verspilling aan mannetjes uitsluit.

Feminized zaden zijn ideaal voor kwekers die op zoek zijn naar een consistente kweekervaring. Ze besparen je de tijd en frustratie van het laten ontkiemen, identificeren en verwijderen van mannelijke planten. Heb je weinig tijd of geen geduld? Dan zijn feminized zaden een goede keuze voor je kweek.

Feminized exemplaren zijn ook ideaal als je weinig ruimte hebt. Het ontkiemen van 10 reguliere zaadjes om uiteindelijk 5 vrouwelijke planten te krijgen, is een verspilling van ruimte. Bij het gebruik van feminized zaden groeit elk zaadje uit tot gezonde sinsemilla.

WAT ZIJN AUTOFLOWERING ZADEN?

Autoflowering zaden brengen planten voort die tot bloei komen zonder dat een verandering in de lichtcyclus nodig is. Omgekeerd hebben reguliere en feminized zaadjes specifieke lichtcycli nodig om op de juiste manier hun groeiproces te doorlopen. In tegenstelling tot die zaden maken autoflowering exemplaren die overgang zonder moeite. En bovendien razendsnel. De meeste autoflowers gaan in ongeveer 10 weken van zaad naar oogst.

WAAROM ZOU JE AUTOFLOWERING ZADEN KIEZEN?

Autoflowering zaden bieden kwekers maximaal kweekgemak. Doordat ze zelf gaan bloeien, nemen ze een deel van de druk bij de kweker weg. Autoflowering planten gaan niet alleen zelf door fasen heen, ze raken ook minder snel beschadigd door verwaarlozing of onachtzaamheid. Wil je dus voor de eenvoudige weg gaan? Dan zijn autoflowering planten je beste optie.

Autoflowering zaadjes zijn ook voordelig vanwege de kleine omvang van de planten die ze voortbrengen. Autoflowers worden meestal tussen de 30 en 60cm hoog. Dit maakt ze ideaal voor kleinere en compactere ruimtes. Ondanks de voordelen van hun grootte, leveren ze wel lagere opbrengsten op dan reguliere of feminized zaden.

Autoflowering zaden zijn vaak beter bestand tegen schimmel, plagen, ziekten, vorst en schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Hierdoor zijn deze planten geschikt voor onervaren kwekers of telers die zo min mogelijk tijd en moeite in hun kweek willen steken. Denk hierbij aan guerrillakwekers.

De meningen zijn verdeeld over of autoflowering planten goede kandidaten zijn voor topping en andere trainingstechnieken. Zo hebben planten bij intense trainingsmethoden, zoals topping, voldoende tijd nodig om te herstellen. Voor fotoperiodieke strains geldt dat je ze in dit geval een week of twee weken langer laat vegeteren. Met autoflowering zaden is er echter geen extra tijd om met dit soort zaken rekening te houden.

WHY SHOULD YOU CHOOSE AUTOFLOWERING SEEDS?

Het belangrijkste nadeel van autoflowering strains is dat hun THC-gehalte vaak lager is dan bij reguliere of feminized zaden. Ben je op zoek naar torenhoge THC-gehaltes? Dan is het beter autoflowering zaden links te laten liggen. Toch bevatten veel hoogwaardige autoflowers inmiddels een THC-gehalte van 20% en dat is geen kattenpis. Bovendien is bekend dat ze een van nature hoger CBD-gehalte hebben dan andere strains.

Zoals hierboven vermeld, leveren autoflowers vanwege hun kortere postuur lagere eindopbrengsten op. Ondanks dit nadeel, maken deze planten het mogelijk om sneller te oogsten dan hun tegenhangers. En in sommige gevallen veel sneller. Dit maakt meerdere oogsten per jaar mogelijk, mits goed getimed.

Net als feminized zaden zijn autoflowering zaadjes vaak duurder en soms moeilijker te vinden dan reguliere exemplaren. Voor kwekers die willen profiteren van de voordelen van autoflowers, zijn de extra kosten echter zeker de moeite waard. Als je jezelf tijdens het kweekproces tijd en moeite wilt besparen, overweeg dan autoflowering zaden te planten. Heb je niet genoeg tijd om goed voor je cannabis te zorgen? Dan zijn autoflowers de ideale oplossing.

Vanwege hun gemak zijn autoflowers een uitstekende keuze voor beginnende kwekers. Autoflowering zaden zijn ook nuttig voor buitenteelt buiten de seizoenen. Hierdoor ben je in staat door te blijven kweken.

DUS, WELKE KEUZE ZOU JE MOETEN MAKEN?

Welk type zaad je uiteindelijk gaat kweken, hangt af van verschillende factoren. Je budget en de hoeveelheid geld die je aan zaden wilt uitgeven, is de eerste overweging. Bovendien zou je rekening moeten houden met je ervaring en de hoeveelheid tijd die je wenst te besteden. Tot slot zouden kwekers de grootte van hun kweekruimte en de omstandigheden van hun omgeving in acht moeten nemen. Heb je deze criteria eenmaal overwogen? Dan ben je in staat een weloverwogen beslissing te nemen over het type cannabiszaad dat je gaat kweken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.