Gefeminiseerde wietzaadjes

We verkopen een uitgebreide selectie feminized wietzaadjes. Deze zijn vakkundig ontwikkeld om uitsluitend vrouwelijke cannabisplanten te produceren. Met vrouwelijke wietplanten oogsten kwekers gegarandeerd toppen die barsten van de cannabinoïden.

 • Royal Runtz
  € 25.00 € 25.00
 • Wedding Crasher
  € 32.50 € 32.50
 • Shogun
  Shogun
  € 27.00 € 27.00
 • Triple G
  € 32.50 € 32.50
 • Cookies Gelato
  € 30.50 € 30.50
 • El Patron
  € 32.50 € 32.50
 • Sweet Zkittlez
  € 30.50 € 30.50
 • AMG - Amnesia Mac Ganja
  € 30.50 € 30.50
 • North Thunderfuck
  € 27.00 € 27.00
 • Green Punch
  € 29.00 € 29.00
 • Sherbet Queen
  € 25.00 € 25.00
 • Wedding Gelato
  € 32.50 € 32.50
 • Legendary Punch
  € 29.00 € 29.00
 • Royal Gorilla
  € 27.00 € 27.00
 • Fat Banana
  € 25.00 € 25.00
 • Purple Queen
  € 20.00 € 20.00
 • Royal Cookies
  € 27.00 € 27.00
 • Kush Banner 3
  € 29.00 € 29.00
 • Green Gelato
  € 32.50 € 32.50
 • Ice
  Ice
  € 20.00 € 20.00
 • White Widow
  € 20.00 € 20.00
 • Fruit Spirit
  € 20.00 € 20.00
 • Power Flower
  € 20.00 € 20.00
 • Shining Silver Haze
  € 23.00 € 23.00

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

WAT ZIJN FEMINIZED ZADEN?

Gefeminiseerde cannabiszaden zijn genetisch aangepast om alleen vrouwelijke planten te worden en dat doen ze ook vrijwel altijd (99,9%).

Feminized zaden behelzen vaak fotoperiode planten. Deze fotoperiodieke cannabis bloeit afhankelijk van het aantal uren daglicht/duisternis. In de natuur begint wiet te bloeien aan het eind van de zomer, wanneer de dagen korter worden. Binnen blijft fotoperiode cannabis in het vegetatieve stadium tot de kweker de bloei opwekt door verlaging van het aantal lichturen.

FEMINIZED WIETZAADJES IN HET KORT

 • Bevatten veel cannabinoïden vergeleken met mannelijke wiet. De soorten worden vaak veredeld voor maximale kracht en een uitstekend aroma.
 • De zaden zijn 99,9% gefeminiseerd, zodat de planten bijna altijd vrouwtjes zijn.
 • Geen noodzaak om het geslacht van de planten te controleren of mannetjes te verwijderen.
 • Feminized soorten zijn meestal fotoperiode strains, oftewel afhankelijk van een lichtcyclus.

Bij Royal Queen Seeds worden alle feminized zaden als zodanig gelabeld en ingedeeld. Zo raak je niet in de war tijdens het winkelen.

Everything You Need To Know About Feminized Cannabis Seeds

WIE GEBRUIKT FEMINIZED SOORTEN EN WAAROM?

 • Recreatieve gebruikers genieten vooral van de bedwelmende, rustgevende, euforische of opbeurende high van feminized soorten. Met de vele opties kun je ’s avonds ontspannen of overdag juist een energieke buzz ervaren, afhankelijk van wat je wilt.
 • Mensen die wiet therapeutisch gebruiken, kiezen ook vaak feminized soorten vanwege het uitgesproken effect ervan. Het kan zijn dat THC de stemming verbetert en helpt te ontspannen in gespannen situaties of simpelweg een uitweg biedt bij bepaalde symptomen.

SATIVA, INDICA, HYBRIDE EN RUDERALIS-SOORTEN

Er bestaan enkele afzonderlijke typen of ondersoorten van cannabis.

In het verleden veronderstelde men dat het effect van wiet afhing van de familie waar een soort toe behoorde.

Aangenomen werd dat indica’s een “stoned” gevoel opleverden, terwijl sativa’s een stimulerende high opwekten, geschikter voor overdag. De afgelopen tijd stapelen de bewijzen zich echter op dat het effect van een plant meer te maken heeft met het terpeen-profiel ervan, in plaats van met de ondersoort.

Als het aankomt op de groei en morfologie, bestaan er echter wel duidelijke verschillen tussen de ondersoorten.

 • Indica’s groeien uit tot kleine, bossige planten met brede bladeren. Ze zijn vaak behoorlijk robuust en gedijen in veel omgevingen.
 • Sativa’s worden hoger, slanker en krijgen dunne, langwerpige bladeren. Deze zonaanbiddende planten gedijen het best in een warm klimaat. De bloei duurt meestal langer dan bij indica’s.

Tegenwoordig zijn de meeste cannabissoorten geen pure indica’s of sativa’s. In plaats daarvan zijn het hybrides die karakteristieken van indica en sativa combineren, met als gevolg dat ook de kweekkenmerken variëren.

Er bestaat nog een ander, vaak genegeerde ondersoort, die Cannabis ruderalis wordt genoemd. Ruderalis-soorten zijn “onkruidachtig” en groeien in het wild in noordelijke regio’s, zoals Siberië. Wat ruderalis interessant maakt, is dat deze soort van nature autoflowering is. Zodoende kunnen breeders ruderalis-genetica gebruiken om autoflowering versies van klassieke fotoperiodieke soorten te maken.

SNELBLOEIENDE WIET

De meeste cannabissoorten hebben minstens 60-70 dagen nodig om zich volledig te ontwikkelen. Bij sommige soorten duurt dit zelfs nog langer. Voor telers in regio’s met een korte zomer en regenachtige herfst kan dit problematisch zijn.

Snelbloeiende soorten zijn veredeld om dit probleem te verhelpen. Deze kunnen al na een korte 6-7 weken bloeien klaar zijn voor de oogst. Zodoende kunnen telers de opbrengst medio/eind september al binnenhalen, met weinig risico op regen.

ZO KWEEK JE FEMINIZED ZADEN

We gaven eerder al aan dat feminized zaden simpeler te kweken zijn dan reguliere zaadjes.

BINNEN VERSUS BUITEN

Growing Indoors vs Outdoors Cannabis Plants

Bij binnenteelt is het noodzakelijk het licht-donkerschema handmatig aan te passen. Normaal gesproken doen telers dit wanneer de planten een geschikt formaat hebben (ongeveer ½ van de gewenste uiteindelijke hoogte). Omdat wietplanten aan het begin van de bloei vaak gaan strekken, hebben ze genoeg ruimte nodig.

Om binnen de bloei van feminized wiet op te wekken, schakel je de lampen over op een 12/12-schema. De langere donkere periode bootst herfstomstandigheden na en stimuleert de planten om te gaan bloeien.

Buiten is het cruciaal dat je feminized zaden in een optimaal klimaat en tijdens het juiste seizoen zaait. Waarom? Omdat het aantal zonlichturen verandert, afhankelijk van het seizoen, en je planten een specifiek schema nodig hebben om tot bloei te komen. Om aan deze behoefte te voldoen, kun je ze het beste in de lente zaaien (wanneer er geen vorst meer is) en in de herfst oogsten.

BESTE TEMPERATUUR EN VOCHTIGHEID VOOR FEMINIZED WIET

Over het algemeen groeit feminized wiet het beste bij gematigde temperaturen (rond de 21°C). Een extreme temperatuur kan leiden tot een groeiachterstand en andere problemen.

De optimale vochtigheidsgraad voor wietplanten hangt af van het stadium van hun levenscyclus. Doorgaans hebben zaailingen en planten in de vegetatieve fase een vochtigere omgeving nodig. Verlaag de relatieve luchtvochtigheid naar 40-50% wanneer de wietplanten bloeien om zo het risico op schimmel te beperken.

WAT VOOR AARDE MOET IK GEBRUIKEN VOOR FEMINIZED WIET?

Cannabis gedijt het beste in voedingsrijke, luchtige en waterdoorlatende aarde. De meeste potgrond is al optimaal voor de kweek van cannabis. Als je natuurlijke aarde gebruikt, kun je die verrijken met perliet, kokos, vermiculiet, compost of wormenmest, zodat deze geschikter is voor wiet.

WAT VOOR NUTRIËNTEN MOET JE GEBRUIKEN VOOR FEMINIZED WIETPLANTEN?

Om te beginnen, vereist ze stikstof, fosfor en kalium. Dit zijn de drie voornaamste “macronutriënten”. Daarnaast heeft ze micronutriënten nodig, waaronder calcium, ijzer, magnesium en koper.

Commerciële voeding voor wiet bevat gewoonlijk alle vereiste macro- en micronutriënten. Zorg wel dat je de aanbevolen doses hanteert (of iets minder).

Houd er rekening mee dat cannabis verschillende voedingsstoffen vereist tijdens de groei- en bloeistadia. Om die reden wordt cannabisvoeding vaak geleverd in twee varianten: voeding voor de groei en voeding voor de bloei.

WAT VOOR WATER HEBBEN FEMINIZED WIETPLANTEN NODIG?

Wanneer je wiet in aarde water geeft, is het belangrijk dat de water/voedingsoplossing een pH van ongeveer 6-7 heeft. Anders zijn de planten niet in staat om voedingsstoffen op te nemen, ook als deze wel aanwezig zijn. In het geval van kraanwater kun je de juiste pH-waarde bereiken met “pH down”- of “pH up”-producten.

Gefeminiseerde wietzaadjes: Vragen & Antwoorden

Hoeveel tijd kost het om feminized wiet te kweken?
Of je nu binnen of buiten kweekt, de tijdsduur hangt altijd af van de soort. Sommige soorten, zoals indica’s, groeien relatief snel, met een korte bloei van 6-7 weken.

Andere strains, zoals Haze, doen er wel tweemaal zo lang over om te bloeien.
Wil je zo snel mogelijk oogsten? Kies dan voor snelbloeiende variëteiten of feminized autoflowers. Sommige hiervan zijn al na zestig dagen vanaf de kieming klaar.
Kun je diverse feminized strains in dezelfde ruimte kweken?
Het is zeker mogelijk om verschillende soorten in één kweekruimte te kweken, maar dit vereist wel wat oefening.

Hier zijn meerdere redenen voor. Verschillende soorten kunnen namelijk uiteenlopende hoogtes bereiken, diverse voedingsbehoeften hebben en op verschillende momenten klaar zijn. Mogelijk moet je ook trainingstechnieken gebruiken (snoeien, croppen, etc.) om een gelijkmatig bladerdak onder de lampen te behouden.
Waarom maakt cannabis terpenen aan?
Net als andere planten en vruchten, maakt wiet deze aromatische verbindingen aan als een natuurlijke vorm van bescherming tegen plagen en om bestuivers aan te trekken. Dit blijkt ook uit het feit dat cannabis de neiging heeft om meer intense aromatische stofjes te produceren als er sprake is van een plaag.
Wat is sinsemilla?
“Sinsemilla” is Spaans voor “zaadloos”.

Vrijwel alle fatsoenlijke wiet is inmiddels sinsemilla. Het woord heeft daardoor zijn aanvankelijke betekenis verloren. Toch kan het geen kwaad om de term te kennen, aangezien het soms nog gebruikt wordt voor hoogwaardige cannabis.
Wat zijn hermafrodieten?
Behalve de twee gebruikelijke geslachten van wiet kan een wietplant ook een hermafrodiet zijn. Als dit het geval is, vertoont de plant zowel vrouwelijke als mannelijke karakteristieken. Wanneer ze tot bloei komt, ontwikkelt ze toppen, maar ook stuifmeelzakjes.

De voornaamste reden hiervoor is plantenstress. Dit kan bijvoorbeeld komen door een onderbreking in de donkere periode tijdens de bloei, wat “re-vegging” triggert. Er kunnen echter ook andere stressfactoren uit de omgeving meespelen. Denk dan aan plagen, een extreme temperatuur en schommelingen in de vochtigheidsgraad.
Wat zijn landrassen?
Landrassen zijn soorten wiet die zich hebben ontwikkeld in hun natuurlijke omgeving. Je zou ook kunnen zeggen dat dit pure, oorspronkelijke cannabissoorten zijn. Sommige landrassen komen oorspronkelijk uit de Hindoekoesj-regio van Afghanistan en Pakistan, andere uit Afrika, Jamaica, Azië, Zuid-Amerika en Rusland.

Disclaimer

Wietzaadjes mogen vrij binnen de EU worden verspreid onder het principe van wederzijdse erkenning. Het is echter je eigen verantwoordelijkheid om de lokale wet- en regelgeving te controleren voordat je bestelt.

FILTERS
KWEEK TYPE
Oogst
Hoogte
Opbrengst
Height
Bloei
THC
CBD
Type
Klimaat

Categorieën

Disclaimer

Wietzaadjes mogen vrij binnen de EU worden verspreid onder het principe van wederzijdse erkenning. Het is echter je eigen verantwoordelijkheid om de lokale wet- en regelgeving te controleren voordat je bestelt.