CONTAINER EN GROEIMEDIUM

Voor het ontkiemen van cannabis zaden, moeten we eerst beslissingen nemen over potten en aarde, aangenomen dat de meeste beginners de voorkeur geven aan aarde, vanwege het gemak. Op dit moment moeten we al onderscheid maken tussen autoflowering en feminized/regular zaden.

A. POTTEN VOOR AUTOFLOWERING ZADEN

Kwekers van autoflowering varianten zullen de beste resultaten behalen als ze de zaden direct in de grootste pot planten en ze moeten de zaailingen de eerste drie weken goed in de gaten houden. Fouten in de vegetatiefase van autoflowering planten hebben fatale consequenties, waarmee we een slechte oogst bedoelen. Afhankelijk van de soort en kweekmethode, kunnen potten van 5-15 liter worden gebruikt. De maat van de pot heeft invloed op de maat van de planten, op de opbrengst en op de frequentie waarmee je moet bewateren. Tip: Airpots laten meer zuurstof toe in het wortelsysteem en zullen vitaliteit en eindopbrengst stimuleren.

B. POTTEN VOOR FEMINIZED ZADEN

Feminized en regular cannabis varianten bieden kwekers de mogelijkheid te beslissen wanneer de vegetatieve fase eindigt en de bloeiperiode begint. Dit is waarom het transplanteren van "feminized" zaailingen geen grote zorg is, vergeleken met autoflowering zaden. Wanneer er een paar dagen verloren gaan, omdat de plant moet herstellen van de stress, vergroten kwekers gewoon de tijdsspanne van de vegetatieve fase en compenseren hiermee het verlies in groei. Internet fora en kweekverslagen kunnen je helpen ontdekken wat het beste werkt als het gaat om de potmaat voor je setup.

C. GROEIMEDIUM

Biologische aarde van hoge kwaliteit, die "licht" is als het gaat om reeds toegevoegde voeding, werkt het beste.

TECHNIEKEN VOOR ONTKIEMEN

In principe worden er twee verschillende technieken gebruikt om cannabis zaden te ontkiemen.

Gerelateerd Artikel
Ontkiemen
A. DE NATTE KEUKENROL METHODE

Plaats je cannabis zaden voorzichtig in natgemaakt keukenrol en plaats dit in een afsluitbaar plastic bakje. Doel op een hoge luchtvochtigheid in het bakje, een temperatuur tussen 20-25 °C en vochtig, maar niet doorweekt keukenrol. Controleer de vochtigheid en de luchtvochtigheid regelmatig. Sluit het bakje niet helemaal af en laat wat luchtcirculatie toe. Zet het bakje op een donkere plaats.

B. ONTKIEMEN IN WATER

Stop je zaden in een glas drinkwater en wacht 24-48 uur tot je zaden gebarsten zijn. Wacht tot je de eerste millimeters wortel ziet verschijnen en houd het water op een temperatuur van 20-25 °C. Plaats je glas ergens in het donker.

Technieken Voor Ontkiemen Cannabis

OMGEVING: LICHT, VOCHT EN WATER

Nadat de zaden zijn ontkiemd, is het tijd ze in de potten te planten. Plant de zaden 3-5 millimeter onder het oppervlak, met de kleine wortel naar beneden. Hiermee win je tijd en je zaden hoeven niet uit te vinden hoe zwaartekracht werkt.

A. LICHT

De eerste 10-14 dagen is het niet nodig je krachtige HPS- of LED lampen te gebruiken. Je zal zeer goede resultaten behalen met CFL's met een blauw lichtspectrum (daglicht/cool white). Bouw je eigen verlichting met T5/T8 aansluitingen of koop 23-30W CFL's met de standaard Europese E27 lamp aansluiting. Vergelijk de verschillende lampen en kies diegenen met de hoogste uitstoot van lumen.

B. LUCHTVOCHTIGHEID

Doel op een luchtvochtigheid van ongeveer 70%. Kleine propagators kunnen een optie zijn als je begint in zeer kleine potten, maar autoflowering kwekers, die gelijk in de grootste pot beginnen, moeten de luchtvochtigheid in de kweekruimte monitoren en uiteindelijk verhogen.

C. BEWATERING

Dit is verreweg het meest belangrijke onderdeel voor je zaailingen en cannabis in het algemeen. We weten dat je dol bent op je cannabis planten maar verwen ze niet met teveel water! Het wortelsysteem heeft geen enkele motivatie te groeien als het constant wordt verzadigd met water. Je moet je individuele ritme of cyclus tussen nat en droog ontdekken. Dit leer je vanzelf en je zaailingen zullen floreren als je veel aandacht schenkt aan het water geven. Onthoud dat minder soms meer is!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.