De Anatomie Van De wiet Plant

Telers, medicinale gebruikers, en de gewone normale stoners moeten toch weten hoe de cannabis plant in elkaar steekt. Net zoals bij verse groenten en fruit, kan het helpen om de beginselen te weten. Anders, kom je misschien wel thuis van het boodschappen doen met groene bananen en rotte tomaten.

Je hebt geen diploma in plantenkunde nodig, maar het kan helpen om een paar essentiële dingen te weten over de anatomie. Bijvoorbeeld, als je je tijd aan het verdoen bent met het cultiveren van mannetjes planten of niet weet hoe je een hermafrodiet kunt spotten. Of als je je af aan het vragen bent wat een bloemkelk nou eigenlijk is. Op al deze vragen en meer gaan wij in.

Laten we een kijkje nemen naar alle delen van de cannabis plant van de wortel tot de bloem. En we zullen elke functie van elk deel uitleggen in termen die te begrijpen zijn.

DE WORTELS

Cannabis Roots

Onder de bovenlaag van de groeiende plant, zijn de wortelen druk met tegelijkertijd de plant stevig te laten staan en stoffen op te nemen die de plant voedt. Het wortelgebied bestaat uit de hoofdwortel, die allemaal vertakkingen krijgt waardoor het een vezelachtige massa wordt.

De wortels maken deel uit van het vaatsysteem van de cannabis plant. Binnenin is de xyleem verantwoordelijk voor het pompen van water en mineralen van de **wortels naar de rest van de plant. Je kunt xyleem zien als het loodgieterswerk van de marihuana.

ZAADLOBBEN

Zaadlobben

Zaadlobben zijn embryonale bladeren die voorkomen bij zaaddragende planten. Ze vormen zich tijdens de ontwikkeling van het embryo, tegelijk met het meristeem van de wortel en stengel. Zaadlobben zijn de allereerste blaadjes die verschijnen na ontkieming. De groene kleur van de zaadlobben wijst op de aanwezigheid van chlorofyl. Dit maakt fotosynthese mogelijk in de vroegste fase van de groei. Kort daarna verschijnt het eerste paar echte bladeren. Cannabis is geclassificeerd als tweezaadlobbige plant. Dat is een bloeiende plant met een embryo dat twee zaadlobben draagt. Abnormale groei leidt soms tot de ontwikkeling van 3 of zelfs 4 zaadlobben.

HOOFDSTENGEL EN VERTAKKINGEN

Cannabis Stem

De hoofdstengel komt voort uit de wortels en geeft de cannabis plant de ondersteuning om recht omhoog te groeien. Natuurlijk is de stengel een vaten-snelweg, waardoor het water en de mineralen omhoog gaan vanuit de wortelen. Het is ook geïntegreerd met de floëem, waar we het later over gaan hebben. Secundaire groei komt voort uit de hoofdstengel en heeft een blad knooppunt.

De bladeren ontstaan in paren uit een blad knooppunt aan elke zijde van de stengel. De afstand tussen 2 verschillende stukken bladeren heet het internode gedeelte. Normaal gesproken hebben indica-dominante varianten een kortere internode afstand dan de variaties die overwegend sativa zijn.

Soms kunnen mutaties een onregelmatige bladgroei hebben. Gemuteerde cannabis planten kunnen nog steeds sterk en productief zijn, maar de meeste telers verwijderen ze meteen. Onze stelregel is, als ze er gezond uitzien, leef en laat leven.

VENTILATOR BLADEN

Cannabis Fan Leaves

Ventilator bladen hebben ook diezelfde symmetrie en groeien ook in paartjes vanuit de hoofdstengel en takken. De ventilator bladen kunnen ook het verschil laten zien tussen een indica en een sativa marihuana. Donkere wilde bladen voor indica en licht groene, dunne lange vingers voor de sativa's, is doorgaans de regel. Hybrids zijn een mix van de twee.

Maar belangrijker, de ventilator bladen dienen als zonnepaneeltjes voor de cannabis plant. Zij zuigen al het licht op dat ze kunnen en binnenin transporteren de floëem die energie naar de rest van de plant. Je kunt de floëem vergelijken met de elektrische bedrading in je huis.

Ventilator bladen zijn essentieel voor de fotosynthese en moeten niet te overdadig gesnoeid worden. De schaduw bladeren kunnen verwijderd worden in de late bloeifase omdat ze anders de onderste toppen van het licht weerhouden.

DE CANNABIS BLOEMVERSCHILLEN TUSSEN MANNETJES EN VROUWTJES PLANTEN

Cannabis Male and Female

Een cola is simpelweg de bloeiende top van de vrouwelijke cannabis plant. Natuurlijk geeft het toppen of het gebruiken van de LST- of de ScrOG-methode je meerdere toppen. Maar de hoofdtoppen zijn wat we noemen de cola's. Toppen is simpelweg een alomvattende term voor de bloemen die uitkomen. Als je voor de bloeifase een witte haar op ziet duiken in een blad knooppunt betekent dit dat het een vrouwtjes cannabis plant is.

De mannetjes plant produceert geen toppen als ie in bloei staat, wat normaal gesproken een paar weken eerder is dan de vrouwtjes. De mannetjes cannabis plant zal ook niet per se de grootste en krachtigste plant zijn in de tuin. Mannetjes produceren meeldraden met helmknoppen die vol zitten met pollen.

Het is altijd goed om even af te wachten met conclusies trekken totdat de bloemen echt goed waar te nemen zijn. Als de witte haar niet aanwezig is en een cluster van druiven de kop op begint te steken, dan weet je dat het een mannetje is.

KELKEN UITGELEGD

Cannabis Calyx

Toppen zijn niet gewoon een door elkaar verstrooid groepje van blaadjes en kleverige hars. Kelken zijn de kleine trosjes die op een traan lijken, die de cannabis top bij elkaar houdt. Blaadjes groeien tussen en rondom de kelken. De moeilijk te vinden kelk is pas later in de bloeiperiode te zien omdat de toppen dan beginnen op te zwellen.

Alleen de niet bestoven bloemen bloeien in overvloed. Mocht de stamper wel bestoven worden dan fungeren de kelken als eierstokken. Dit verandert de taak naar zaad incubator.

Sommige toppen kunnen heel hard worden met compacte groepjes van veel kleine kelkjes; anderen hebben grotere kelken in een iets lossere formatie.
Normaal gesproken, is het de indica invloed die de cannabis de meest strakke look geeft. Alleen heirloom pure landras sativa-soorten produceren een heel luchtige piekerige bloem.

STAMPERS GEEN "HAREN"

Cannabis Pistils

Stampers zijn wat mensen wel eens de "haren" of nuggs noemen. Stampers helpen je vrouwelijke plantjes te identificeren in je cannabis tuin. Voordat de plantjes in bloei gaan is er bij de vrouwtjes een aparte stamper van een bladknooppunt om de kweker wijzer te maken.

Tijdens de bloeiperiode zullen ze verschillende kleuren hebben van wit tot oranje/rood als de toppen gaan rijpen. Deze stampers zijn eigenlijk familie van de voortplantingsorganen van de plant die eitjes bevatten.

De stampers zijn de uitgroei van de kelken en zijn ervoor om pollen op te vangen. De vrouwtjes cannabis plant wil bevrucht worden en zo lang ze genegeerd wordt als ze in bloei staat, zal de bloemproductie haar focus zijn.

CANNABIS HARS

Cannabis Resin

Trichomen is de glinsterende kleverige harsachtige coating, die de mooie cannabistoppen bedekt. Tijdens de bloeiperiode zullen de kelken en de omringende suiker blaadjes bedekt worden met velden van kleine met paddenstoel bedekte stengels. Deze koppen zullen van kleur veranderen van wit naar amber tijdens de bloei periode.

De trichomen is waar het allemaal om draait, omdat zij de mini cannabinoide fabriekjes zijn, die de cannabis toppen dat effect geven waar wij allemaal zo van houden. Hashish en al jouw favoriete concentraten komen voort uit trichomen.

GEVAAR! POLLEN IN DE TUIN

Er zal gevaar zijn in het ganja bos als pollen in de stampers van de vrouwtjes cannabis planten komen. Overigens, mannetjes cannabis planten hebben meeldraad in plaats van stampers en die produceren pollen cysten die, je raad het al, pollen bevatten.

Deze helmknoppen of pollen cysten hangen omlaag en zijn normaal groen/gelig van kleur. Hermafrodieten hebben ook deze groen/gelige cysten, normaal gesproken te vinden tussen groepjes bloemen. Deze noemen we "nanners".

Als een plant pollen cysten heeft, moet het onmiddellijk verdwijnen anders zal het de rest van de wiet bezaaien. Zoek de mannetjes en hermafrodieten en verwijder ze voorzichtig. Stress kan bijdragen aan de opkomst van intersex eigenschappen, dus zorg ervoor dat je op een goed moment hier aan begint.

 

External Resources:
  1. Cannabis Pharmacology: The Usual Suspects and a Few Promising Leads - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.