De cannabisplant heeft zoveel toepassingen en bijna alle delen van zijn anatomie kunnen gebruikt worden om een of andere functie te vervullen. De bloemen van de plant worden het meest gewaardeerd en veel gebruikt, vaak om psychoactieve effecten te genereren wanneer ze worden gerookt of in een eetbare vorm geconsumeerd worden. De cannabinoïde-rijke hars van de bloemen wordt ook gebruikt om medicijnen waaronder oliën te maken.

De bladeren van de cannabisplant hebben een hoge voedingswaarde en kunnen gebruikt worden in salades en sappen. De zaden zitten vol met gezonde vetten en eiwitten, wat het een krachtige superfood maakt. Zelfs de stengels worden op industriële schaal gebruikt om vezels, touw, doek en meer te maken. Slechts één deel van de anatomie dat verwaarloost lijkt te worden, misschien omdat het meestal niet zichtbaar is, zijn de wortels.

Cannabis wortels dienen voor talrijke vitale functies die de planten levend houden. Om te beginnen leggen ze de plant vast in de grond om het staande te houden. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de opname van water en voedingsstoffen, waardoor alles gezond en bloeiend blijft. Wortels kunnen ook symbiotische relaties met schimmels vormen om de efficiëntie van de opname van de voedingsstoffen te maximaliseren. De wortels nemen ook deel aan de ademhaling.

Als het op de oogst aankomt, moeten de wortels niet zomaar weggegooid worden. Hoewel ze voedingsstoffen kunnen en zullen toevoegen aan een compostvat, hebben ze spannende functies die dit doel ver te boven gaan.

Wortels voedingsstoffen ademen cannabis plant

DE GESCHIEDENIS VAN HET GEBRUIK VAN CANNABIS WORTEL

Hoewel het niet vaak voorkomt dat mensen vandaag de dag cannabis wortels gebruiken, hebben ze een rijke geschiedenis als medische stof. Chinese teksten uit 2700 v.Chr. bespreken het gebruik van cannabis wortel als medicijn om pijn veroorzaakt door gebroken botten en operaties te verminderen. De tekst beschrijft hoe wortels worden gedroogd, en vervolgens gemalen om een pasta te vormen. Ook de wortels werden gekookt om een thee te maken die blijkbaar gebruikt werd als diureticum, om te stoppen met bloeden tijdens de bevalling en de vermindering van pijn door kleine verwondingen.

Het gebruik van cannabis wortel doorheen de menselijke geschiedenis eindigt daar niet. Een Romeinse historicus onder de naam Plinius de Ouder schreef rond 79 v.Chr. over het medicijngebruik van cannabis. Hoewel sommigen sceptisch blijven over Plinius als een nauwkeurige bron, beschreef hij dat ruwe cannabis wortel gebruikt kon worden voor de behandeling van brandwonden. Hij noemde ook het verbeterende potentieel van gekookte cannabis wortel op gewrichten en in sommige gevallen jicht.

In het niet-verre verleden schreef in de 18e eeuw een Engelse arts onder de naam William Salmon over cannabis wortel. Salmon noemde hoe cannabis wortel gebruikt kon worden bij de behandeling van zenuwpijn en gewrichtspijn.

CANNABIS WORTEL ALS EEN GENEESMIDDEL

Cannabis wortel heeft op dit moment geen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek ondergaan. Er zijn echter anekdotische verslagen van het gebruik voor diverse medische aandoeningen.

Er wordt gemeld dat chemische stoffen in de wortels een rol kunnen spelen in de bescherming van de lever. Een verbinding genaamd friedelin werd geïsoleerd van de wortels en wordt beschouwd als een vrij radicale afscheider met leverbeschermende eigenschappen.

Andere verbindingen die zijn geïsoleerd uit de wortels van de cannabisplant, genaamd pentacyclische triterpeenketonen, worden geassocieerd met antimicrobiële en anti-inflammatoire effecten.

Cannabis wortels bevatten ook kleine hoeveelheden choline. Choline is een macronutriënt die betrokken is bij talrijke biologische processen, waaronder zenuwfunctie, het stimuleren van energieniveau’s en de ontwikkeling van de hersenen.

Cannabis wortels recept

CANNABIS WORTEL FORMULES

Cannabis wortel kan in een thee of tinctuur worden toegediend en kan ook als een balsem worden gemaakt die wordt gebruikt om pijn en wonden te genezen. Het poeder van de wortel wordt gebruikt in poultices om bepaalde huidstoornissen te voorkomen.

Sommige bedrijven en apotheken zijn begonnen met het verkennen van het domein van de cannabis wortel en zijn gestart met het maken en opslaan van cannabis crèmes.

EEN WAARSCHUWING

Hoewel de cannabis wortel sommige mogelijke voordelen voor de gezondheid lijkt te bevatten, kunnen de alkaloïden in de inhoud giftig zijn wanneer ze in overmaat worden gebruikt. Als je van plan bent om deze wortel te gebruiken, is het de moeite waard om een deskundige of arts te raadplegen alvorens regelmatige of grote doses te nemen.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.