Het is een dagelijkse routine voor veel cannabis liefhebbers over de hele wereld: Wiet vermalen en overdoen in een kom, bong of vaporizer. Het roken van een goedgebouwde spliff, joint of blunt is net zo geweldig, maar mettertijd hebben nieuwe manieren van consumptie aan populariteit gewonnen. We hebben het hier niet over concentraten of edibles; het nieuwste van het nieuwste zijn crèmes met cannabis. Ze bieden een nieuwe methode om voordeel te halen uit het endocannabinoïdensysteem, zonder de noodzaak om cannabis direct te roken of te verteren.

LOTIONS MET CANNABIS? LEG UIT!

Cannabis lotions worden steeds vaker gebruikt door mensen met gezondheidsproblemen, die wel de therapeutische voordelen willen van cannabis, zonder de psychoactieve effecten van THC. Onderzoekers kwamen met het idee de cannabinoïden direct op de het aangedane gebied van de huid aan te brengen, om verlichting te krijgen waar dat gewenst is. Dit kan worden bereikt door lotions, balsems en oliën met cannabis te gebruiken. Ze werken transdermaal, wat inhoudt dat ze door de huid worden opgenomen. Deze transdermale manier om medicinale cannabis te gebruiken, kan een aanzienlijke verbetering betekenen voor patiënten die vertrouwen op effectiviteit bij het behandelen van hun individuele gezondheidsprobleem.

Transdermale Pleisters Versus Cannabis-topicalen

HOE LOTIONS MET CANNABIS WERKEN

Transdermale methoden om cannabiboïden te gebruiken, activeren CB2 receptoren die in het hele lichaam worden gevonden. Deze receptoren kunnen worden gestimuleerd door het endocannabinoïdensysteem zelf, maar reageren ook op CDB en THC wanneer deze direct op de huid worden aangebracht. De persoon die een cannabis lotion gebruikt, die in de meeste gevallen een bepaalde hoeveelheid THC bevat, om bijvoorbeeld een zere knie te behandelen, zal niet de typische "high" voelen die bij andere vormen van consumptie wel wordt gevoeld en meestal wordt gewaardeerd.

De meeste cannabis lotions zijn niet gemaakt om de bloedbaan te bereiken en daarom is het niet mogelijk dat cannabinoïden terechtkomen in de corresponderende receptoren in de hersenen. Wat klinkt als een nadeel voor enthousiaste potheads, is eigenlijk een kleine revolutie voor mensen die cannabis gebruiken als vorm van alternatieve behandeling.

Volledig stoned zijn is waarschijnlijk niet de meest vervelende bijwerking ooit maar het klinkt logisch om rekening te houden met de mensen die cannabis voor medicinale doeleinden willen gebruiken. Ze willen hun dagelijks leven leiden, rijden auto, werken en zorgen voor hun families. Dit is zo ongeveer het doel. Zelfs hardcore stoners zullen moeten toegeven dat het soms beter is een klus te klaren als ze niet high zijn. Wanneer lotions met cannabis ervoor zorgen dat we zelf kunnen kiezen wanneer we de medische eigenschappen willen benutten en wanneer we ongelooflijk stoned willen worden, waarom zou je ze geen kans geven?

WELKE SYMPTOMEN KUNNEN WORDEN BEHANDELD MET LOTIONS?

Het heeft geen zin balsems of lotions met cannabis aan te brengen op een schotwond. Niet dat we nou dagelijks te maken hebben met zulke verwondingen, maar we kunnen maar beter precies uitleggen wat de medicinale waarde is van deze plant. Over het algemeen worden lotions gebruikt voor lokale pijnverlichting. Er is een heel spectrum van ziekten en minder ernstige gezondheidsproblemen die succesvol kunnen worden behandeld met crèmes en oliën. Dit betekent niet direct dat cannabis de ideale behandelmethode is voor al deze aandoeningen, dus houd daar rekening mee.

Medische aandoeningen en symptomen:

 • Lokale pijn (inclusief chronische pijn)
 • Spanning en ontstekingen (de oorzaak van pijn bij artritis)
 • Spierpijn
 • Psoriasis & Dermatitis (huidaandoeningen)
 • Jeuk
 • Hoofdpijnen
 • Krampen

Cannabis Lotion Voor Lokale Pijn

EEN SNELLE GIDS OM ZELF EEN CANNABIS LOTION TE MAKEN

Waarom zou je wachten op de farmaceutische industrie, als we de lotion met cannabis zelf kunnen maken? Hoewel we niet de mogelijkheden bezitten van multinational ondernemingen als het gaat om de accurate productie van medicijnen, kunnen we nog steeds proberen dat te doen waar anderen duidelijk angstig voor zijn. Vanuit een technisch oogpunt, komt de productie overeen met het maken van cannaboter. Als je al eens cannaboter hebt gemaakt, zal je geen probleem hebben een lotion te maken. Gebruik deze lotion niet om serieuze aandoeningen te behandelen, die eigenlijk onderzocht en behandeld moeten worden door een medisch professional.

INGREDIËNTEN, APPARATUUR EN PRODUCTIEPROCES

 • 250-500 ml kokosolie (of elke andere rijke en zware olie)
 • 15-30g gedroogde cannabis
 • Steelpan
 • Een kaasdoek (of een ander materiaal met fijn gaas)
 • Bijenwas, shea boter of andere medicinale olie (pas textuur en geuren aan!)
 • Opbergpotje

CBD Lotion Recept

Kwekers en cannabis liefhebbers, die bekend zijn met de productie van overheerlijke, zelfgemaakte cannaboter, hoeven slechts de boter voor de olie te vervangen. Het proces zelf is vrij simpel: Doe de kokosolie over in de pan en verhoog geleidelijk de temperatuur. Vermaal je toppen tot je een hele fijne substantie hebt en voeg dit toe aan de voorverwarmde olie. Laat de mix 1-12 uur sudderen.

Doel op een lange periode sudderen op een lage temperatuur. Je moet tenminste een uur investeren om de cannabinoïden de kans te geven zich te binden aan het vet. Hoe langer, hoe beter! Bij dit proces is wat oefening nodig, maar de resultaten zullen elke keer verbeteren. Wanneer je denkt dat je olie krachtig genoeg is, kan je het mengsel laten afkoelen. Hierna filter je het door je kaasdoek of ander materiaal met fijn gaas om de plantenmaterie van de olie te scheiden.

Het laatste deel draait om het aanpassen van de olie naar eigen wens. Gebruik je creativiteit bij het toevoegen van extra ingrediënten. Sommige mensen gebruiken graag bijenwas, shea boter of een ander ingrediënt die de huid verzorgt en misschien wat medicinale waarde heeft.

Wees de wetenschapper die je altijd al wilde zijn en onthoud dat er mensen zijn die in de meeste gevallen weten wat ze doen als het aankomt op de behandeling van ziekten. Aarzel niet om met een arts te overleggen als de aandoening er serieus uitziet!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.