Als je ooit een joint hebt opgestoken of gebruik hebt gemaakt van een verdamper, dan zijn we trots om te zeggen dat je jouw cannabis al gedecarboxyleerd hebt. Het proces is eenvoudig, maar wel essentieel - met name wanneer het eetwaren betreft.

Zonder het proces van decarboxylatie bij het maken van cannabis toegediend voedsel, zullen de cannabinoïden in je toppen niet activeren, waardoor je eetwaren vrij lusteloos blijven. Als je bakt met wiet, dan vindt dit proces van nature plaats, tot op zekere hoogte, want het is het verwarmingsproces van cannabis dat deze activering uitvoert (vandaar dat roken en verdampen direct werken.) Als je echter niet bakt, of zelfs als je dat wel doet, is het altijd een goed idee om jouw cannabis eerst te decarboxyleren om het meeste eruit te halen.

Dit is het decarboxylering proces waar we het over hadden.

DECARBOXYLATIE: WAT IS HET?

Decarboxylering is een chemische reactie die optreedt tijdens het bakken van cannabis waarbij een carbonzuur-groep verwijderd wordt uit de samenstelling van het kruid, waardoor het veel krachtiger wordt. De aanwezigheid van deze carbonzuur-groep is de reden waarom je niet high zult worden van het eten van ruwe wiet, het fungeert als een blokkade voor de psychoactieve eigenschappen van de plant.

Zoals je ziet, gaat het allemaal om de chemische samenstelling. Om diezelfde reden wordt wiet gedroogd en uitgehard voor het roken/koken/verdampen, het moet verhit worden om geactiveerd te worden. Door het afbranden van de carbonzuur-groep verandert de chemische samenstelling van THCA, een stof waarvan je niet high wordt, in THC, een stof die dat wel doet. Als je op zoek bent naar een meer gedetailleerde kijk op:

HOE KUN JE CANNABIS DECARBOXYLEREN

De meest effectieve manier om dit te doen bij het koken met cannabis is om je wiet te vermalen tot hij klein genoeg is om gelijkmatig te worden gladgestreken over een oppervlak. Leg wat bakpapier op een bakplaat, giet dan gewoon de wiet erover en verdeel het met je handen totdat het vrij verspreid ligt op het papier.

Zodra de marijuana gelijkmatig verspreid is, plaats je de bakplaat in een voorverwarmde oven op 110°C, en laat het bakken gedurende 60 minuten. Dit is normaal gezien de geaccepteerde standaard, maar je kunt ervoor kiezen om de temperatuur te verhogen en dus de tijd te verminderen, maar het bakken op een lagere temperatuur voor een langere periode wordt algemeen beschouwd als de beste manier om de potentie te verhogen zonder de goede delen te verbranden.

Decarboxylering CANNABIS

WAAROM HEBBEN EETWAREN EEN ANDER EFFECT DAN ROKEN

Eetwaren zijn een kans om de bedwelmende voordelen van roken te voelen, zonder de negatieve effecten. Doordat de THC wordt geabsorbeerd door het maagdarmkanaal in plaats van de longen, wordt de wiet gemetaboliseerd door de lever die het omzet in 11-hydroxy-THC, een nog sterkere chemische samenstelling en succesvoller bij het penetreren van de bloed-hersenbarrière dan de gerookte equivalent.

Bij het roken van cannabis, gaat THC rechtstreeks naar de hersenen van de roker wat betekent dat de high een stuk sneller komt, maar is vaak minder intens dan een high door het consumeren van cannabis. Eetwaren zorgen voor een high, die 4-6 uur kan duren, afhankelijk van de dosis en staat bekend om psychedelische effecten te veroorzaken.

Nou als dit je geen knorrende maag bezorgt, weet ik niet wat wel.

Bovendien, als meer en meer mensen in de keuken beginnen te experimenteren met cannabis, ben je niet langer beperkt tot het alleen consumeren van je wiet via gebakjes zoals brownies of koekjes. Nu is er de mogelijkheid om die cake of zoete traktatie weg te spoelen met een dampend kopje toegediende koffie of misschien wel een ontspannende mok wiet-gezette thee.

Dranken lijken misschien een nieuwe vorm van de veelzijdige marijuana plant, maar thee gemaakt van marijuana was duizenden jaren geleden een traditioneel gebruik.

Door cannaboter (boter vermengd met gedecarboxyleerde cannabis) in de thee te roeren, gebruikten de mensen in India het recept voor ceremonies en homeopathische geneesmiddelen al eeuwen. Wat is een betere verwijzing dan eeuwen van gebruik?

Als jij jouw innerlijke brahmaan wilt ontdekken of gewoon geïntrigeerd bent door de melkachtige allure van de Cannabis Thee-Latte, dan hebben we een eenvoudig te gebruiken recept dat je toont hoe je jou eigen kunt maken.

> THEE MET CANNABIS

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.