Wil je de sprong wagen en cannabis vapen in plaats van roken? Dat is een goede keuze! Het verdampen van wiet is beter voor je gezondheid. De damp bevat namelijk niet de schadelijke bijproducten die je wel binnenkrijgt als je marihuana rookt. Daarnaast is het gebruik in het openbaar veel gemakkelijker. Vapen is discreet en de geur valt minder op. Je geniet dus zonder al te veel aandacht te trekken.

Het kiezen van de perfecte vaporizer is echter nog een hele uitdaging. Het is niet zo dat er weinig te kiezen valt. Het tegenovergestelde is eerder waar en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Tegenwoordig hebben vapende wietliefhebbers keuze uit een overweldigende selectie vaporizers. Zelfs zonder kruidige assistentie draait het een beetje voor je ogen. Dus, hoe kies je nu de juiste vaporizer? We bespreken wat belangrijke zaken die je zou moeten weten voor je tot aanschaf overgaat.

WIL JE TOPPEN VERDAMPEN, CONCENTRATEN OF BEIDE?

Sommige vaporizers zijn alleen geschikt voor het verdampen van toppen. En dat is prima, als dat je doel is. Er zijn ook vaporizers speciaal voor concentraten en sommige zijn tot allebei in staat. Voordat je dus een vaporizer kiest, zou je eerst moeten weten wat je ermee wilt doen.

Vaporizers die geschikt zijn voor zowel droge kruiden als concentraten zijn soms een betere investering. Deze modellen zijn vaak uitgerust met extra verwarmingskamers die te verwisselen zijn voor toppen en concentraten. Vaak hangt hier ook een hoger prijskaartje aan. Toch is het verstandig te kiezen voor een goede vaporizer waar je lang mee doet. Laat je niet te verleiden door prijzen die te mooi lijken om waar te zijn of modellen met super-flitsende eigenschappen. Het is altijd handig als je niet beperkt bent in wat te vapen, dus houd hier rekening mee.

Vaporizers van Royal Queen Seeds

WAT IS JE BUDGET?

Het geld dat je kunt (of wilt) uitgeven aan je vaporizer is uiteraard ook een belangrijke factor. Het is tegenwoordig mogelijk uitgebreide vaporizers aan te schaffen voor honderden euro's. Er zijn echter ook simpele, goedkope pen-vaporizers met een batterij voor onder de €50,-.

Ongeacht je budget, is het zinvol de beoordelingen te lezen voordat je een vaporizer koopt. En baseer je keuze niet op één beoordeling. Doe je huiswerk om een idee te krijgen van wat te verwachten. Het is best mogelijk een fatsoenlijke én betaalbare vaporizer aan te schaffen. Weet wel dat je meestal krijgt waar je voor betaalt. Met een "goedkope" vaporizer loop je het risico dat je uiteindelijk teleurgesteld raakt.

DRAAGBAAR OF DESKTOP?

De keuze tussen een draagbare vaporizer of desktop unit hangt af van diverse variabelen. Als je eentje zoekt die gemakkelijk mee te nemen is op vakantie, naar festivals, enzovoort, dan richt je je uiteraard op een draagbaar model.

Als je echter vooral thuis geniet, kijk dan naar een desktop unit. Het voordeel van desktop vaporizers is dat ze een sterkere hit leveren dan draagbare apparaten. Een dergelijk model van goede kwaliteit gaat trouwens jaren mee, wat niet altijd geldt voor goedkope, draagbare modellen.

Draagbare vaporizer of desktop

CONVECTIE VERSUS CONDUCTIE

Vaporizers verwarmen je wiet op twee manieren: via convectie- of conductieverhitting. Welke verwarmingsmethode beter is, daar zijn de meningen over verdeeld. Elk type heeft zijn voor- en nadelen.

CONDUCTIE

De meeste lager geprijsde vaporizers gebruiken conductie. Het verwarmingselement komt in direct contact met je kruid. Daarom kleurt je wiet soms bruin bij het vapen. Met slecht ontworpen apparaten leidt dit af en toe tot verbranding. Sommigen beschouwen conductie als een soort "tussenvorm" van vapen en roken en niet als echt "verdampen". Sommige mensen zweren ook bij conductieverhitting vanwege de smaken, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

CONVECTIE

Vaporizers in een hogere prijsklasse maken vaak gebruik van convectieverwarming, waar hete lucht rond je kruid wordt geblazen. Er komt geen verwarmingselement in contact met je materiaal. Dit voorkomt verbranding en de damp smaakt zacht. De smaak is meestal wel milder, maar het is mogelijk dieper te inhaleren, zonder irritatie of hoesten.

Wat is nu beter, conductie of convectie? Dat moet je toch echt zelf beslissen. Denk je dat de rijkere smaak van conductievaporizers meer in jouw straatje past? Of geniet je liever van zachte, soepele damp? In het laatste geval kies je voor convectie, terwijl je in de overige gevallen kunt kiezen voor conductie. Indien mogelijk probeer je beide. Zo ontdek je vanzelf waar je voorkeur naar uitgaat.

Conductie, Convectie

TEMPERATUURCONTROLE OF VASTE TEMPERATUREN?

De meer betaalbare pen-vaporizers hebben een vooraf ingesteld temperatuurbereik dat je met knopjes beheert. Het is niet mogelijk de temperatuur exact in te stellen, maar in plaats daarvan is er sprake van versimpelde temperatuurinstellingen, zoals laag, medium en hoog. De gemiddelde gebruiker kan hier prima mee uit de voeten.

Als je meer controle hebt over de temperatuur, heb je echter meer flexibiliteit. Dit verbetert mogelijk de algehele ervaring. Sommige extracten vereisen soms ook hoge temperaturen om het volledige effect en aroma te benutten. En dan zijn er nog kruiden die je heel laag zou moeten verdampen. De gemiddelde pen-vaporizer is daartoe niet in staat.

TYPES VAPORIZERS

Dit zijn de meestvoorkomende types vaporizers op de huidige markt. Elke vaporizer heeft unieke toepassingen en voor- en nadelen.

PEN-VAPORIZERS

Pen-vaporizers behoren tot de meest betaalbare vaporizers. Het design is meestal vrij simpel en eenvoudig. Ze hebben de vorm van een grote pen of oversized sigaar en zijn vaak uitgerust met een oplaadbare batterij en een verwarmingselement. Het gebruik is simpel; meestal is er slechts een knop om de unit aan of uit te zetten. Hiermee selecteer je ook de temperatuur.

Een pen-vaporizer is dus vrij goedkoop, maar ook zwak. De meeste zijn niet ideaal voor het verdampen van droge toppen. Ze bezitten simpelweg niet de kracht voor correcte verdamping. Dit is mogelijk een tegenvaller voor nieuwe gebruikers. Ze ontdekken dat de damp van deze pennen niet zoveel aroma biedt en "leeg" aanvoelt.

Maar een pen-vaporizer werkt prima werken voor olie en concentraten. Met een dab tool druppel je wat concentraat op de coil van meer uitgebreide pen-vaporizers.

Als je een fatsoenlijke en betaalbare pen-vaporizer zoekt, overweeg dan de Storm Vaporizer Pen. Dit is een van de beste van dit moment. In vergelijking met andere pen-vaporizers zijn de nadelen te verwaarlozen.

Storm Vaporizer and Vapcap

DRAAGBARE VAPORIZERS

Draagbare vaporizers, zoals de Boundless CF of de Mighty, zijn net zo draagbaar en gemakkelijk in gebruik als een vaporizer-pen, maar veel krachtiger. Ze worden geleverd met een sterke, oplaadbare batterij, wat de rook rijker en smaakvoller maakt. Er zijn ook draagbare vaporizers zonder batterijen; die verwarm je met een butaanaansteker.

De PAX 3 is ook een draagbare vaporizer die immens populair is. Deze wordt geleverd met verwisselbare elementen, zodat hij te gebruiken is met zowel droge kruiden als concentraten. Zoals je zou verwachten van een draagbare vaporizer, is de PAX 3 uitgerust met ingebouwde temperatuurinstellingen. Maar het is ook mogelijk de temperaturen zelf af te stellen, waarmee je altijd de controle behoudt. Daarnaast bezit de vaporizer nog andere nuttige functies.

Handheld Vaporizer

DESKTOP VAPORIZERS

Geniet je voornamelijk thuis van je medicijn en hoef je niet altijd een vaporizer op zak te hebben? Overweeg dan een desktop model. Dergelijke modellen zijn niet goedkoop, maar de prestaties en kwaliteit maken een desktop vaporizer een goede investering.

Een van de populairste vaporizers is de legendarische Volcano van Storz & Bickel. Deze uitmuntende vaporizer is zo populair dat je hem tegenkomt in veel coffeeshops, maar ook op de tafel van veel medicinale cannabisgebruikers. De Volcano is te gebruiken voor droge kruiden en concentraten.

De Extreme van Arizer is een andere goede desktop vaporizer. Net als bij de Volcano gebruik je ook hier een ballonsysteem. De Extreme heeft geen metalen gaasje voor concentraten, maar een nail, net als een dab rig. Dit is absoluut een fijne optie.

Volcano Hybrid

EXTRA TIPS VOOR JE EEN VAPORIZER AANSCHAFT

Als je een vaporizer koopt, laat je beslissing dan niet alleen beïnvloeden door de prijs. De huidige markt is overspoeld met goedkope pen-vaporizers, die vaak ergens ver weg zijn gemaakt. Deze zijn hoogstwaarschijnlijk de investering niet waard. Met goedkope, merkloze vaporizers van dubieuze fabrikanten, loop je ook het risico dat het gebruikte materiaal onveilig is. Bepaalde soorten plastic geven schadelijke chemicaliën af bij blootstelling aan hitte. Hetzelfde geldt voor sommige metalen. Houd hier rekening mee als je een aanbieding tegenkomt die te mooi lijkt om waar te zijn.

Verzeker dat je model van een betrouwbaar merk is. Dit verzekert niet alleen dat je ongezonde stoffen in je lichaam vermijdt, maar vaak heb je ook nog garantie, wat je gemoedsrust verbetert.

HOE JE EEN VAPORIZER KIEST - SLOTWOORD

De "perfecte" vaporizer die aan de behoefte van alle gebruikers voldoet, bestaat niet. Iedereen is anders. Dit betekent dat alleen jij in staat bent te bepalen welke vaporizer het best aan jouw behoeften voldoet. Voor je tot aanschaf overgaat, doe je wat onderzoek om je keuzes te beperken. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Soms duurt het even voordat je jouw ideale vaporizer gevonden hebt, maar dan weet je wel dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.