By Luke Sumpter


De manier waarop mensen van cannabis genieten, is door de vaporizer voor altijd veranderd. Vaporizers bieden een betrouwbare en krachtige methode om medicinale of recreatieve cannabis te gebruiken, zonder de gezondheidsrisico's van roken. Hierdoor behoren ze vaak tot de standaard uitrusting van veel frequente gebruikers. Dankzij de vooruitgang in de vape technologie, zijn vaporizers beter betaalbaar en draagbaarder dan ooit tevoren. We hebben 8 simpele tips verzameld voor het verdampen van droge kruiden, die zowel voor de ervaren "vapers" als de beginners van pas kunnen komen.

Gebruik deze tips voor de ultieme vape ervaring en volg onze blog voor meer van dit soort artikelen.

8 TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN EEN VAPORIZER VOOR DROOG KRUID

1. GEBRUIK VERSE PRODUCTEN

Vers is altijd het beste. Hiermee wordt geen vers geoogst product bedoeld, maar goed uitgeharde, hoogwaardige toppen en niet toppen die oud, muf en uitgedroogd zijn. Onthoud dat je vape ervaring valt of staat met de kwaliteit van het kruid dat je wilt verdampen. Het proces van verdampen, vertrouwt op vocht. Het draait om het verwarmen van een stof tot het moment waarop de verbindingen in de stof het kookpunt bereiken. Hierdoor vormen ze een damp die net als rook kan worden geïnhaleerd. Het is dan ook altijd verstandig om verse toppen te gebruiken die waarschijnlijk een hogere concentratie vocht bevatten.

De kruiden die je in de kamer stopt, moeten niet te nat of te droog zijn. Een goede manier om het vochtgehalte van je cannabis te controleren, is door het even aan te raken. Je wiet moet niet te nat aanvoelen, maar ook weer niet zo droog zijn dat je het tot een fijn poeder kunt vermalen met je vingers.

GEBRUIK VERSE PRODUCTEN

2. DE JUISTE MALING

Zodra je je cannabis hebt geïnspecteerd en besloten hebt dat het geschikt is om te verdampen, moet je het vermalen. Het vermalen van je cannabis helpt het oppervlaktegebied te vergroten. Hierdoor kan de hitte van je vaporizer het plantenmateriaal beter doordringen waardoor een lekkere, dikke, smakelijke damp wordt geproduceerd. Bij het verdampen van droge kruiden, moet je verzekeren dat je rookwaar gelijkmatig en netjes vermalen is. De beste manier om dit te doen, is door een handmatige of elektrische grinder voor kruiden te gebruiken. Heb je geen grinder? Dan kun je je wiet vermalen zoals je dat gewend bent. Een gelijkmatige maling is het beste, wat soms lastig te doen is als je geen grinder bezit.

Pro tip: stop nooit meer wiet in je grinder dan je nodig hebt om je kamer te vullen. Resten gemalen wiet drogen veel sneller uit.

3. CONTROLEER DE TEMPERATUUR

De temperatuur is het meest belangrijke aspect van vapen. Het is ongelooflijk belangrijk dat je de temperatuur voor elke sessie goed instelt, ongeacht of je droge kruiden of concentraten verdampt. Helaas is het bepalen van de juiste temperatuur niet zo simpel als het lijkt. Over het algemeen geldt dat je verdampt op een temperatuur van 180-210°C (356-410°F). Om de ideale temperatuur te vinden, moet je echter wat experimenteren. Verschillende cannabinoïden verdampen op verschillende temperaturen. Ook lichte variaties in het vochtgehalte van je rookwaar en de textuur van je maling hebben invloed op de kwaliteit van de damp.

Veel gebruikers zijn trouwens ook van mening dat verdampen op verschillende temperaturen leidt tot verschillende effecten. Een lagere temperatuur zorgt namelijk voor een helder en functioneel gevoel bij gebruikers, terwijl hogere temperaturen vaak leiden tot sterke euforische gevoelens en ontspanning.

Hier zijn een aantal kookpunten van de verbindingen in cannabis, zodat je de beste temperatuur kunt bepalen:

CANNABIS COMPOUNDSCELSIUS (ºC) FAHRENHEIT (ºF)
CBG 57 ºC 126 Fº
PINENE 155 ºC 311 Fº
THC 157 ºC 315 ºF
CARYOPHYLLENE 160 ºC 320 ºF
MYRCENE 168 ºC 334 ºF
CBD 180 ºC 356 ºF
CBN 185 ºC 365 ºF
CBC 220 ºC 428 ºF

4. HET VULLEN VAN DE KAMER

Net als het roken met een bong of pijp, heeft de manier waarop je de kamer vult een enorm effect op de algehele ervaring. Bij het vullen van de kamer probeer je het ideale punt te bereiken, waarbij je genoeg damp genereert zonder te ver door te schieten.

Tegelijkertijd wil je de kamer niet te vol stoppen, omdat dit invloed kan hebben op de stroming van de damp, van de kamer naar het mondstuk. Als je de kamer te vol stopt, kun je ook de binnenkant van je vaporizer beschadigen.

5. JE VAPORIZER VOORVERWARMEN

Vaporizers zijn net kleine ovens; er is wat tijd nodig om de juiste temperatuur te bereiken. Je braadt geen kip in een koude oven en dus moet je ook geen wiet in je vaporizer stoppen als deze niet eerst de tijd heeft gekregen om op te warmen. Gelukkig hebben de meeste moderne, draagbare vaporizers slechts een paar seconden nodig om voor te verwarmen, wat betekent dat hij meestal klaar is voor gebruik tegen de tijd dat je de wiet hebt vermalen. Bepaalde oudere modellen, of desktop vaporizers, hebben soms iets langer nodig om de juiste temperatuur te bereiken.

Welke vaporizer je ook gebruikt, zorg er altijd voor dat je de instructies leest over hoe hem voor te verwarmen. Je verzekert hiermee dat je cannabis consistent en correct wordt verdampt, zodat je keer op keer geniet van een prettige ervaring.

Volcano Hybrid
56_1 Heat Convectie
57_2 Size 26 x 26 x 26 cm
58_3 Weight 1.600 gr
59_4 Temperature 40ºC - 230ºC / 104ºF - 219ºF
60_5 Heat Up Time 3 - 5 min
61_6 Chamber Size 6,5 CM³
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop Volcano Hybrid

6. INHALEER LICHT EN LANGZAAM

Onthoud dat je geleidelijke, korte trekjes neemt van je vaporizer. Toen vaporizers voor het eerst op de markt verschenen, was het de trend flink, lang en diep te inhaleren uit het mondstuk, alsof je probeert een stuk fruit door het rietje van een smoothie te zuigen. Er kleven twee grote nadelen aan het vapen op deze manier. Allereerst kan het nemen van lange, harde trekjes van je vaporizer ervoor zorgen dat de wiet uit de kamer wordt opgezogen en via het mondstuk in je mond belandt.

Ten tweede komt koude lucht in de kamer van je vaporizer terecht als je er als een bezetene aan zit te lurken. Hierdoor daalt de temperatuur in je vaporizer en moet het apparaat harder werken. Dat beïnvloedt de kwaliteit van de damp.

7. VERMIJD VERBRANDING

Bij het vapen moet je één ding echt vermijden: verbranding. Verbranding ontstaat als je een joint, blunt of waterpijp aansteekt. Door je wiet te verbranden, breek je eigenlijk de chemische verbindingen af en creëer je "vrije radicalen". Deze stoffen vormen vervolgens honderden nieuwe verbindingen. De meeste hiervan zijn zeer giftig en kankerverwekkend.

Onthoud dat je waarschijnlijk bent begonnen met verdampen om de negatieve bijwerkingen van het roken te vermijden. Neem dus de tijd om te experimenteren met verschillende temperaturen om het ideale punt te vinden waarbij je de beste dampproductie krijgt, zonder je kruid daadwerkelijk te verbranden. Het hierboven vermelde overzicht met temperaturen is een goed startpunt, maar speel zelf elke sessie ook met de instellingen, waarbij je rekening houdt met verschillen in de vochtigheid en consistentie van je wiet.

8. ONDERHOUD JE VAPORIZER

Tot slot moeten we vermelden dat je alleen van een geweldige vape ervaring geniet als je je vaporizer goed onderhoudt. Vaporizers moeten, net als andere apparaten, goed worden onderhouden om te kunnen blijven functioneren. Als je je vaporizer ontvangt, lees dan de onderhoudsinstructies in de gebruikershandleiding. Volg deze instructies en maak er een gewoonte van je vaporizer regelmatig schoon te maken. Vervang ook onderdelen als dat nodig is.


Vaporizers zijn vaak niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je vaporizer, moet je het apparaat onderhouden, net zoals je met andere dure apparatuur zou doen.

Vragen & Antwoorden: Problemen Oplossen met Je Vaporizer voor Droge Kruiden

🔋 Batterijproblemen
Als je problemen ervaart met de batterij, zorg er dan allereerst voor dat deze goed is aangesloten. Open het batterijcompartiment (indien mogelijk) en controleer of de batterij goed verbinding maakt met het apparaat.
❌ De Batterij of Mijn Vaporizer Werkt Niet
Kamp je nog steeds met problemen na het uitvoeren van de vorige stap? Verzeker nu dat je batterij volledig is opgeladen. Sluit je vape aan en laat deze een paar uur opladen. Onderzoek ook of de oplaadkabel correct is aangesloten en dat het apparaat stroom ontvangt. Dit is meestal zichtbaar via een ledlampje.

Het inschakelen van vaporizers kan soms een uitdaging zijn, vooral bij apparaten die geen led-display hebben. Bij de meeste vaporizers moet je de aan/uit-knop 3 tot 5 keer snel achter elkaar indrukken. Als dat niet werkt, druk dan 6 keer snel op het knopje. Als je nog steeds geen geluk hebt, raadpleeg dan de gebruikershandleiding.
❄️ Mijn Vaporizer Warmt Niet Op
Vaporizers voor droge kruiden gebruiken convectie, conductie of een hybride verhittingssysteem om de cannabinoïden en terpenen uit toppen te verdampen. Wanneer dit systeem niet meer werkt, merk je weinig of zelfs helemaal niets wanneer je een trekje neemt.

Er zijn diverse mogelijke oorzaken voor problemen met de verhitting. Vaporizers gebruiken een warmte-element en coil om energie van de batterij om te zetten en het plantmateriaal te verhitten. Door langdurig gebruik, slijten deze onderdelen. Je moet ze dus vervangen.

Voordat je een nieuw onderdeel bestelt, controleer je eerst of de batterij volledig is opgeladen en correct geïnstalleerd. Het kan tenslotte gewoon een verbindingsprobleem zijn.
🔥 Ik Proef een Verbrande of Onaangename Smaak
Je favoriete wietsoort bevat talloze heerlijke terpenen. Onprettige smaken zijn altijd teleurstellend. Gelukkig is deze onsmakelijke situatie meestal vrij eenvoudig op te lossen.

De kans bestaat dat je de temperatuur iets te hoog hebt ingesteld. Terpenen zijn vluchtige moleculen die bij lagere temperaturen verdampen. Door de temperatuur te hoog in te stellen, verbrandt het plantmateriaal. Dit leidt tot ruwe inhalaties en onaangename smaken.

Soms is een verouderd hitte-element de oorzaak van dit probleem. Als de smaak van de damp niet verbetert na het verlagen van de temperatuur, overweeg dan je element of coil te vervangen.
💨 Mijn Dampwolken zijn niet Groot Genoeg
Een grote, dikke dampwolk maakt vapen zo veel leuker. Als die vette wolken achterwege blijven na een flinke inhalatie, kun je een aantal dingen doen om het volume te verbeteren.

Als je dampwolken klein lijken, laad dan je batterij volledig op. Een bijna lege batterij betekent dat je apparaat minder stroom ontvangt. Dit beïnvloedt de grootte van je wolken.

Je kunt ook de temperatuur verhogen. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer damp je produceert. Probeer die gulden middenweg te vinden tussen optimale smaak en flinke dampwolken.

Tot slot kun je je warmte-element en coil controleren. Als deze onderdelen de hitte van de batterij niet kunnen overbrengen, ontvang je kleine dampwolken. Dan moet je ze vervangen.

Heb je alles geprobeerd en ontstaan er nog steeds armzalige wolken? Overweeg dan om je batterij te upgraden. Hoe krachtiger je batterij, hoe groter de wolken.
🌬 Ik Krijg geen Enkele Hijs uit Mijn Vape
Om dit probleem op te lossen, controleer je eerst het mondstuk. Soms bereiken stukjes plantenmateriaal het mondstuk, waar ze de luchtstroom belemmeren.

Als dit niet het geval is, bekijk dan nogmaals de staat van het element en coil. Als deze oud zijn en niet goed meer presteren, moet je ze vervangen.

Lijkt de inhalatie zwakker dan gebruikelijk? Probeer dan je apparaat volledig op te laden om te ontdekken of dit je ervaring verbetert.
👄 Het Mondstuk is te Heet
Is je vaporizer zo heet dat je lippen verbranden? Las dan even een korte pauze in. Een gloeiend heet mondstuk ontstaat meestal door een langdurige en intense vape-sessie. Als je lippen bij iedere hijs de hitte voelen, laat het apparaat dan een paar minuten afkoelen. Die cannabinoïden gaan nergens heen!

Als je toch continu wilt roken, overweeg dan om een hittebestendig siliconen verlengstuk voor je mondstuk aan te schaffen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.