De manier waarop mensen van cannabis genieten, is door de vaporizer voor altijd veranderd. Vaporizers bieden een betrouwbare en krachtige methode om medicinale of recreatieve cannabis te gebruiken, zonder de gezondheidsrisico's van roken. Hierdoor behoren ze vaak tot de standaard uitrusting van veel frequente gebruikers. Dankzij de vooruitgang in de vape technologie, zijn vaporizers beter betaalbaar en draagbaarder dan ooit tevoren. We hebben 8 simpele tips verzameld voor het verdampen van droge kruiden, die zowel voor de ervaren "vapers" als de beginners van pas kunnen komen.

Gebruik deze tips voor de ultieme vape ervaring en volg onze blog voor meer van dit soort artikelen.

8 TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN EEN VAPORIZER VOOR DROOG KRUID

1. GEBRUIK VERSE PRODUCTEN

Vers is altijd het beste. Hiermee wordt geen vers geoogst product bedoeld, maar goed uitgeharde, hoogwaardige toppen en niet toppen die oud, muf en uitgedroogd zijn. Onthoud dat je vape ervaring valt of staat met de kwaliteit van het kruid dat je wilt verdampen. Het proces van verdampen, vertrouwt op vocht. Het draait om het verwarmen van een stof tot het moment waarop de verbindingen in de stof het kookpunt bereiken. Hierdoor vormen ze een damp die net als rook kan worden geïnhaleerd. Het is dan ook altijd verstandig om verse toppen te gebruiken die waarschijnlijk een hogere concentratie vocht bevatten.

De kruiden die je in de kamer stopt, moeten niet te nat of te droog zijn. Een goede manier om het vochtgehalte van je cannabis te controleren, is door het even aan te raken. Je wiet moet niet te nat aanvoelen, maar ook weer niet zo droog zijn dat je het tot een fijn poeder kunt vermalen met je vingers.

Vaporizer Weed

2. DE JUISTE MALING

Zodra je je cannabis hebt geïnspecteerd en besloten hebt dat het geschikt is om te verdampen, moet je het vermalen. Het vermalen van je cannabis helpt het oppervlaktegebied te vergroten. Hierdoor kan de hitte van je vaporizer het plantenmateriaal beter doordringen waardoor een lekkere, dikke, smakelijke damp wordt geproduceerd. Bij het verdampen van droge kruiden, moet je verzekeren dat je rookwaar gelijkmatig en netjes vermalen is. De beste manier om dit te doen, is door een handmatige of elektrische grinder voor kruiden te gebruiken. Heb je geen grinder? Dan kun je je wiet vermalen zoals je dat gewend bent. Een gelijkmatige maling is het beste, wat soms lastig te doen is als je geen grinder bezit.

Pro tip: stop nooit meer wiet in je grinder dan je nodig hebt om je kamer te vullen. Resten gemalen wiet drogen veel sneller uit.

3. CONTROLEER DE TEMPERATUUR

De temperatuur is het meest belangrijke aspect van vapen. Het is ongelooflijk belangrijk dat je de temperatuur voor elke sessie goed instelt, ongeacht of je droge kruiden of concentraten verdampt. Helaas is het bepalen van de juiste temperatuur niet zo simpel als het lijkt. Over het algemeen geldt dat je verdampt op een temperatuur van 180-210°C (356-410°F). Om de ideale temperatuur te vinden, moet je echter wat experimenteren. Verschillende cannabinoïden verdampen op verschillende temperaturen. Ook lichte variaties in het vochtgehalte van je rookwaar en de textuur van je maling hebben invloed op de kwaliteit van de damp.

Veel gebruikers zijn trouwens ook van mening dat verdampen op verschillende temperaturen leidt tot verschillende effecten. Een lagere temperatuur zorgt namelijk voor een helder en functioneel gevoel bij gebruikers, terwijl hogere temperaturen vaak leiden tot sterke euforische gevoelens en ontspanning.

Hier zijn een aantal kookpunten van de verbindingen in cannabis, zodat je de beste temperatuur kunt bepalen:

CANNABIS COMPOUNDSCELSIUS (ºC) FAHRENHEIT (ºF)
CBG 57 ºC 126 Fº
PINENE 155 ºC 311 Fº
THC 157 ºC 315 ºF
CARYOPHYLLENE 160 ºC 320 ºF
MYRCENE 168 ºC 334 ºF
CBD 180 ºC 356 ºF
CBN 185 ºC 365 ºF
CBC 220 ºC 428 ºF

4. HET VULLEN VAN DE KAMER

Net als het roken met een bong of pijp, heeft de manier waarop je de kamer vult een enorm effect op de algehele ervaring. Bij het vullen van de kamer probeer je het ideale punt te bereiken, waarbij je genoeg damp genereert zonder te ver door te schieten.

Tegelijkertijd wil je de kamer niet te vol stoppen, omdat dit invloed kan hebben op de stroming van de damp, van de kamer naar het mondstuk. Als je de kamer te vol stopt, kun je ook de binnenkant van je vaporizer beschadigen.

5. JE VAPORIZER VOORVERWARMEN

Vaporizers zijn net kleine ovens; er is wat tijd nodig om de juiste temperatuur te bereiken. Je braadt geen kip in een koude oven en dus moet je ook geen wiet in je vaporizer stoppen als deze niet eerst de tijd heeft gekregen om op te warmen. Gelukkig hebben de meeste moderne, draagbare vaporizers slechts een paar seconden nodig om voor te verwarmen, wat betekent dat hij meestal klaar is voor gebruik tegen de tijd dat je de wiet hebt vermalen. Bepaalde oudere modellen, of desktop vaporizers, hebben soms iets langer nodig om de juiste temperatuur te bereiken.

Welke vaporizer je ook gebruikt, zorg er altijd voor dat je de instructies leest over hoe hem voor te verwarmen. Je verzekert hiermee dat je cannabis consistent en correct wordt verdampt, zodat je keer op keer geniet van een prettige ervaring.

6. INHALEER LICHT EN LANGZAAM

Onthoud dat je geleidelijke, korte trekjes neemt van je vaporizer. Toen vaporizers voor het eerst op de markt verschenen, was het de trend flink, lang en diep te inhaleren uit het mondstuk, alsof je probeert een stuk fruit door het rietje van een smoothie te zuigen. Er kleven twee grote nadelen aan het vapen op deze manier. Allereerst kan het nemen van lange, harde trekjes van je vaporizer ervoor zorgen dat de wiet uit de kamer wordt opgezogen en via het mondstuk in je mond belandt.

Ten tweede komt koude lucht in de kamer van je vaporizer terecht als je er als een bezetene aan zit te lurken. Hierdoor daalt de temperatuur in je vaporizer en moet het apparaat harder werken. Dat beïnvloedt de kwaliteit van de damp.

Cannabis verdampen

7. VERMIJD VERBRANDING

Bij het vapen moet je één ding echt vermijden: verbranding. Verbranding ontstaat als je een joint, blunt of waterpijp aansteekt. Door je wiet te verbranden, breek je eigenlijk de chemische verbindingen af en creëer je "vrije radicalen". Deze stoffen vormen vervolgens honderden nieuwe verbindingen. De meeste hiervan zijn zeer giftig en kankerverwekkend.

Onthoud dat je waarschijnlijk bent begonnen met verdampen om de negatieve bijwerkingen van het roken te vermijden. Neem dus de tijd om te experimenteren met verschillende temperaturen om het ideale punt te vinden waarbij je de beste dampproductie krijgt, zonder je kruid daadwerkelijk te verbranden. Het hierboven vermelde overzicht met temperaturen is een goed startpunt, maar speel zelf elke sessie ook met de instellingen, waarbij je rekening houdt met verschillen in de vochtigheid en consistentie van je wiet.

8. ONDERHOUD JE VAPORIZER

Tot slot moeten we vermelden dat je alleen van een geweldige vape ervaring geniet als je je vaporizer goed onderhoudt. Vaporizers moeten, net als andere apparaten, goed worden onderhouden om te kunnen blijven functioneren. Als je je vaporizer ontvangt, lees dan de onderhoudsinstructies in de gebruikershandleiding. Volg deze instructies en maak er een gewoonte van je vaporizer regelmatig schoon te maken. Vervang ook onderdelen als dat nodig is.

Vaporizers zijn vaak niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je vaporizer, moet je het apparaat onderhouden, net zoals je met andere dure apparatuur zou doen.

Royal Queen Seeds Vaporizers

Verdamp thuis met ons assortiment vaporizers, hier aangeboden in de Royal Queen Seeds webshop. We bieden een complete reeks hoogwaardige vaporizers voor droge kruiden, oliën, concentraten en e-liquids.

Buy Vaporizer

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.