Steeds meer cannabisgebruikers schakelen over op vapen als gezonder alternatief voor roken. Er bestaan daarbij niet alleen vape patronen voor cannabisolie. Zo zijn er ook vaporizers die direct zijn te vullen met gemalen cannabis. Deze apparaten moeten een temperatuur van 157-227°C bereiken om de THC in de plant te activeren. Dit zorgt voor een sterkere high met minder gezondheidsrisico's. Het is slechts damp met cannabinoïden en terpenen. Wiet krijgt door het vapen een bruinere kleur. Het lijkt af te takelen en niet meer te hergebruiken. Dit leidt ertoe dat veel gebruikers wiet weggooien die al verdampt is.

VERSPIL JE CANNABIS NIET

Dit is echter een verspilling van cannabis, die in feite nog steeds op vele manieren te gebruiken is. De psychoactieve THC is nog niet volledig verdwenen. Je activeert inderdaad het meeste met vapen, maar de wiet bevat nog steeds THC. Evenals een overvloed aan andere cannabinoïden. Tenzij het een heel donkerbruine of zwarte kleur heeft. In dat geval is het te oververhit geweest om opnieuw te gebruiken. Denk aan de ideale temperatuur van 157-227°C. Ben je van plan om het weg te gooien, check dan in elk geval of het mogelijk is het te composteren. Er is echter veel meer dat je kunt doen met gebruikte wiet. Het roken van je verdampte cannabis in een joint geeft je een milde high, maar dat smaakt meestal bitter en is onbevredigend. De volgende drie dingen zijn veel leuker en geven een hele nieuwe dimensie aan je culinaire hoogstandjes.

Cooking With Cannabis

EDIBLES

Wat veel mensen niet weten over vapen, is dat het een vorm van decarboxylatie is. Dit is een essentieel proces bij het bereiden van edibles. Cannabis moet je verwarmen om THCA in actieve THC om te zetten. Dit is meestal een tijdrovend proces met de oven. Normaal gesproken bevat je recept voor edibles daarbij boter. Ben je veganist? Voel je dan vrij om boter te vervangen door kokosolie. Vanzelfsprekend; hoe langer je spendeert aan het verzamelen van reeds verdampte wiet, des te sterker je edibles!

Omdat je in principe het "normale" decarb proces overslaat, is het mogelijk meteen door te gaan en je boter met je verdampte wiet te mixen. Zet een pan op laag vuur en laat je boter (of kokosolie) sudderen met een gelijke hoeveelheid water en de verdampte wiet. Vanaf hier is het infusieproces meestal het meest effectief na 2-4 uur. Maar desgewenst is het mogelijk het wat langer te laten sudderen. Zorg er in ieder geval voor dat het nooit aan de kook raakt. Dit vermindert de kracht van de cannabinoïden. Houd ook rekening met een sterke geur in je keuken.

Wanneer je klaar bent met sudderen, zeef je het mengsel door een zeef of kaasdoek. Hierdoor verwijder je de klonterige stukjes. Probeer zo weinig mogelijk plantmateriaal te behouden. Laat de kom met cannabis boter afkoelen en zet deze vervolgens een nacht in de koelkast. De volgende dag zou er een verharde laag boter bovenop het water gevormd moeten zijn. Haal dit eraf en voeg het toe aan wat voor zoet of hartig recept je maar wilt maken. Je geniet op en top van een sterke high, die mogelijk wel 4-8 uur duurt.

UITHARDING

Het is in principe ook mogelijk om de verdampte wiet rauw op te eten. Dit heeft echter een bittere smaak en is niet zo sterk als wiet in edibles. Het is mogelijk deze smaak te camoufleren met pindakaas of Nutella. Je zou het ook als garnering op eten kunnen sprenkelen. Of maal het samen met koffiebonen voor een echt krachtige buzz in de ochtend. Als je de bittere smaak sowieso niet wilt, is het mogelijk met een uithardingsproces de geur en smaak te verwijderen. Dit proces duurt soms echter wel 4-7 dagen. Verzamel dus je verdampte wiet totdat je een aantal grammen hebt om het echt de moeite waard te maken.

Het uithardingsproces vereist het wikkelen van het verdampte kruid in een kaasdoek alsof het een groot theezakje is. Dompel het onder in water. Controleer het regelmatig en vervang troebel water. Giet na 4-7 dagen het water weg en verspreid het kruid gelijkmatig over een bakplaat. Verwarm de oven voor op 90-95ºC. Plaats de bakplaat erin en meng voorzichtig het kruid elk half uur. Na 2 uur moet het droog zijn en klaar om direct aan voedsel of een edibles-recept toe te voegen. En het heeft geen bittere smaak meer!

Cannabis Tincture

TINCTUREN

Tincturen zijn ook een populaire, discrete methode om cannabis tot je te nemen. Met een druppelflesje is het mogelijk geconcentreerde cannabisolie direct onder je tong toe te dienen. Nadat je gedurende 30 seconden 2-3 druppels onder je tong hebt gehouden, zou je binnen 15 minuten effecten moeten gaan voelen, die een paar uur aanhouden. Met een soortgelijk proces als hierboven, is het ook mogelijk je eigen cannabis tinctuur te maken van je overgebleven verdampte wiet. Doe dit met alcohol met minstens een alcoholpercentage van 45%, zoals wodka of Everclear. Voeg je wiet toe en laat het onderdompelen. Schud soms even voorzichtig. Laat het een paar uur of een paar dagen staan. Hoe langer, hoe krachtiger.

Na maximaal een paar dagen, zeef je het mengsel door een kaasdoek of zeef. Bewaar het in een donkere fles op een koele plaats zonder zonlicht. De druppels onder je tong hebben soms net zo’n denderende impact als hoogwaardige cannabis oliën. In ieder geval profiteer je van het voordeel van cannabinoïden die nog steeds in je reeds verdampte wiet aanwezig zijn.

Haal alles eruit wat erin zit. Heb je nog andere suggesties, laat dan een reactie achter of neem contact met ons op via onze socialemediakanalen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.