Wanneer de dag van oogsten in zicht komt, hangt er een gevoel van opwinding in de lucht. We besteden veel tijd, geld en liefde aan het garanderen van de optimale omstandigheden voor onze dierbare planten. Laten we eerlijk zijn, zodra de trichomen van kleur veranderen, worden we nerveus en kunnen we niet wachten om te knippen, drogen en uitharden.

De eerste stap na het oogsten is knippen. Dit kan een geweldig klusje zijn. Na ontelbare uren zwaar geconcentreerd knippen als een ware artiest, komt de volgende vraag misschien in je op:

Wat te doen met de enorme hoeveelheid knipresten en minder perfecte toppen?

Stekken En Knoppen Van Inferieure Kwaliteit

Het is alleen maar logisch om alle THC en andere cannabinoïden van onze planten te willen gebruiken. Een manier om dit te verzekeren, is overheerlijke en krachtige cannabis boter te maken. In dit blog begeleiden we je stap-voor-stap in het maken van boter, waarbij we de "lang sudderen methode" gebruiken. Als je echt geïnteresseerd bent in het produceren van sterke, overheerlijke, helemaal natuurlijke boter, zou je dit recept eens moeten proberen. Laten we beginnen!

INGREDIËNTEN EN OVERIGE BENODIGDHEDEN

  • 28g uitgeharde knipresten (bijvoorkeur de kleine, met kristallen bedekte bladeren van de toppen)
  • 14g cannabis bloemen (kies zelf de kwaliteit)
  • 250g gezouten boter (gezouten boter = hoger smeltpunt)
  • 300ml kraanwater (plus ongeveer 50ml voor elk uur sudderen)
  • 1x kookpot (pan werkt prima)
  • 1x scherp mes (voor snelle resultaten gebruik je de blender)
  • 1x gasfornuis (camping gasstel kan een mobiele optie zijn)
  • 1x kaasdoek (een fijne zeef of ander gaas materiaal zal ook werken)
  • Opbergpotjes/bakjes (glas ziet er mooi uit, maar plastic kan ook worden gebruikt)
  • Ongeveer 8-24 van je tijd (vanwege het lange sudderen op een lage temperatuur)

- Disclaimer: je experimenteert op eigen risico -

Met dit recept is het de bedoeling dat je zeer krachtige boter produceert. Er wordt 28 gram gekristalliseerd blad gebruikt, plus nog eens 14 gram wiet. De knipresten en de toppen zijn een mix van twee verschillende soorten, waarvan een indica dominant is, met sterke Afghani invloeden, en Cheese. Het rauwe materiaal is gedurende 14 dagen in potten uitgehard.

Als dit je eerste poging is om cannabis boter te maken, kan je misschien beter aanzienlijk minder rauw materiaal gebruiken en experimenteren met kleinere hoeveelheden knipresten en toppen.

Met de productie van cannabis boter loop je het risico geweldig werk te verrichten en te eindigen met een zeer krachtig eindproduct. Ga verantwoordelijk aan de slag en werk je langzaam een weg omhoog, totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Soms kan het wel 3 uur duren voor je effect voelt. Wacht dus een lange tijd voor je meer eet. Er is namelijk risico op overgeven en het ervaren van een slechte trip, vol met twijfels, angst en paranoia. Als je teveel gegeten hebt, probeer dan te ontspannen. Morgenochtend zal je je beter voelen.

Werken niet met zware machines en bestuur ook geen auto als je onder de invloed bent van cannabis boter. Het effect kan tot 8 uur aanhouden en heeft een sterke invloed op je vaardigheden die nodig zijn om machines te besturen. Je ervaart misschien al problemen bij het instellen van de magnetron.

STAP 1: ZOEK EEN PLEK OM TE KOKEN, KOOP ALLE INGREDIËNTEN EN VERMAAL JE RAUWE MATERIAAL

Ingrediënten Cannabis Boter Maken

Bij het kiezen van de kooklocatie, moet je rekening houden met de overheerlijke, maar wel riskante, geur. Afhankelijk van hoeveel je wil produceren, hoeft de geur geen probleem te zijn. Bij het maken van cannabis boter is de geur niet te vermijden, maar kan wel worden verminderd door een goede luchtstroom in de keuken. Een andere optie is het bereiden van een ander geurig gerecht, terwijl je tegelijkertijd je boter maakt. Dit kan de geur camoufleren.

Hak of snij je knipresten en toppen van minder goede kwaliteit. 

Kies voor een blender als je geen scherp mes wil gebruiken. Je doel is een mooie mix te maken met knipresten, gecombineerd met de door jou geselecteerde toppen. Het zou logisch zijn de luchtige toppen van de onderste takken te gebruiken. Als je doelt op meer of minder kracht, kan je de hoeveelheid toppen vergroten of verkleinen. Om eerlijk te zijn, kan je ook goede resultaten behalen met uitsluitend knipresten.

FASE 2: SMELT JE BOTER

Smelt Je Boter

Voordat we aan het bakken gaan, decarboxyleren we onze cannabis. Dit zet de niet biologisch beschikbare cannabinoïden THCa en CBDa om in biobeschikbare THC en CBD. Dit betekent dat ze na het eten direct bezig gaan met het verrichten van hun wonderen.

Verwarm de oven voor op een temperatuur van tussen de 104°C en 113°C. Vermaal je wiet terwijl de oven opwarmt en doe het in een ovenbestendige schaal, gemaakt van glas of keramiek. Zodra de oven opgewarmd is, zet je je wiet er 30–40 minuten in. Stel een timer in, zodat je de tijd niet vergeet!

Als dit klaar is, haal je je wiet uit de oven en laat je het afkoelen op het aanrecht.

FASE 3: VOEG JE RAUWE MATERIAAL TOE EN LAAT SUDDEREN

Ingrediënten Cannabis Boter Maken

Dit recept is getest door het mengsel 8 uur te laten sudderen. Als je doelt op extreme kracht, kan je de boter tot wel 24 uur laten sudderen. Als je daar genoeg tijd voor hebt, doe het!

Na het maken van je mix van boter en water, kan je je knipresten toevoegen. 

Nu volgt het sudderen van je mengsel op een zeer lage temperatuur. Door geen deksel op de pan te doen, kan het water verdampen en de mix verlaten. Ook hitte kan de pan verlaten. De 300ml water, die we in het begin hebben toegevoegd, zullen in waterdamp veranderen, maar de boter zal in ons mengsel blijven. Dit is belangrijk, want we hebben uiteindelijk de boter nodig. De boter is onze drager voor cannabinoïden en THC en moet daarom worden beschermd tegen teveel hitte en verdamping.

Wanneer je de juiste temperatuur controleert, moet je het oppervlak van je mengsel zorgvuldig in de gaten houden. Zie je kleine belletjes vormen op het oppervlak? Dat is een indicatie van de juiste temperatuur. Deze kleine bellen zijn slechts een paar millimeter groot en verschillen van de bellen die je ziet bij het koken op hoge temperaturen.

Kleine Bubbels Gemaakt In Het Koken Van Cannabis En Boter

Hier is een foto van de kleine bellen waar je op doelt.

Je moet ook controleren of de hoeveelheid water voldoende is om al het rauwe materiaal onder te dompelen. Dit is belangrijk om de grootste hoeveelheid THC en cannabinoïden te verkrijgen. Het is heel normaal om elk uur ongeveer 50-100ml water toe te moeten voegen vanwege de verdamping.

Na 8 uur sudderen is het meeste van je werk gedaan. Je moet het mengsel nog wel filteren om het rauwe materiaal te scheiden van je boter. Je mengsel moet nu donker gekleurd zijn, ongeveer zoals op de foto. 

FASE 4: DE MIX FILTEREN, POTTEN OF BAKJES VULLEN EN AFKOELEN

De Mix Filteren, Potten Of Bakjes Vullen En Afkoelen

Als je je eersteklas product ook wil voorzien van een hoogwaardige verpakking, kan je allerlei glazen potten gebruiken. Grote, Zweedse warenhuizen hebben vaak een grote collectie potten en andere glazen containers die kunnen worden gebruikt.

Filter je mengsel door een kaasdoek of ander materiaal waarmee je het rauwe materiaal van de boter scheidt. Giet de vloeistof in de gewenste pot en zet deze in de koelkast. Na een paar uur koelen, kan je de boter van het oppervlak schrapen, waarbij een bruine vloeistof achterblijft.

Je eindproduct ziet er ongeveer zo uit. Je kan zien dat de kleur van het mengsel in vloeibare vorm een donkerbruine kleur heeft. Na het scheiden van het bruine water en de boter, kan je je prestatie bewonderen: Een hele hoop zeer krachtige, groene zaligheid. Veel plezier met experimenteren met dit recept en onthoud dat je voorzichtig te werk gaat. Wees niet die ene gast die teveel gegeten heeft!

HIER DE TOP 5 SOORTEN OM TE GEBRUIKEN VOOR HET MAKEN VAN JE EIGEN CANNABOTER.

WHITE WIDOW

White Widow is een beroemdheid in de cannabiswereld en heeft haar sporen echt verdiend. Deze bekroonde soort is vermoedelijk ontstaan als een Sativa landras uit Brazilië. Die zou vervolgens bestoven zijn door een Indica kruising uit Zuid-India. Ongeacht haar ware oorsprong, de eerste cultivatie door de mens heeft plaatsgevonden in ons land. White Widow is een uitstekende soort bij het maken van cannaboter. Een THC-gehalte van 19% en een fijne balans van 50% indica genetica en 50% sativa betekent een goed afgeronde high. Deze richt zich tegelijkertijd op het lichaam en de geest. De cerebrale high is productief en motiverend, terwijl het lichaam stoned en rustig wordt. White Widow staat ook bekend om haar heerlijke tonen van aarde en dennen. Deze geven een heerlijke smaak aan je cannaboter.

White Widow levert goede opbrengsten op, zowel binnen als buiten en biedt voldoende plantenmateriaal voor grote partijen cannaboter. Binnenplanten produceren 450-500g/m² en groeien uit tot een hoogte van 100cm. Buitenplanten bieden opbrengsten van 550-600g/plant en worden maximaal 190cm hoog. White Widow heeft een bloeitijd van 8-9 weken.

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 weken
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Begin Oktober
Krachtig, Stoned

Koop White Widow

BUBBLE KUSH

Bubble Kush is de geweldige variant van Royal Queen Seeds van Bubba Kush. Ze is het resultaat van het mixen van OG Kush met de heerlijke en beroemde Bubble Gum. Bubble Kush is rijk aan terpenen die intense smaken van aarde, dennen en zoetheid produceren. Deze schoonheid is ideaal voor cannaboter voor zoete recepten. Denk aan brownies, cakes en andere desserts. De high van deze edibles is indica-dominant. De plant biedt euforische gevoelens van mentale en fysieke ontspanning. Ook ervaar je de munchies die je dichtbij de keuken houden. Een THC-gehalte van 19% zorgt voor hard-hitting en langdurige highs.

Bubble Kush produceert goede opbrengsten, zowel binnen als buiten. Hiermee is ze ideaal voor degenen die in één keer grote hoeveelheden cannaboter willen maken. Binnenplanten produceren tot 600g/m² en worden 140cm hoog. Planten die buiten staan, leveren maximaal 650g/plant op en bereiken hoogtes van wel 200cm. Bubble Kush heeft een bloeiperiode van 7-8 weken.

Bubble Kush
Bubble Gum x O.G. Kush
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 10 weken
THC: 19%
Sativa 20% Indica 80%
600-650 gr/plant
160 - 200 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Helder, Stoned

Koop Bubble Kush

OG KUSH

OG Kush is ongetwijfeld een van de meest bekende en gewaardeerde cannabis soorten, die veel voorkomt in blockbusters en muziekproducties. Haar bekendheid is welverdiend, omdat ze een echt genetisch meesterwerk is dat voortkomt uit raadselachtige oudersoorten. Namelijk Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. OG Kush is afgeladen met smaken van citrus, dennen en fruit. Ze past uitstekend bij elk recept dat cannaboter vereist, waarbij ze een heerlijke smaak geeft. De indica-dominante aard van deze soort culmineert in een ontspannen high. Deze laat gebruikers helemaal smelten. Het eten van OG Kush edibles resulteert in meditatieve en zalige gemoedstoestanden.

OG Kush produceert een opbrengst van maximaal 475g/m² en groeit binnen uit tot een hoogte van 160cm. Ze geeft de voorkeur aan een gematigd klimaat in de buitenlucht. Hierbij levert ze oogsten op van 550g/plant en groei ze uit tot hoogten van 220cm. Ze heeft een korte bloeitijd van 7-9 weken.

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Weken
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Rustgevend, Stimulerend

Koop O.G. Kush

SHERBET QUEEN

Sherbet Queen dankt haar verleidelijke titel aan haar onmiskenbaar heerlijke toppen. Het terpeen-profiel combineert daarbij perfect diepe aroma's van bosvruchten die de smaakpapillen echt verlichten. Haar indica dominantie zorgt voor ontspannen en therapeutische highs die perfect zijn voor de nachtelijke uren. Haar smaak hoort thuis in rijke recepten. Hierbij verbetert de cannaboter zowel de smaken als de effecten van de edibles. Haar sterke THC-gehalte betekent dat deze soort het best is voor de ervaren gebruikers onder ons. Haar krachtige high is namelijk alleen nog maar sterker met edibles.

Sherbet Queen is een genot om te kweken en een winterharde soort die gepaard gaat met weinig gedoe. Een hoge weerstand tegen schimmels maakt haar bestand tegen tegenslagen. Daarbij gedijt ze het beste in een warm klimaat buitenshuis. Sherbet Queen is eind september of begin oktober klaar voor de oogst.

Sherbet Queen
Pink Panties x Sunset Sherbet
450 - 525 gr/m2
80 - 120 cm
8 - 10 weken
THC: 24 %
Sativa 15% Indica 85%
450 - 500 gr/plant
140-180 cm
Oktober
Helder, Rustgevend, Slaperig, Zwaar

Koop Sherbet Queen

SOLOMATIC CBD

Solomatic CBD is een CBD-rijke soort die perfect is voor gebruikers die veel cannabidiol willen gebruiken om cannaboter te maken. Deze plant bevat torenhoge niveaus van CBD (ongeveer 21%), naast minimale hoeveelheden THC (ongeveer 1%). Deze indrukwekkende CBD:THC verhouding van 21:1 stelt gebruikers in staat zeer therapeutische edibles te maken, zonder psychoactief effect. De toppen van de soort leveren ook smaken van den, gember, zoetheid en fruit. Dergelijke hoge doses CBD ondersteunen een heldere en zelfverzekerde mindset.

Solomatic CBD is ook heel gemakkelijk te kweken, omdat ze een autoflowering soort is. Dit betekent dat er geen verschuiving in de lichtcyclus nodig is om van vegetatie naar bloei over te schakelen. Als kruising tussen Diesel CBD Auto en Asia CBD Auto, is ze in staat om snel haar groeicyclus te doorlopen en de oogst in slechts 9-10 weken te bereiken.

Solomatic CBD
Diesel CBD x Asia CBD Auto
150 - 200 gr/m2
50 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 1
20% Sativa, 70% Indica, 10% Ruderalis
30 - 80 gr/plant
60 - 100 cm
10-12 weken na ontkiemen
Helder, Licht

Koop Solomatic CBD

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.