WAT KAN JE NOG MET DE STELEN VAN JE CANNABIS?

Als je niet tot die personen behoort die hun stelen gewoon vermalen met hun toppen, heb je inmiddels vast een mooie verzameling aangelegd. Stelen produceren geen harsen, maar ze verzamelen wel restanten van de bloemen die ze hebben gedragen en verzorgd. Omdat het cannabis is, klinkt het alleen maar logisch dat ze nog ietwat waardevol zijn en het is mogelijk mettertijd een behoorlijke voorraad op te bouwen.

De thuiskweker kan grote stelen en stammen gebruiken als bron van vezels en hede (de houtachtige kern van de stam van de plant) voor de kunstzinnige liefhebber van handwerken. Met de hoeveelheid medicinale en recreatieve cannabis die wereldwijd wordt geproduceerd, is er mogelijk genoeg om een florerende underground in cannabis vezels te laten ontstaan.

1. DECARBOXYLEREN VOOR EXTRA KRACHT

Om het meeste uit je stelen te halen, heeft het verhogen van het THC-volume de allerhoogste prioriteit. Door te decarboxyleren, zal THCA worden omgezet in het eenvoudig te absorberen en onmiddellijk psychoactieve THC en dit is perfect voor tincturen, hasj-extracten en edibles. Om te decarboxyleren, verdeel je je stelen gelijkmatig over een bakplaat en bak het geheel ongeveer 60 minuten op 110℃, of 100℃ voor een convectie-oven. Zodra je hebt gedecarboxyleerd, zijn je stelen klaar voor gebruik.

ROKEN

De simpelste oplossing, maar ook het minst aanbevolen, is het vermalen van je stelen om ze te roken. Dit is echt ruw en bevat veel ongewenste stoffen van de brandende cellulose in de vezels. Deze cellulose zorgt er ook voor dat de stelen echt heel heet worden. Heet genoeg om je keel en longen te verbranden. Wederom, we raden dit niet aan, dus doe alsjeblieft voorzichtig. Er zijn er niet veel die dit doen, maar sommigen schijnen het niet te kunnen laten.

MAAK CHARAS

Wrijf je vingers met zorg over de steel om te verzekeren dat je alle kleine hoekjes en gaatjes te grazen neemt. Wrijf je vingers samen voor een snufje charas hasj en bewaar dit. Mettertijd zullen resten, zowel van je schaar als uit je grinder, en de charas die je met je vingers hebt verzameld, ophopen tot een aanzienlijke hoeveelheid, wild smakende, old-school vinger hasj. De echte test is je verzameling met rust laten op momenten dat je niks groens in huis hebt.

Hashish Charas Rub vingers

THEE & CHAI

Om een tinctuur te maken, heb je een flinke handvol stelen nodig waar de hars niet is afgewreven voor hasj. Giet 450ml water of melk in een kleine steelpan. Hak je stelen fijn en voeg ze toe aan de vloeistof. Breng het geheel aan de kook, laat dit sudderen (niet koken) en blijf roeren. Houd dit een minuut of 8 vol, zodat je mengsel kan inkoken. Zeef de stelen eruit en giet het mengsel terug in de pan. Zet de pan weer op de hittebron.

Standaard cannabis thee kan wat ruw smaken, dus wellicht wil je wat kruiden en zoetmiddelen aan je drankje toevoegen. Voor thee, zal munt, citroen, honing of thee met een smaakje en wat suiker goed werken om de smaak te maskeren. Voor chai kan je ervoor kiezen kardemom, peper en honing toe te voegen voor een traditioneel effect. Het drankje is smakelijk, maakt mild stoned en zorgt voor een tintelend genot.

CANNABIS LIKEUR

Whiskey, wodka of tequila met een alcoholpercentage van 40% of hoger kan de hars van cannabis oplossen. Giet de alcohol naar keuze in een conservenpot zodat je nieuwe stelen gemakkelijk toe kan voegen en de oude eruit kan zeven. Tegen de tijd dat je weer een handjevol steeltjes hebt verzameld en deze toe wil voegen aan je mix, hebben de oude steeltjes al hun schatten vrijgegeven aan de alcohol. Dit projectje kan zomaar een aantal maanden in beslag nemen en je hebt een aantal handenvol stelen nodig om een krachtig resultaat te verkrijgen.

2. THC BOTER & ANDERE EDIBLES

Als je een grote steelpan voor de helft kan vullen met gehakte stelen, staat THC-geïnfuseerde boter of olie op het menu. Het vervangen van de toppen voor stelen in dit cannaboter recept zal een soortgelijk product produceren, maar met een veel milder effect. In het recept staat "28 gram knipresten", maar vervang dit met "zoveel mogelijk fijngehakte steeltjes." Als je deze boter of olie gebruikt in wat culinaire creaties, kan je een lekkere buzz toevoegen aan elk gerecht.

KIEF VAN STELEN

Bewaar je voorraad stelen in de vriezer. Hak of breek je stelen in kleine stukjes en bewaar ze in een stevige plastic zak. Schud de zak telkens als je nieuwe steeltjes toevoegt aan je collectie. Hars kristallen zullen gemakkelijk afbreken als ze volledig bevroren zijn. Als je wat geduld hebt, kan je een subtiele laag bevrijde kief zien opbouwen in de bodem van de zak.

BUBBLE HASH VAN STELEN

Net als met kief kunnen harsklieren gemakkelijker worden bevrijd als ze bevroren zijn. Wanneer je genoeg stelen hebt om een blender te vullen, kan je wat bubble hash maken. Combineer gelijke delen koud water, ijs en je stelen en mix het geheel tot een luchtige, groene massa. Herhaal tot alle stelen vermalen zijn. Hierna volg je het recept voor bubble hash, maar je vervangt dus het groen voor stelen. Je houdt een smakelijk stukje vochtige hasj over wat kan worden gedroogd en geconsumeerd.

Hennepvezel touw

3. AAN DE HANDARBEID

Cannabis is door de jaren heen niet alleen gebruikt om te roken. Het eerste papier werd gemaakt van cannabis omdat de lange vezels bijna oneindig kunnen worden gerecycled. De hoogste kwaliteit canvas werd ook van cannabis gemaakt, evenals vele andere vormen van textiel. Stelen en stengels kunnen bronnen van interessante texturen en vezels zijn om creatief aan de slag te gaan.

PAPIER VAN STELEN

Het mixen van gerecyclede kranten of printerpapier met de stelen levert een grove maar interessante papiersoort op die nuttig is voor het maken van diverse producten. Het meest uitdagende aan het maken van papier is het maken van een schepraam. Dit doe je door bijvoorbeeld een panty te spannen over een rooster of het bevestigen van een oude vliegenhor op een houten frame. Het idee is een plat, doordringbaar oppervlak te maken, zodat het water uit de pulp weg kan.

Combineer gelijke hoeveelheden stelen en gerecycled papier in een blender. Voeg genoeg water toe zodat het mengsel gemakkelijk kan worden gemengd. Wanneer je een brij-achtig, egaal mengsel hebt, giet je het mengsel in je schepraam. Schud voorzichtig voor een gelijkmatige verdeling. Je hebt een wisser nodig om de mix gelijkmatig te verdelen als je een groot schepraam hebt. Laat het geheel nu drogen. Na 24 uur kan je je papier voorzichtig verwijderen en ophangen om te drogen. Je kan de randen netjes afknippen.

KLEINE WEEFPROJECTEN

Op een kleine schaal kunnen stelen en kleine stengels worden ontdaan van hun buitenste laag met vezels. Dit heet ontschorsen. De vezels worden stevig vasthouden door een sterke cellulosematrix. De verzamelde vezels moeten met de vingers worden fijn gewreven tot ze gescheiden zijn in individuele draden. Deze individuele lengtes kunnen worden tot rauw draad worden gedraaid. Mettertijd kan er flink wat twijndraad worden gemaakt, wat weer voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Een zelfgemaakte armband zegt meer dan duizend woorden.

GROTERE WEEFPROJECTEN

De thuiskweker heeft waarschijnlijk veel meer knipresten tot zijn beschikking dan de gemiddelde consument. Basten en grote takken kunnen worden ontdaan van veel langere vezels. Zodra een rendabel proces voor het ontschorsen is geselecteerd, zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos, zolang je maar genoeg vezels hebt. Weef bijvoorbeeld duurzame manden en hoedjes, terwijl een zeer ondernemend type genoeg vezels kan maken om er een hoogwaardig garen van te spinnen.

Het is niet langer nodig stelen te haten. Met een beetje geduld en creativiteit kan ook met stelen een mild stoned effect worden opgewekt. Iets maken van je stelen en je knipresten kan bijdragen aan je waardering voor de veelzijdigheid van de geweldige cannabisplant.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.