Kun je alcohol drinken met je cannabinoïden? Dat is een hele interessante vraag. De algemene wijsheid neigt "nee" te zeggen. De algemene wijsheid heeft het echter vaak mis als het om cannabis gaat. Beginnend met de gezondheidseffecten.

In feite worden cannabinoïden vaak gemengd met "alcohol". Zelfs voor medische doeleinden. Op alcohol gebaseerde extractie is zelfs een veilige manier - evenals vet-infused "extractie" - om cannabinoïden te isoleren van plantaardige stoffen.

Verder, hoewel nog onvoldoende onderzocht, lijkt het drinken van alcohol het vermogen van het lichaam om THC op te nemen te bevorderen. Dit kan op zijn beurt een manier zijn om de werking van cannabinoïden voor medische patiënten te verbeteren. Het kan ook een manier zijn om nieuwe en andere highs te bereiken voor ervaren recreatieve consumenten.

Net als bij veel andere kwesties, komt het neer op gezond verstand. Hoe je alcohol combineert met cannabinoïden maakt het verschil. Het is ook een kwestie van wat voor alcohol gebruikt wordt en wat het alcoholpercentage is. Niet te vergeten welke soort cannabis wordt gebruikt, zowel wat betreft de variant als het THC-gehalte.

OP ALCOHOL GEBASEERDE TINCTUREN

Veel van wat vandaag op de eetbare en medicinale cannabismarkt te krijgen is, bevat een op alcohol gebaseerde extractie van cannabinoïden. De reden? Er zijn veel recepten en formules waarbij vetconcentraten niet werken. Kijk naar cannabis water of frisdrank. Of kauwgom. Of snoep. Of zelfs medicinale druppels.

Met betrekking tot de bovenstaande recepten kunnen cannabinoïden worden geëxtraheerd door het weken van plantaardig materiaal van cannabis in hoogwaardige, consumeerbare alcohol. Hierbij worden cannabinoïden en terpenen geïsoleerd en gezuiverd. Vervolgens worden ze toegevoegd aan recepten of gecombineerd met andere elementen.

OP ALCOHOL GEBASEERDE TINCTUREN

CANNABIS MENGEN MET BIER

Dit is een ander interessant aspect van het debat. Waarom? Hop en cannabis zijn zeer verwant aan elkaar als planten. De combinatie van cannabis en bier wordt zelfs steeds populairder in Europa. Dit wordt gestimuleerd door de komst van cannabis-verrijkt bier. Dit bier bevat echter hooguit sporenelementen van THC. De bedwelmende stof hier is de alcohol.

Als je een joint met THC rookt, kan bier de ervaring op een aantal manieren bevorderen. De truc hierbij is om de juiste soort te kiezen. Kruisingen of sativa’s gaan vaak beter samen met alcohol, simpelweg omdat dit een depressief middel is. Het couch-lock effect van een zware indica kan je bij de eerste teug al laten slapen.

Er zijn echter biertjes met een laag alcoholpercentage die perfect hiervoor zijn. Zure bieren zijn bijvoorbeeld een goede keuze. Ze kunnen het gevoel van een droge mond verminderen. Pilsbieren met een laag alcoholpercentage zijn ook geweldig om te proberen met je favoriete soort. Ze fungeren als opwekkende smaak verfrisser.

HOE DOET CANNABIS HET MET WIJN?

Wijn biedt een intrigerende ervaring wanneer het gepaard gaat met cannabis. Natuurlijk gelden hier dezelfde regels wat betreft het alcoholgehalte. Maar daarbij kan wijn iets heel nieuws toevoegen aan het hele gebeuren.

Hoe?

Wijn heeft een complexere moleculaire structuur dan cannabis. Dat is de wetenschappelijke reden waarom er meer herkenbare aroma's in wijn zitten. De tong is ook beter in staat om verschillende smaken te bepalen. Rook wordt alleen onderscheiden via de mond en het ademhalingsstelsel. In combinatie, wordt echter de volledige olfactorische ervaring naar een hoger niveau getild, in de aanwezigheid van beide stoffen. Citroen-achtige cannabis soorten gaan bijvoorbeeld goed samen met droge witte wijnen. Denk aan sauvignon blanc, pinot en chardonnay. Veel rokers kiezen ook voor merlot, cabernet en pinot noir vanwege het lage tannine gehalte.

Daarnaast kunnen mousserende wijnen, zoals Champagne of Prosecco, als verfrissende vloeistoffen helpen bij de droge mond en keel van rokers.

De truc hier? Het is vaak zo leuk en lekker dat het makkelijk is om meer dan slechts een paar slokjes te nemen. Onthoud dat er een entourage effect tussen THC en alcohol is.

Cannabis-verrijkte wijn is nog een ander voor de hand liggend idee. Maar vanwege allerlei wetten en regelingen zijn er maar weinig plaatsen in de wereld waar je dit commercieel kunt kopen. Het helpt als je in Californië woont.

cannabis en drank, wijn en bier

CANNABINOÏDEN MENGEN MET STERKE DRANK

Hoewel dit misschien lijkt op benzine op het vuur gooien, kun je in sommige gevallen met sterke drank en cannabis experimenteren. "Met mate" is hierbij de sleutel. Echter, het verrijken van een likeur met cannabis is een manier om een drankje een aanzienlijke kracht en smaak te geven.

Om vele redenen zijn er op dit ogenblik geen commerciële variëteiten op de markt verkrijgbaar. Het thuis zelf maken, is echter heel makkelijk te doen. Voeg de cannabis toe door het in je favoriete drank te doordrenken. Marihuana margarita's zijn een populaire keuze. Elke combinatie met fruit en alcohol is waarschijnlijk niet alleen lekker, maar ook zeer bedwelmend. Doe het rustig aan. Beperk jezelf tot één drankje van een dergelijk brouwsel per avond.

WAT ZIJN DE ALGEMENE BIJWERKINGEN?

Voordat je met je experimenten begint, is het erg belangrijk om te weten met wat voor soort wetenschap je te maken hebt, vooral met betrekking tot het mengen van THC en alcohol. Beiden hebben gevolgen voor je hersenen en ze zijn niet noodzakelijkerwijs complementair.

"Crossfading", of het combineren van alcohol met cannabis, heeft ook verschillende effecten dan wanneer je alleen de ene of de andere substantie consumeert. Inderdaad, het combineren van beide stoffen kan leiden tot een intensere high. Het kan ook een bijwerking veroorzaken, bekend als "greening out".

Fysieke effecten zijn onder meer duizeligheid, misselijkheid, zweten en braken.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van crossfading levert ons een paar antwoorden op. Het blijkt dat het innemen van THC met alcohol de ervaring van beide intensiveert. Eerst alcohol drinken kan het vermogen van het lichaam om THC op te nemen, bevorderen. In welke mate? Studies beweren dat THC tot twee keer zo snel geabsorbeerd wordt na het drinken, dan als het zonder alcohol wordt geconsumeerd. Oftewel, je kunt de effecten van THC in je systeem mogelijk verdubbelen als je alcohol drinkt voordat je rookt.

Hoewel dit lijkt op een “goedkope” manier om de impact van je cannabis high te intensiveren, doe het met mate. Green-outs zijn, net als flauwvallen, niet het doel van een verantwoordelijke consument.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.