De legalisatie en acceptatie van cannabis groeit, maar veel werkgevers hebben nog altijd moeite met gebruikende werknemers. Routinematige en onaangekondigde drugstesten zijn aan de orde van de dag. Zo wil men verzekeren dat werknemers het bedrijfsbeleid niet overtreden. Veel gebruikers besluiten echter te blijven roken, omdat ze dit willen of uit medische noodzaak. Voor deze mensen is het belangrijk te weten wat de beste manieren zijn om THC snel uit je systeem te krijgen. Zo voorkom je een positieve uitslag bij een drugstest.

Uiteraard raden we niet aan je carrière en inkomen op het spel te zetten. Ook bieden we geen garantie dat deze technieken altijd werken. We bespreken slechts een aantal manieren om een drugstest te doorstaan. Maar eerst moet je weten hoe en hoelang je lichaam cannabinoïden opslaat.

Zorgen Drug Test


OMZET EN OPSLAG VAN THC

Als je cannabis rookt, neemt het THC-gehalte in het bloed toe. De molecule breekt vervolgens af in diverse inactieve metabolieten, zoals 9-carboxy-tetrahydrocannabinol (THC-COOH). Zowel THC als de metabolieten blijven na langdurig gebruik vrij lang in het lichaam hangen. En dat is snel te zien met een drugstest.

THC metabolieten hebben een halfwaardetijd van 1 week. De waarneembare niveaus nemen aan het einde van dit tijdsbestek met 50% af. Het lichaam is daarom in staat binnen 4 weken vrij te zijn van sporen van deze metabolieten. Tenminste, als de cannabisconsumptie is gestaakt.

Er zijn talloze factoren die leiden tot een hogere accumulatie van THC metabolieten in het lichaam. Houd hier rekening mee bij het roken van cannabis, vooral als je mogelijk een toekomstige drugstest moet ondergaan.

De grootste bepalende factor is waarschijnlijk hoeveel cannabis iemand regelmatig rookt. Het is eigenlijk heel simpel: hoe meer je gebruikt, hoe meer metabolieten in je lichaam zitten.

De hoeveelheid lichaamsvet is ook een belangrijke factor als het gaat om de opslag van cannabinoïden en metabolieten. Iemand met minder vetweefsel slaat minder moleculen op en een persoon met meer lichaamsvet slaat meer op. We slaan THC-COOH op in de vetcellen van ons lichaam. Dit betekent dat je meer opslag hebt voor deze moleculen als je meer vetweefsel hebt.

Ook de stofwisseling speelt een grote rol. De stofwisselingssnelheid verschilt per persoon. Sommige mensen verbranden vanzelf calorieën, terwijl anderen echt worstelen om af te vallen, zelfs met een actieve levensstijl. Personen met een snelle stofwisseling verwerken deze stoffen sneller.

De sportieve inspanningen van een persoon of het gebrek hieraan beïnvloeden eveneens de snelheid waarmee het lichaam THC en THC-COOH verwerkt. Bij bepaalde vormen van lichaamsbeweging haal je vet uit je cellen, wat je gebruikt als brandstof. De bloedspiegels van THC metabolieten zijn tijdens het sporten hoger. Ze lossen op uit de cellen, waardoor ze mogelijk sneller vrijkomen uit het lichaam.

THC EN THC-COOH TESTEN

Er bestaan verschillende testen die THC en de metabolieten in het lichaam detecteren. Denk aan bloed-, haar- en urinetesten. De urinetest gebruikt men het meest op de werkplek. We richten ons dus op deze test bij onderstaande strategieën. In bloedmonsters is het gebruik van cannabis 12-24 uur na consumptie nog waarneembaar. In urinemonsters is dit wel een week het geval, soms zelfs langer.

In urinetesten is THC op zichzelf niet waarneembaar. In plaats daarvan detecteert de test het niveau THC-COOH. Onregelmatige cannabisgebruikers, die met mate consumeren, testen ongeveer een week positief. Bij frequente en zware gebruikers is dit echter soms veel langer.

THC Urine Cannabis Test

VOORBEREIDEN OP DE TEST

Sommige bedrijven testen zonder aankondiging. In deze gevallen is het niet verstandig te gebruiken zolang je daar werkt, als je je baan tenminste wilt houden. Andere bedrijven testen routinematig, waarbij de datum vaststaat. Solliciteer je voor een nieuwe baan en verwacht je een screening voordat je begint? Neem dan de tijd om de cannabis metabolieten uit je systeem te krijgen. Er zijn geen snelle oplossingen of magische middelen. Begin dus ruim op tijd met je voorbereidingen. Het is niet mogelijk de avond voor je test een joint te roken en toch een negatief resultaat te ontvangen. Zo werkt het niet.

STOP MET JE GEBRUIK

Als je weet dat je een drugstest moet ondergaan, is het het beste je gebruik onmiddellijk te staken. Wacht met consumeren tot na de test. Het doel is hier om de cannabis metabolieten zo snel mogelijk uit je lichaam te krijgen of ze in elk geval zo min mogelijk waarneembaar te maken. Hoe langer je het gebruik staakt, hoe groter je slagingskans.

VERDUN JE URINE

Bij de meeste testen wijst 50ng/ml THC-COOH op een positieve uitslag. Drink veel water voordat je je test ondergaat. Zo verdun je je urinemonster, zodat je het niveau metabolieten verlaagt. Hier kleeft echter ook een nadeel aan. Als je urinemonster erg verdund is, wekt dat mogelijk argwaan. Soms moet je ook de test opnieuw doen. Houd hier rekening mee.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk plast in de 24 tot 48 uur voor de test. Zo verminder je de hoeveelheid metabolieten nog meer.


Verdun Urine In Water

GEBRUIK ZINK

Bekend is dat zink van invloed is op de urine en soms vals negatieve resultaten oplevert in urinetesten. Mogelijk voorkomt het ook de aantoonbaarheid van THC in urinemonsters gedurende een periode van 12-18 uur. Het gebruik van poeders of capsules met zink helpt je mogelijk een test te doorstaan.

DETOX DRANKJES

Detox drankjes werken door de aanwezigheid van THC te maskeren, evenals de metabolieten in je systeem. Vaak zijn urineafdrijvende middelen toegevoegd, zodat je vaak moet plassen. Deze producten zijn meestal niet goedkoop. Het is ook mogelijk te kijken wat erin zit en thuis je eigen detox drankje te maken.

Succes!

Detox Dieet Voor Krijgen Thc Uit Je Lichaam

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.