Basis mensenrechten zijn de fundering voor elke werkende democratie. Neem bijvoorbeeld het recht om niet te worden gediscrimineerd, het recht om vrij te reizen en dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen. In de Verklaring van de Rechten van de Mens worden dit soort dingen al sinds 1948 bepaald en je hebt dus reden om aan te nemen dat de meeste overheden hard werken aan het vaststellen van wetten voor hun burgers om deze basisrechten te garanderen. Zijn deze rechten ook van toepassing op medicinaal en recreatief cannabis gebruikers? Hun keuze om te roken leidt vaak tot discriminatie en vervolging.

Hoewel cannabis steeds meer wordt geaccepteerd door beleidsmakers, en (nog belangrijker) door de mensen die ze vertegenwoordigen, zal de gemiddelde cannabis roker voor de gevolgen moeten vrezen op het moment dat hij zijn huis verlaat.

In dit artikel kan je wat kennis opdoen over hoe je problemen vermijdt als je te maken hebt met semi-ontspannen werkgevers, de politie of andere mensen die denken dat het een goede strategie is om het goede van het kwade te scheiden door drugstests te gebruiken.

WIE ZOU MIJ WILLEN TESTEN?

Bedrijven vragen hun sollicitanten soms om drugstests. Het is niet helemaal duidelijk waarom ze dit doen. Natuurlijk zijn er banen die niet geschikt zijn voor dagelijks cannabis gebruikers, denk bijvoorbeeld maar aan vrachtwagenchauffeurs. Maar hoe kan THC het werk van IT-ers, advocaten, rechters en zakenlui negatief beïnvloeden? Of fabrieksarbeiders, die effectief bouwen aan de fundering van onze economie?

Een ander scenario waarin je met een drugstest kan worden geconfronteerd, is wanneer je een motorvoertuig bestuurt op de openbare weg. Het is heel begrijpelijk dat de politie zich zorgen maakt over de wegveiligheid. Over het algemeen moeten we ze hiervoor bedanken. Het moet verschrikkelijk zijn een dierbare te verliezen door een auto-ongeluk waarbij drugs, alcohol inbegrepen, betrokken zijn.

Het probleem is dat de door de politie gebruikte drugstests het vermogen van een persoon om een auto te besturen niet nauwkeurig aantonen. Deze tests leveren geen bewijs voor het actieve ingrediënt THC, maar lezen de afgebroken vorm af, THC-COOH.

Het is dus twijfelachtig of de bestuurder op het moment van testen onder actieve invloed is van THC, of dat hij 4 dagen geleden op een feestje een joint heeft gerookt en dus niet onder invloed is van cannabis. Het implementeren van een meer precieze methode om de nuchterheid te beoordelen in het verkeer, zou nuttig zijn voor zowel de politie als de mensen die cannabis gebruiken. Cannabis gebruikers testen momenteel allemaal positief op THC-COOH, ongeacht of ze high zijn of niet, dus een nieuwe test kan mogelijk ook bijdragen aan het bewustzijn van cannabis rokers, die nu niet onder de indruk zijn van de regels.

WAAR WORDT PRECIES OP GETEST?

Er wordt niet getest op het actieve, psychoactieve ingrediënt Delta-9 tetrahydrocannabinol (THC), maar op THC-COOH, een metaboliet van THC dat wordt geproduceerd wanneer de lever het werkelijke psychoactieve bestanddeel afbreekt. Dit betekent dat het je werkgever of de politie niet kan schelen of je recentelijk wiet hebt gerookt, want ze zijn bereid je te pakken omdat je een metaboliet van THC in je systeem hebt. Je hebt of meer dan 50 ng/ml THC-COOH in je urine, of minder; niet echt een methode van de 21e eeuw.

Dit zou hetzelfde zijn als bestuurders van luxueuze sportwagens straffen omdat ze een bierbuik hebben, omdat de bierbuik duidelijk aangeeft dat ze af en toe drinken. Hervormingen in het drugsbeleid zullen hervormingen in de verkeerswetten onvermijdelijk maken, om een juridisch kader te scheppen dat vrij is van tegenstellingen.

Thc control

HOE JE NIET GESNAPT WORDT

Als er een simpel antwoord was op de vraag: "Hoe voorkom je dat je gesnapt wordt?", was dit artikel al klaar geweest. De situatie zit echter ingewikkeld in elkaar en er zijn veel variabelen die een verschil kunnen maken. Hier is een snelle check-list waarmee je voorkomt dat je in zo'n situatie belandt:

1. Solliciteer niet bij bedrijven waar een drugstest bij het beleid hoort.

2. Stop met roken 14 dagen voor de test, maar liever 30-60 dagen. 3. Stap niet high in de auto, zeker niet als je rode ogen hebt.

4. Vermijd autorijden in het weekend omdat andere mensen dan drinken.

5. Rijd iets harder dan de toegestane snelheid. Rijd niet te langzaam of te hard.

6. Houd je auto schoon en in optimale conditie.

7. Blijf ontspannen, beleefd en redelijk meewerkend als je aangehouden wordt.

8. Geef niet toe dat je wiet rookt als de politie dat vraagt. Nooit.

9. Bewaar "hooikoorts medicatie" in je auto.

10. Ga met de stroom mee en doe niet ingewikkeld.

Laten we dit blog afsluiten met een fictieve dialoog tussen een agent en een cannabis liefhebber, beiden uit Europa. Het is geen truc om onder een drugstest uit te komen, maar kan mogelijk wel een troef zijn.

Agent: Heb je iets tegen een drugstest op lokatie?

Wietman: Ja, ik heb een advocaat in mijn familie en hij heeft me aangeraden niet akkoord te gaan met urinetests, omdat deze niet nauwkeurig zijn en soms falen. Als u vermoedt dat ik iets te maken heb met illegale drugs, ben ik bereid een bloedmonster af te staan voor meer accurate resultaten en om mijn onschuld te bewijzen. Ik ben alleen bereid dit te doen als u een bevel van de rechter hebt, want ik ben niet dol op naalden.

Agent: Haha goeie! Waren al mijn "cliënten" maar zo slim. Goedenavond, rij veilig en doe de groeten aan je niet-bestaande familie advocaat.

Wietman: Dank u wel voor uw goede werk agent. Fijne avond!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.