7 TIPS OM MET JE DOKTER TE PRATEN OVER MEDICINALE MARIHUANA

1. WEES SERIEUS

Als je met je dokter gaat praten over medicinale cannabis, wees er dan zelf van overtuigd dat je op medicinale basis wiet wilt gaan gebruiken. Cannabis heeft een aantal serieuze medicinale voordelen die we hebben behandeld in een groot aantal andere artikelen. Maar misbruik dit niet om op een legale manier aan een recept te komen om high te worden.

2. DOE JE HUISWERK

Voordat je naar je dokter stapt om te praten over medicinale cannabis, moet je er goed over geïnformeerd zijn. Ook moet je weten hoe het kan helpen bij jouw aandoening en klachten. Een goede manier om daarmee te beginnen, is je te verdiepen in je aandoening. Kijk daarbij hoe de kwaal je persoonlijk beïnvloedt. Lijd je aan een chronische ontstekingsziekte, zoals artrose? Denk er dan eerst goed over na hoe die ziekte je leven beïnvloedt. Bedenk bij welke symptomen cannabis kan helpen. (Bijvoorbeeld tegen de chronische pijn in de aangetaste gewrichten.) Neem daarna de tijd om je te verdiepen in literatuur over de werking van cannabis bij jouw specifieke aandoening. Het "medische" deel van onze website bevat veel diepgaande informatie over medicinale wiet. Ook lees je er de effecten van cannabis op diverse aandoeningen. Begin daarmee en verdiep je daarna specifieker zodat je gedegen kennis hebt over medicinale wiet en hoe het voor jou effectief kan zijn. Dat zorgt ervoor dat het gesprek tussen jou en je arts op gang blijft. Het helpt je daarbij precies uit te leggen waarom je denkt dat cannabis voor jou kan werken. Het zorgt er ook voor dat je geïnformeerd en intelligent overkomt. En dat is niet verkeerd, zeker niet als je dokter een beetje sceptisch is over het medicinale gebruik van cannabis.

3. WEES EERLIJK

Eerlijkheid is de sleutel voor het hebben van een goede relatie met je huisarts. En het is ook heel belangrijk wanneer je met hem of haar spreekt over het mogelijke gebruik van nieuwe medicatie, zoals cannabis. Vertel eerlijk waarom je denkt dat wiet kan helpen. En wees er ook open over als je de drug al eerder hebt gebruikt. Heb je al eerder cannabis uitgeprobeerd en ontdekt dat het heeft geholpen bij een aantal symptomen van je aandoening? Vertel dat dan aan je dokter. Denk je dat een specifieke soort cannabis, of een uit wiet verkregen product, je kan helpen? Leg ook dan uit waarom je dat denkt. Nogmaals, dit alles helpt je dokter een goed beeld te geven van hoe je cannabis wilt gebruiken om je aandoening te verlichten.

4. DENK NA OVER DE SOORT MEDICINALE CANNABIS DIE HET BEST BIJ JE PAST

Er zijn veel meer mogelijkheden om cannabis in te nemen dan alleen door middel van een joint om te roken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van andere cannabisproducten (zoals edibles, concentraten of crèmes). En onderzoek welke daarvan het beste voor jou is. Heb je eenmaal een goed idee over het juiste soort cannabisproduct voor jou? Leg dat idee dan voor aan je dokter. Vertel welke informatie je erover hebt gelezen en wat de specifieke voordelen voor jou kunnen zijn.

/blog-smoking-weed-vs-eating-weed-what-is-the-difference-n455

5. STEL VRAGEN

Het is belangrijk dat je zelf goed op de hoogte bent van cannabis en de medicinale voordelen daarvan. Maar je moet er wel voor zorgen dat je niet de enige bent die aan het woord is tijdens het gesprek met je dokter. Zorg er daarom voor dat je hem of haar ook vragen stelt. Vraag naar zijn of haar mening over medicinale cannabis. En informeer of hij of zij het wel eens eerder heeft voorgeschreven aan andere patiënten. Is dat het geval? Probeer dan door te vragen over de ervaring die hij of zij ermee heeft en welke resultaten zijn waargenomen. Houd er wel rekening mee dat artsen vertrouwelijk moeten omgaan met een aantal zaken. Zorg er ook voor dat alle twijfels die je zelf misschien hebt over cannabis en de invloed ervan op je welzijn, aandoening en huidige behandeling, worden weggenomen.

  • Hieronder noemen we een aantal basisvragen die je zou kunnen stellen aan je dokter:
  • Heeft medicinale cannabis (negatieve) effecten op de werkzaamheid van mijn andere medicatie?
  • Welke soort wiet past het beste bij mijn specifieke aandoening?
  • Hoe kan ik volgens u het beste cannabis innemen?
  • Kent u rapporten of onderzoeken over wiet met betrekking tot mijn specifieke aandoening die ik kan raadplegen?
  • Waar vind ik meer betrouwbare informatie over cannabis?
  • Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

6. KEN JE GRENZEN

Houd er rekening mee dat je in gesprek bent met een dokter. Hij of zij is - tenminste, in theorie - op de hoogte van veranderingen in de moderne geneeskunde en van nieuwe behandelmethodes. Kom je er in het gesprek achter dat je dokter niet 100% overtuigd is van het voorschrijven van cannabis? Respecteer dan zijn of haar professionele mening. Het maakt niet uit hoeveel je hebt gelezen over de drug. Je spreekt immers met een dokter die - tenminste, in theorie - weet waar hij of zij het over heeft.

Hoe U Uw Arts Kunt Vragen Naar Cannabis

7. KIJK VERDER ALS HET NIET LUKT

Als je niet blij bent met de uitkomst van het gesprek met je dokter, bedenk dan dat de wereld niet vergaat. Je kunt zo nodig altijd nog een second opinion aanvragen bij een andere medisch professional.

Bedenk dat de visie op cannabis aan het veranderen is. Dat betekent over het algemeen dat dokters meer open staan voor de drug dan ooit tevoren. Besluit je om "het gesprek" te voeren met je dokter? Zorg er dan voor dat je deze lijst bij de hand heb. Hiermee verloopt het gesprek namelijk zo prettig mogelijk.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.