By Luke Sumpter


Uit onderzoek blijkt dat cannabis medicinale eigenschappen heeft. Ook is het kruid veiliger dan andere geneesmiddelen. Toch kleeft er nog een sociaal stigma aan. Dit negatieve imago is ontstaan uit de propaganda campagnes aan het begin van de 20ste eeuw. Het kruid is in een negatief daglicht gesteld vanwege concurrentie, winstbejag en onwetendheid. Veel landen maken momenteel ruim baan voor legalisering en sociale aanvaarding. Toch zijn er ook nog nog veel meer landen waar men het verbod handhaaft. Deze wetgeving druist in tegen wetenschappelijke feiten en beïnvloedt de mening van de maatschappij als geheel.

TOENEMEND AANTAL DRUGSTESTEN

Deze meningen zijn ook doorgedrongen in de reglementen van veel werkgevers, waardoor werkgevers hun personeel testen op het gebruik van drugs. Het is vrij hypocriet dat veel werkgevers geen enkele moeite hebben met alcoholgebruik, een zeer gevaarlijke stof, maar het gebruik van cannabis niet tolereren. Hierdoor lopen zowel recreatieve als medicinale gebruikers het risico hun baan te verliezen. Hun carrière is geschaad als ze de volwassen beslissing nemen om cannabis te gebruiken.

Veel mensen roken cannabis in hun vrije tijd. Het is een recreatief ritueel die rustgevend werkt, terwijl het ze ook sociaal actiever en creatiever maakt. Voor anderen is cannabisgebruik een dagelijkse vereiste om symptomen van angst, depressie, chronische pijn en zelfs epilepsie te verlichten. Daarom gebruiken veel mensen toch cannabis, ondanks de regelgeving op de werkplek.

VERGROOT JE KANS OP EEN GOEDE TESTUITSLAG

Wanneer je werkgever regelmatig, of zelfs onaangekondigde drugstests uitvoert, kun je je slagingskans vergroten, ongeacht de reden voor je cannabisgebruik. Zelfs wanneer je vrij recent THC in je bloedbaan hebt uitgenodigd, zijn detox drankjes een effectieve manier om deze moleculen uit je systeem te krijgen zodat je niet gesnapt wordt op je werk.

Er bestaan verschillende methoden om het gebruik van THC de detecteren. Denk aan een haar-, bloed-, of urinetest. Werkgevers kiezen doorgaans voor de urinetest. De reststoffen van THC blijven een bepaalde tijd in je systeem. Die tijd is afhankelijk van de kracht van je wiet, je stofwisseling en de gerookte hoeveelheid.

Voor wat betreft urinemonsters, kunnen gelegenheidsrokers vier dagen na gebruik nog positief testen. Voor regelmatige rokers is dat 10 dagen. Zware gebruikers kunnen 1-2 maanden na het laatste gebruik nog door de mand vallen. Een detox drankje is een hulpmiddel om deze periode te verkorten.

WAT ZIJN DETOX DRANKJES?

Detox drankjes spoelen de THC-metabolieten uit je systeem. Ze zijn opgemaakt uit diverse stoffen die je lichaam moeten zuiveren. Het afvoeren van de traceerbare metabolieten verhoogt de kans op een negatief testresultaat. Deze brouwsels zijn echter geen toverdrankjes, dus blijf wel realistisch. Het drinken van een detox drankje na het roken van een vette joint verwijdert de psychoactieve cannabinoïde niet direct uit je systeem. Om het effect te maximaliseren, moet je ook een tijdje stoppen met cannabis.

Er bestaan populaire, commerciële drankjes die zorgvuldig zijn samengesteld voor de best mogelijke resultaten. Anderen zijn afkomstig van internetfora. Je bereidt ze met alledaagse ingrediënten maar ook een grote dosis wantrouwen.

CITROENSAP

Citroensap staat bekend als een algemeen detox drankje. Veel gezondheidsgoeroes en fitnesspredikanten beweren dat citroensap je lichaam effectief zuivert en gifstoffen afvoert. Experts twijfelen daarentegen aan de ontgiftende werking van citroensap, maar de vrucht bevat gelukkig wel een flinke hoeveelheid vitaminen.

Het is gemeld dat citroensap in staat is om THC af te voeren, zij het dan in verrassend kleine hoeveelheden. Het advies is een eetlepel citroensap te mixen met 500ml water. Neem hier een paar uur lang telkens een slok van. Begin hier een aantal dagen voor je drugstest mee, zodat je 7-8 glazen van deze mix drinkt. Heb je vaak gebruik gemaakt van je vaporizer? Houd dan altijd een fles van dit water bij de hand, zodat je genoeg drinkt.

Citroensap Als Detox Voor Cannabis

STANDAARD WATER

Als je spijsvertering niet blij wordt van citroensap, is er een simpele oplossing. Water lijkt in eerste instantie geen magisch elixer, maar als je genoeg drinkt, verdun je je urine. Moet je onverwacht een drugstest ondergaan? Probeer dan een uur ervoor zoveel mogelijk water te drinken. Soms ontstaat echter verdenking als je een doorzichtig, kristalhelder urinemonster inlevert, waardoor je monster alsnog wordt afgekeurd. Maar de slagingskans is in elk geval vergroot.

Glas Water Als Een Detox Voor Cannabis

CRANBERRYSAP

Grote hoeveelheden sapjes, fruit en vloeistoffen dus. Drugstesten lijken in elk geval wel goed voor je gezondheid, toch? Cranberrysap is de volgende aanrader op onze lijst. Het smaakt wat wrang, maar is ook erg lekker. Voor wat betreft een THC detox, wordt cranberrysap het meest geadviseerd. De wetenschappelijke werking is onduidelijk, maar het advies lijkt afkomstig te zijn van experimenten en anekdotische succesverhalen.

Alternatieve artsen en natuurgenezers raden echter vaak cranberrysap aan voor een algemene detox. Het is gesuggereerd dat een combinatie van water en cranberrysap je nieren, lymfestelsel en darmen ontgift. Resultaten zijn mogelijk al binnen een week merkbaar. Een mix van cranberrysap, water, elektrolyten en vitamine B-complex helpt je urine verdunnen en verhoogt de uitscheiding.

Cranberry-sap Voor Het Ontgiften Van Cannabis

KOFFIE

Miljoenen mensen drinken graag een bakkie troost. Koffie is stimulerend en mogelijk ook een effectieve manier om THC-metabolieten uit je lichaam te verwijderen. Dit is goed nieuws voor koffieleuten. Koffie is een natuurlijk diureticum, dus het helpt overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Een flinke hoeveelheid espresso, gecombineerd met water en elektrolyten, zal de sluisdeuren goed openzetten.

Koffie Als Een Detox Van Cannabis

RESCUE DETOX ICE

Rescue Detox Ice is een productlijn deze geavanceerde, natuurlijke detox producten zijn gecreëerd om gifstoffen uit het lichaam af te voeren. Rescue Detox Ice is verkrijgbaar in de volgende smaken: green tea, cranberry en blueberry. De drankjes zitten barstensvol "supervruchten" die het lichaam ondersteunen bij het verwijderen van gifstoffen. THC-metabolieten lijken hier ook onder te vallen. Het drankje is succesvol getest door journalisten.

Rescue Detox

STINGER DETOX

Deze formule heeft veel trouwe fans. De journalisten van Vice hebben er effectief drugstesten mee doorstaan. Naast het drankje, dien je ook veel water te drinken. Daarnaast is het verstandig dat je meerdere keren plast voordat je drugstest plaatsvindt.

Stinger Detox

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.