Cannabis wordt steeds meer geaccepteerd en gebruikt. Bovendien wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten ervan. Cannabis wordt vaak geroemd om haar psychoactieve effecten en de roes die je na consumptie ervaart. Zowel de woorden "high" als "stoned" worden daarbij gebruikt om de opgewekte effecten te beschrijven van THC-rijke wiet. Zijn de twee echter wel hetzelfde? Hieronder pluizen we de verschillen tussen "buzz", "high" en "stoned" uit. Zo hoef je niet meer te bekvechten en kun je de rooksessie ongestoord hervatten.

WAT IS EEN BUZZ?

De eerste gevoelens die je krijgt na het gebruik van cannabis noemen ze de buzz. Die kan een paar minuutjes duren voordat de high zijn intrede doet. Dat hangt echter af van de kracht en de soort die je gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, is de buzz het gevoel dat je krijgt net na het roken, maar nog voordat je bewustzijn verandert. Het is geen echte roes, maar een beginstadium, waarbij je een lachkick kunt krijgen of euforische gevoelens.

Cannabis High

WAT BEDOELEN ZE MET HIGH ZIJN?

Na de initiële buzz wordt het volgende "stadium" high genoemd. Dit kenmerkt zich door een klassieke wederopleving van lichamelijke krachten en emotionele inspiratie. Je weet wel, dat gevoel als je met een stel vrienden een paar jointjes gerookt hebt. De high is afhankelijk van een paar variabelen: de consumptiemethode, de kracht van de cannabis/strain, maar ook je ervaring.

Afhankelijk van de kwaliteit van de strain kan goede cannabis een high veroorzaken die 3-4 uur aanhoudt. Zodra de aanvankelijke buzz overgegaan is naar een high hangt de ervaring af van de persoon. Sommigen worden aanhankelijk en giechelig. Anderen kunnen echter een beetje paranoia en angst ervaren tijdens dit hoogtepunt van de roes. Deze angstervaringen kunnen ook komen doordat je ergens bent waar het nog niet legaal is om te blowen. Oh ja, we kunnen de high door wiet niet beschrijven zonder het rode-ogen-effect te vermelden, de hangende oogleden en de beruchte droge mond die je in dit stadium kunt krijgen.

Gerelateerd Artikel
Wiet en een Droge Mond

EN STONED, WAT BETEKENT DAT DAN?

Terwijl high draait om het "energieke", bedoelen ze met stoned een zwaar, hangerig en soezerig gevoel. Als je high bent, lijkt alles op een opwindende manier in een stroomversnelling te zijn. Als je echter stoned bent, lijkt het wel alsof alles half zo snel gaat. Veel mensen ervaren een high die overgaat in het zogenaamde stoned zijn na de piek van de roes. Terwijl nog steeds onder invloed van de psychoactieve effecten voelen mensen die stoned zijn zich lethargisch en hongerig. Dit gaat gepaard met een diep gevoel van fysieke ontspanning.

De uiteenlopende consumptiemethoden beïnvloeden ook het verschil tussen high versus stoned. Als je bijvoorbeeld THC-rijke concentraten dabt van 80% of meer krijg je een meer overrompelende, cerebrale high. Met edibles duurt het echter veel langer voordat je de effecten merkt. En als dat gebeurt, ervaar je een lang aanhoudende stone.

Cannabis Stoned

DE ROL VAN INDICA EN SATIVA: FYSIEKE- VERSUS CEREBRALE HIGH

Het klopt dat de soort een grote rol speelt bij een high- dan wel stoned gevoel. Omdat sativa's in verband staan met geestelijke stimulatie, fysieke energie en zelfs angstgevoelens kun je de effecten van deze planten tot een high rekenen. Ongeacht de strain, gaat bij het regelmatig roken de high echter uiteindelijk altijd over in een roezige fysieke stone. Als je die fysieke effecten direct wilt ervaren, kun je beter een pure indica gebruiken. Deze soorten worden bovendien al heel lang beschouwd als strains met de meeste medicinale potentie. Zelfs nog voordat CBD in de schijnwerpers is komen te staan.

WIL JE STONED WORDEN? OF HIGH?

Dit is echt een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. De cerebrale- en fysieke high gaan beide gepaard met unieke energie, gevoelens, voordelen en nadelen. Geen mens is hetzelfde, dus wat voor jou geschikt is, hoeft dat niet ook voor een ander te zijn. Uiteindelijk hangt de keus af van je voorkeur, het moment van de dag en je fysieke gezondheid.

Als je nieuwsgierig bent naar de verschillende effecten, kun je een sativa-dominante strain en een indica-dominante soort uitproberen. Houd vervolgens aantekeningen bij over je ervaringen. Hoewel het moeilijk kan zijn een 100% zuivere indica/sativa te vinden, zijn er veel beroemde strains op de markt die deze effecten veroorzaken. Je hoeft dus alleen maar verschillende soorten te proberen tot je aan den lijve ondervindt wat het verschil tussen high en stoned zijn is. Veel plezier!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.