Het is geen geheim dat cannabis voor rode ogen kan zorgen. En diverse vragen steken direct de kop op als het over dit onderwerp gaat. Zijn rode ogen een teken van een slechte gezondheid? Moet ik me zorgen maken of er iets tegen doen? Dit artikel is bedoeld om het probleem van diverse kanten te bekijken en we gaan ook in op de medische oorzaken van rode ogen door cannabis gebruik. Cannabis heeft ook medicinale eigenschappen die nauw verbonden zijn aan de oorzaak van roodheid in de ogen. Lees dus snel door of scroll naar beneden voor effectieve methoden om het te camoufleren.

Zijn rode ogen een teken van een slechte gezondheid?

Ja en nee. Dit soort antwoorden zijn irritant, maar in dit geval is het wel de waarheid.

  • Ja, vanuit een medisch oogpunt zijn rode ogen vaak een teken van gezondheidsproblemen, zoals de griep, allergieën, bindvliesontsteking of vermoeidheid. Rode ogen zijn een teken van een slechte gezondheid en moeten worden onderzocht als er geen cannabis geconsumeerd is.
  • Nee, rode ogen zijn niet direct een teken van een slechte gezondheid. Verrassend genoeg zijn er onderzoeken die in een andere richting wijzen als het gaat op roodheid van de ogen door cannabis.

Rode ogen veroorzaken

Dit artikel levert wetenschappelijke resultaten en links, zodat je de informatie zelf kan nalezen. Wanneer je de medicinale voordelen en risico's van cannabis beoordeelt, is het altijd verstandig zelf je eigen mening te vormen.

Waarom krijg je rode ogen door cannabis gebruik?

Neurowetenschappers denken dat cannabinoïden invloed hebben op hoge bloeddruk, oftewel hypertensie, maar ook lage bloeddruk, oftewel hypotensie. Wetenschappelijke resultaten, in 2005 gepubliceerd in Neuropharmacology, voorheen bekend als het International Journal of Neuropharmacology, suggereert:

"Het endocannabinoïdensysteem speelt een belangrijke, regulerende rol op het cardiovasculaire systeem, niet alleen in de pathofysiologische aandoeningen die in verband staan met excessieve hypotensie, maar ook bij hypertensie. De farmaceutische manipulatie van dit systeem kan een nieuwe, therapeutische aanpak bieden bij diverse hartaandoeningen."

De bloeddruk en het rood worden van de ogen door cannabis gebruik kunnen dus nauw verwant zijn aan elkaar. Wanneer de bloeddruk in het menselijk lichaam wordt verlaagd, kan dit leiden tot een verwijding van de bloedvaten en een verbeterde bloedstroom. De daling van de bloeddruk kan direct invloed hebben op de aderen van oogbollen. Deze aderen zetten uit, waardoor er meer bloed doorheen kan stromen. Als je interesse hebt in een meer gedetailleerde, wetenschappelijke uitleg over rode ogen, kan je het artikel "Effects on the Heart and Blood Vessels, in The Science of Marijuana, door Leslie L. Iversen" lezen. Zie de bijbehorende link onderaan.

Medische feiten, gerelateerd aan bloeddruk, glaucoom en rode ogen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), komt hoge bloeddruk wereldwijd bij ongeveer 22% van de volwassenen van 18 jaar en ouder voor. Deze gegevens dateren uit 2014 en kunnen worden gecontroleerd via de link.

Als cannabis dus het vermogen heeft de bloeddruk te verlagen, zal het interessant zijn om te zien hoe de farmaceutische industrie de wetenschappelijke resultaten over deze medicinale voordelen interpreteert. Natuurlijk zullen doktoren andere effectieve behandelingen aanraden, zoals beweging, een gezond dieet, minder stress en het verminderen van het alcoholgebruik. Maar dit lijkt, volgens de WHO, dus niet te werken voor 22% van de wereldbevolking.

Wetenschappers hebben ook ontdekt dat cannabis een positieve invloed kan hebben wanneer het wordt gebruikt om symptomen van glaucoom (groene staar) te behandelen. In het artikel "Cannabinoids and Glaucoma", gepubliceerd in The British Journal of Ophthalmology, staat: "Glaucoom is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid." In het onderzoeksverslag staat ook: "Cannabinoïden verlagen de oogdruk effectief en ze werken neurobeschermend. Ze kunnen dus mogelijk nuttig zijn bij de behandeling van glaucoom." Voor meer informatie kan je de link volgen naar het bijbehorende artikel.

Maar wat hebben glaucoom en lage bloeddruk te maken met rode ogen?

Uiteindelijk kan een lage oogdruk leiden tot een verhoogde bloedstroom in de aderen van je ogen. Als er meer bloed stroomt door deze minuscule aderen in je ogen, zie je dus letterlijk rood.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Het is verstandig om deze wetenschappelijke onderzoeken zelf te beoordelen, zonder je te laten beïnvloeden door de mening van anderen. Wetenschappelijke resultaten kunnen namelijk op veel verschillende manieren worden geïnterpreteerd.

Laten we ons eens helemaal richten op rode ogen. Er zijn diverse factoren die invloed hebben op roodheid van de ogen:

  • Genetische aanleg: Sommige stoners kunnen een hele plant oproken, zonder last te krijgen van rode ogen, terwijl andere slechts een trekje nemen en helse ogen ontwikkelen.
  • THC Tolerantie: Cannabis rokers die regelmatig gebruiken, zullen waarschijnlijk niet constant rode ogen hebben. Het wordt vanzelf beter.
  • De cannabis soort: De soort cannabis die wordt gebruikt kan een enorm verschil maken. De samenstelling van cannabinoïden en terpenen varieert namelijk.
  • Uitdroging: Het is altijd verstandig om voldoende te drinken. Probeer zelf of dit werkt.
Zonnebril rode ogen camouflage
 
Camoufleren

Als je publiekelijk high bent en jezelf oncomfortabel voelt door je rode ogen, kan je verschillende dingen doen. Het is een leuk spel om jezelf zo te camoufleren dat het andere niet opvalt dat je knetterhigh bent!

  1. Zonnebril: Als je geen zonnebril hebt, koop er dan een die lekker zit. Zorg ervoor dat de glazen niet te transparant zijn. Zonnebrillen met weerspiegelende glazen zijn ideaal en waarschijnlijk ontworpen voor stoners.
  2. Oogdruppels: Het gebruik van oogdruppels kan een enorm effectieve behandeling zijn. Oogdruppels helpen de oogballen gesmeerd te houden en vrij van irritatie. Wanneer je cannabis als medicijn gebruikt en er professioneel uit moet zien, bijvoorbeeld in een zakelijke omgeving, is een flesje oogdruppels je beste vriend.
  3. Hydrateer: Een goede hydratering kan worden beschouwd als vorm van preventie. Je moet zelf ontdekken of jouw rode ogen in verband staan met de hoeveelheid vocht in je lichaam.
  4. Maak je niet druk (beste advies)

Waarom zou je je schamen voor het consumeren van een plant? Klinkt belachelijk. Als je discreet moet zijn vanwege de juridische situatie in je land, dan is het te begrijpen. Alle andere stoners kunnen het volgende doen: Maak je ogen zo rood mogelijk, blijf in contact met andere mensen en bewijs dat je de meest vriendelijke, meewerkende en behulpzame persoon op aarde bent. Waarom? Omdat dit mensen verwart en ze iets geeft om over na te denken. Wanneer heb je voor het laatst verwarring veroorzaakt? Begin vandaag!

References:

1. Cannabis and glaucoma

2. Blood pressure regulation by endocannabinoids and their receptors (Neuropharmacology 2005)

3. WHO 22% having Problems with high blood pressure

4. The Science of Marijuana (Oxford Univertity Press)

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.