Bij het kweken van cannabis, moeten we met veel zaken rekening houden: Zijn onze planten gezond? Is de hoeveelheid voedingsstoffen correct ingesteld? Wat zal het eindresultaat zijn? Zeker voor beginnende kwekers, en mensen die voor het eerst binnen willen kweken, is het belangrijk te begrijpen dat er een aantal basiszaken zijn die onze volledige aandacht verdienen, voordat we gaan nadenken over zware oogsten en wiet van topkwaliteit.

Bij het binnen kweken van cannabis zal geur controle met stip op nummer een staan. Hiermee wordt de vermindering van die zalige, maar riskante, geur bedoeld die cannabis bloemen tijdens de bloei uitstralen.

WAAROM IS HET BEHEREN VAN DE GEUR ZO BELANGRIJK?

In veel landen moeten hobbykwekers hun planten nog steeds een goed verborgen geheim houden. Een huis of appartement, die voortdurend ruikt naar een plantage, zal veel aandacht trekken. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom het noodzakelijk is de geur van je planten te beheren:

 1. In sommige landen zal de politie wellicht de lokale cannabis wetgeving volgen.
 2. Je wordt misschien geconfronteerd met buren die de geur niet waarderen.
 3. Mensen die je niet kent, kunnen je planten ruiken en het slimme idee krijgen ze te stelen.

Smell Cannabis Indoor

HET VOORDEEL VAN PRIVACY BENUTTEN

Binnenkwekers hebben een groot voordeel die ze kunnen benutten om het risico op ontdekking te minimaliseren: Het voordeel in hun eigen huis te zijn. Privacy in je eigen huis is een basis mensenrecht, die opgenomen is in de Europese wet. Artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het recht op eerbiediging van het privé- en gezinsleven, is hier vrij duidelijk over:

 1. Iedereen heeft het recht op respect voor zijn privé en gezinsleven, zijn huis en zijn correspondentie.
 2. Er zal geen inmenging zijn van openbaar gezag in de uitoefening van dit recht, behalve voor zover in overeenstemming met de wet en noodzakelijk is in een democratische samenleving in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid of het economisch welzijn van het land, voor het voorkomen van wanorde en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of voor het beschermen van de rechten en vrijheden van anderen.

Als je het feit overweegt dat sommige overheiden en beleidsmakers het binnenkweken beschouwen als een misdaad die voorkomen moet worden en mogelijk de benodigde stappen zetten om zich te bemoeien met ons basisrecht op privacy, zou ons voornaamste doel moeten zijn geen indicatie of bewijs te verschaffen van cannabis planten binnen onze privé muren. Overheidsinstanties kunnen niet zomaar onze huizen binnenvallen, zonder een gegronde verdenking aangaande illegale activiteiten. Dit is waarom het beheren van de geur enorm belangrijk is als je succesvol cannabis wil kweken.

Cannabis Smell Indoor

WAT MOET IK ALLEMAAL KOPEN?

Je komt niet onder een koolstoffilter uit, in combinatie met een krachtige buisventilatie. Al die producten die beloven de geur te "verdoezelen" zijn min of meer nutteloos en zouden moeten worden vermeden. Hier zijn wat basistips voor het vinden van de juiste apparatuur voor je kweektent:

 • Koolstoffilter (maten zijn terug te vinden in m³/h en diameters in mm; koolstoffilters moeten overeenkomen met de lichtoplossing en tent grootte; standaardmaten zijn> 300m³/h, 125mm en 150mm)
 • Buisventilatie ("afzuigings-kracht" wordt gemeten in m³/h en standaard maten zijn ook 125 en 150 mm)
 • Aluminium buizen (of speciale buizen met geluidsreductie)
 • Duct tape (of speciale bandjes van de growshop) om je koolstoffilter direct aan de buisventilatie te bevestigen
 • Extra Duct tape (of grote kabelbinders, cuffs, etc.) om buizen aan de buisventilatie te bevestigen
 • Een oplossing om deze constructie te bevestigen aan het plafond van de kweekruimte of tent. (Gebruik elastische materialen, zoals oude fiets binnenbanden om vibraties te minimaliseren).

Over het algemeen is het beter het luchtsysteem en de bijbehorende componenten te oversizen. Mettertijd zal je geen spijt hebben van je investering in betrouwbare, hoogwaardige componenten die de klus effectief, en vrij stil, klaren. Grotere luchtsystemen kunnen reageren op verschillende klimaten en zowel de temperatuur als de geur beheersen. Het installeren van een potentiometer die het voltage in je "oversized" buisventilatie kan verminderen, is een goed idee. Op deze manier krijg je een vrij stille kweekruimte en kan je je ventilatie op een lagere snelheid draaien, wat minder herrie maakt.

Hopelijk hebben beginnende kwekers nu een goed idee van wat belangrijk is bij het beheersen van de geur in de kweekruimte. Het is vrij ongecompliceerd en er zijn niet veel opties. Je kan een hoogwaardige koolstoffilter en een krachtige buisventilatie niet vermijden. Wees discreet, wees voorzichtig en houd deze hobby voor jezelf. Dit is gewoon het beste.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.