Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om de condities van je tuin te verbeteren en zelfs te helpen met een aantal plagen, is combinatieteelt een innovatieve en toch niet zo’n nieuwe manier om dat te doen. Combinatieteelt is de strategische aanplant van fruit, groenten of kruiden naast je cannabisplanten om het natuurlijke ecosysteem waarin je planten groeien te verbeteren - zonder gebruik te maken van pesticiden of extra suppletie. Combinatieteelt is een natuurlijke en effectieve manier om mijten en andere plagen te beheersen, de opname van voedingsstoffen en de kwaliteit van de bodem te verbeteren, alsmede het verschaffen van een habitat voor heilzame wezens.

PERMACULTUUR

Combinatieteelt valt onder de term Permacultuur. Permacultuur is een concept dat de natuur en ecosystemen wilt nabootsen voor toepassing in de moderne landbouw. Het komt voort uit de woorden permanent en landbouw, hoewel Permacultuur soms kan verwijzen naar maatschappelijk engineering. Het doel is om permanent agrarische systemen te creëren die natuurlijke en hernieuwbare hulpbronnen opnemen in het ontwerp en de workflow. Uiteindelijk heeft Permacultuur als doel om afval te verminderen, energie-efficiëntie te beheersen, natuurlijke integratie te verhogen, agrarische diversiteit te verkennen en in laatste instantie de landbouw naar een meer natuurlijk en duurzaam niveau te brengen.

GESCHIEDENIS

Combinatieteelt heeft een lange geschiedenis die zo'n 10.000 jaar teruggaat. Een van de vroegste voorbeelden van combinatieteelt werd ontwikkeld door inheemse Amerikaanse stammen. Inheemse Amerikanen stonden bekend om maïs, bonen en pompoen die ze altijd bij elkaar plantten. Sommige stammen geloofden dat deze drie gewassen een heilige drieëenheid van soorten van de Grote Geest waren. De inheemse Amerikanen ontdekten dat wanneer samen geplant, deze drie gewassen elkaar hielpen te gedijen. De maïs gaf de stabiliteit aan de bonen-stokken die zich rond de lange stelen wikkelden. In ruil daarvoor versterkten de bonen het stikstofgehalte in de wortels, dat de groei en de opbrengst verhoogde. Wanneer samen geplant met pompoen, zou de stekelige aard van de pompoen roofdieren weghouden, evenals het vochtgehalte in de bodem reguleren. Combinatieteelt met cannabis werkt op vrijwel dezelfde manier. Door het creëren van een eigen micro-ecosysteem, groeien gewassen die samen zijn geplant sterker, produceren hogere opbrengsten, en hebben minder problemen met ongedierte.

Permaculture agriculture cannabis intégration naturelle compagnon plantation

PRAKTISCHE TOEPASSINGEN

Bij combinatieteelt met cannabis, voer je een aantal primaire functies tegelijk uit. Ongediertebestrijding, voeding-verfijning en bodem integriteit zijn allemaal voordelen van combinatieteelt. Als je kweekt in een niet zo vriendelijke stad voor cannabis, kan combinatieteelt worden gebruikt om je planten te verhullen. Een van de grootste voordelen van combinatieteelt is het voeden van goedaardige bacteriën in de bodem. Deze microben zetten voedingsstoffen om in een meer biologisch beschikbare staat. Echter, deze goedaardige bacteriën en schimmels kunnen ook worden beschadigd of gedood door veel synthetische nutriënten. Combinatieteelt vereist dus een organische bemesting om echt het meeste eruit te halen. Waar het op neer komt is dat combinatieteelt af wilt stappen van kunststoffen en terug wilt keren naar natuurlijk, duurzaam tuinieren. Dit is veel gemakkelijker om buiten te doen, maar kan binnen worden gedaan als je voldoende ruimte en geduld hebt.

Door combinatieteelt met cannabis met bepaalde plantensoorten, kun je de resultaten fine-tunen die je graag wilt bereiken. Sommige planten brengen extra goedaardige microben in je aarde, waardoor er een verhoogde opname van voedingsstoffen ontstaat. Sommige planten, in het bijzonder kruiden zoals basilicum, weren plagen af door hun overweldigende geur. Andere planten die specifieke elementen hebben, kunnen worden opgenomen om aanvullende voedingsstoffen aan de bodem toe te voegen. Deze worden vervolgens op hun beurt omgezet door de goedaardige microben, waardoor je een sterkere en gezondere cannabis krijgt. Combinatieteelt heeft vele praktische toepassingen die kunnen worden afgestemd op de behoeften van jouw teelt.

METGEZEL PLANTEN VOOR CANNABIS

Bonen - Bonen zijn een geweldige manier om stikstof aan te vullen in je cannabis. We hebben allemaal gezien wat een tekort aan stikstof kan doen aan de opbrengsten. Bonen absorberen stikstof uit de lucht en zetten het om in een vorm die beter beschikbaar is voor jouw cannabis.

Kruiden - Vogelmuur is een kruid dat is uitstekend geschikt is voor het toevoegen van extra voedingsstoffen aan je aarde. Vervolgens is er basilicum. Basilicum is geweldig voor ongediertebestrijding vanwege de penetrante geur. Bieslook, koriander en salie zijn ook goede metgezel kruiden aangezien ze bladluizen, spintmijten, kevers en vliegen afweren.

Chrysant - Deze bloemen helpen met het beschermen tegen nematoden - microscopische wormen die wortelstructuren kunnen teisteren en beschadigen. Chrysant wordt gebruikt om bepaalde biologische pesticiden te maken door hun hoge pyrethrine gehalte. Pyrethrine veroorzaakt zenuwstelsel disfunctie bij insecten.

Pepermunt - Pepermunt is een plant die vaak wordt gebruikt als biologische pesticide. In die vorm wordt het omgezet in een pesticide olie. Van nature fungeert pepermunt als een middel om schadelijke insecten af te weren en heeft het potentieel om gunstige aan te trekken.

Knoflook - Nog een andere basis in de biologische bestrijdingsmiddelen, knoflook werkt als een natuurlijke fungicide in je tuin. In plaats van de bestrijdingsmiddel versie ervan te gebruiken of een andere plant op deze lijst, gewoon combinatieteelt toepassen zal helpen om veel van dezelfde doelen te bereiken.

Alfalfa - Alfalfa wordt gebruikt voor nutriënten suppletie en als een bodem basiscomponent. Alfalfa kan worden gebruikt om een stikstofrijke laag te vormen die de voedingsstoffen van de plant verder zal verbeteren.

Kamille - Een van de beste all-around metgezel planten voor cannabis, kamille is goed voor meer dan alleen thee. Kamille heeft de mogelijkheid om geaccumuleerde calcium, zwavel en kalium te vangen. Terwijl de plant afbreekt, raken deze voedingsstoffen ingebed in de bodem en helpen bij het versterken van jouw cannabis.

CONCLUSIE

Eeuwenoude teeltmethoden komen volledig terug. Met kwekers die op zoek zijn naar meer natuurlijke manieren om cannabis te kweken, openbaart combinatieteelt zich als een veilige en effectieve methode voor het bereiken van dat doel. Aangezien synthetische voedingsstoffen de heilzame microben in je bodem kunnen doden, richt combinatieteelt zich op de biologische teelt in een buitenomgeving. Met betrekking tot combinatieteelt, in tegenstelling tot het gebruik van synthetische nutriënten en pesticiden, bevordert het een ecosysteem dat je cannabis zal helpen om optimale opname van voedingsstoffen te bereiken, ongewenste plagen af te weren en zal leiden tot een gelukkigere en gezondere tuin.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.