By Luke Sumpter


Cannabis kweken is een extreem belonende, plezierige en bevredigende ervaring. Er is niets beter dan achterover leunen en ontspannen met je verdiende eindproduct. En daarbij high te reflecteren op de uren en vaardigheden die je in de creatie hebt gestopt. Echter, net als alles in het leven, komt niets je zomaar toe.

Beloningen worden meestal verkregen door vallen en opstaan. Het eindproduct van rijpe en plakkerige cannabistoppen is niets minder dan geweldig. Maar het kweken van cannabis gaat gepaard met lering en oefening en met uitdagingen waarop geanticipeerd moet worden.

Een van de grootste bedreigingen voor een gezonde en forse oogst voor buitenkwekers zijn plagen. Plagen zijn er in allerlei vormen en maten. Allemaal kunnen ze verschillende delen van de plant aanvallen op diverse verwoestende manieren. Een buitenkweek loopt veel meer risico op invasies dan binnenkweek. Hoofdzakelijk omdat een kweek buiten meer blootgesteld is aan de elementen en aan de beestjes die in tuinen, velden en bossen voorkomen.

Zeker, je kunt altijd de conventionele weg kiezen en chemicaliën toedienen om zo’n invasie uit de buurt te houden. Echter, veel pesticiden hebben bewezen onveilig te zijn. Zowel voor het milieu als voor de menselijke consumptie. Ook riskeer je dat je zuurverdiende partij cannabis besmet raakt met chemicaliën.

Hieronder vind je een aantal methodes die buitenkwekers kunnen gebruiken om plagen te voorkomen. Ook kun je hiermee de schade minimaliseren die ontstaat als een plaag wel voet aan de grond krijgt.

Gezelschapsplanten

Combinatieplanten hebben bewezen een uitstekende, holistische en natuurlijke manier te zijn om ongevraagde plagen te weren. Ook is deze strategie een perfect excuus om andere soorten aan je tuin toe te voegen. Hiermee krijg je meer diversiteit en ziet je tuin er aantrekkelijk uit. Ook kunnen sommige gezelschapsplanten gebruikt worden in de keuken.

Het concept van combinatieplanten laat zich al verklaren door de naam. Het idee is om je cannabis te omringen met plantaardige bondgenoten om zo veel positieve effecten te genereren. Denk aan een verlaagd risico op plagen en ziekten.

Een monocultuur, of rijen van hetzelfde gewas, druist volledig in tegen de levende ecosystemen van de ongerepte natuur. Als we door een bos lopen, aanschouwen we wat bekend staat als een polycultuur. Ofwel: veel verschillende soorten planten die synergetisch samen leven. Zoals de natuur het bedoeld heeft.

De diversiteit binnen een polycultuur verhoogt de lokale biodiversiteit en vormt in wezen een habitat die op meerdere manieren gunstig is voor veel van de betreffende soorten. Het versterkt daarbij de algehele gezondheid en vitaliteit van het systeem. Creëer je een polycultuur bij het kweken van je cannabisplanten? Dan boots je feitelijk een natuurlijke omgeving na. Hierin worden de planten beschermd tegen zowel plagen als pathogenen.

Hoe Voorkom Je Dat Plagen Je Cannabiskweek Buiten Binnendringen?

Een polycultuur vermindert een hoop risico’s en kan gunstige roofinsecten aantrekken. Combinatieplanten kunnen ook dienen als natuurlijke pesticiden door de stoffen die sommige vrijgeven in de lokale omgeving. Perfecte voorbeelden van dergelijke planten zijn melisse, lavendel, koriander, basilicum en pepermunt.

Het sterke en krachtige aroma van de muntplant werkt verwarrend voor ongedierte en kan zodoende mogelijk cannabisplanten beschermen. Echter, munt staat erom bekend zich in rap tempo te verspreiden, dus het wordt aangeraden om haar in potten te zetten. Knoflook geeft ook een sterke geur af, die eveneens verwarrend kan werken voor indringers. De plant is daarnaast uitstekende garnering voor veel gerechten.

Tropaeolum wordt vaak gebruikt als een "opofferingsplant" wanneer ze als combinatieplant wordt gekweekt. Daarbij probeert ze insecten weg te lokken van belangrijkere planten door zelf de klap op te vangen. De bloemen van deze mooie plant trekken ook gunstige roofinsecten aan.

Hoe Voorkom Je Dat Plagen Je Cannabiskweek Buiten Binnendringen?

Steriliseer Je Aarde

Het steriliseren van je aarde verkleint vanaf het begin risico’s. Veel verschillende plagen en pathogenen kunnen aanwezig zijn in je grond. Het steriliseren van je materiaal door het bloot te stellen aan hoge temperaturen via solarisatie of stoomsterilisatie doodt de meeste potentiële bedreigingen.

Hoe Voorkom Je Dat Plagen Je Cannabiskweek Buiten Binnendringen?

Gunstige Insecten

Gunstige insecten kunnen aan een cannabistuin toegevoegd worden om te functioneren als plaagbestrijding. Deze roofdiertjes voeden zich met insecten die juist graag wiet eten en daardoor je planten beschadigen.

Het loslaten van gewone sluipwespen in je tuin kan helpen om het aantal rupsen te verlagen. Dit lange ongedierte kan aanzienlijke schade aanrichten aan zowel de binnen- als buitenzijde van een plant.

De vrouwelijke wespen leggen hun eitjes in levende rupsen. Hieruit komen larven en die eten de rups van binnenuit op. Geen lekker idee. Maar wel zeer gunstig voor de gezondheid, vitaliteit en productiviteit van je cannabisplanten.

De bidsprinkhaan kan ook in je tuin worden losgelaten om dienst te doen als gunstig roofinsect. Dit insect is net zo dol op rupsen.

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is in feite een mix van microscopische scherven, gemaakt van fossielen. Het richt schade aan bij insecten die ermee in aanraking komen. Dit kan gebruikt worden om een beschermende laag te creëren tegen grondbewoners, zoals mieren.

Neem Olie

Veel plagen, zoals bladluizen, zijn absoluut geen fan van neem olie. Een brouwsel van neem olie en water in een vernevelaar helpt om diverse indringers te bestrijden.

Plakstrips

Plakstrips kunnen rond je wietplanten geplaatst worden om plagen uit de lucht te vangen. Als indringers in de lucht, zoals muggen, op de strips landen, komen ze vast te zitten. De strips betekenen geen volledig einde van een plaag. Maar ze helpen zeker om het aantal indringers te beperken.

Netten

Onze focus ligt tot nu toe op de kleine bedreigingen. Er bestaan echter ook grotere wezens die je cannabisplanten als lekkere snack zien. Vogels staan zeker op die lijst. Ze zijn veel groter dan insecten en kunnen meer schade aanrichten. Je hoeft je echter weinig druk te maken over vogels tijdens het grootste deel van de groeicyclus. Is je doel om planten zaden te laten produceren? Dan is het echter wel zaak om je ogen open te houden voor deze gevleugelde zaadeters.

Een gemakkelijke en effectieve manier om te vermijden dat vogels gaan snoepen van je toekomstige zadenbank? Span een net rond de planten. Dit zorgt dat plagen geen toegang hebben, maar er toch nog normale hoeveelheden licht door worden gelaten.

Het moet gezegd worden dat de aanwezigheid van vogels soms ook gunstig kan zijn. Ze helpen door bepaalde plagen, zoals rupsen, te eten.

Hoe Voorkom Je Dat Plagen Je Cannabiskweek Buiten Binnendringen?

Hekken

We houden zonder twijfel allemaal van onze huisdieren en ze hebben een speciaal plekje in ons hart. Maar onvoorwaardelijke liefde voorkomt geen wangedrag en onheil. Katten en honden houden ervan om buiten te zijn en de tuin te ontdekken. Enkele van hun ogenschijnlijk favoriete bezigheden omvatten het graven van gaten, rennen op hoge snelheid, urineren en poepen.

Door je huisdieren te trainen, kunnen ze nog steeds van de tuin genieten zonder je planten schade te berokkenen. Als er een veiligere methode vereist is, kunnen hekken en netten worden gebruikt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.