Het kweken van cannabis is een ongelooflijk belonende en therapeutische activiteit; het kan zelfs een vorm van kunst worden genoemd. Echter, zoals alles in het leven, komt het niet zonder haar beproevingen. Een van deze uitdagingen is de vervelende schimmelmug. Deze minute beestjes zijn niet groter dan twee millimeter in lengte, maar laat je niet misleiden door hun grootte. Ze zijn in staat om tweehonderd eitjes per week eruit te pompen, en hun primaire doel is de onderkant van je marijuana planten. Deze locatie is ook een van de belangrijkste aspecten van de wiet anatomie, het wortelstelsel dat verantwoordelijk is voor de winning van delfstoffen en wateropname. Het is daarom makkelijk te begrijpen hoe deze ondeugende indringer, een aantal grote problemen zou kunnen veroorzaken.

Waarom vallen schimmelmuggen je marijuana planten aan?

Volwassen schimmelmuggen leven om te broeden en hun favoriete condities om eitjes van hun nakomelingen te leggen zijn in een warme en vochtige bovengrond. Schimmelmuggen krijgen hun naam, doordat ze zich voeden en gedijen van een schimmel dieet, en deze omstandigheden bevorderen de schimmelgroei. Zodra de eitjes uitkomen en de larven te voorschijn komen, beginnen ze te voeden en dit is niet alleen beperkt tot schimmels en rottend organisch materiaal, zullen ze ook een deel van de wortels van de planten eten.

Zodra er genoeg van het wortelstelsel is opgevreten, kunnen zich symptomen voordoen zoals problemen in de bladeren en een trage en abnormale groei. De slechtste uitkomst van een schimmelmug-besmetting is de dood van één of alle cannabisplanten.

Schimmelmuggen verstoppen ook de afwatering van de bodem met hun uitwerpselen. Dit wordt dan enigszins een visceuze cyclus, aangezien het een nattere omgeving creëert, wat zorgt voor meer schimmelgroei, waarbij de schimmelmug wordt voorzien van meer voedsel om te groeien en zich te vermenigvuldigen.

Fungus gnats weed

De diagnose van een schimmelmuggen invasie

Een duidelijk teken van een besmetting is het zien van schimmelmuggen al zoemend rond je kostbare wietplanten of kruipend in de grond waarin ze leven. Dit is vanwege hun kleine omvang echter makkelijk te missen zijn, totdat het te laat is en de problemen zich beginnen voor te doen. Andere symptomen waar men serieus op moet letten zijn bleke bladeren, bruine randen op bladeren en donkere vlekken die zich voordoen op bladeren. Overige symptomen zijn bladeren die hangen, draaien en vergeeld zijn. Algemene plant symptomen zijn onvolgroeide toppen, vertraagde wortelgroei en algehele verwelking.

Het voorkomen van besmetting

Voorkomen is beter dan genezen. Omdat dergelijke maatregelen je marijuana planten kunnen beschermen tegen ooit een besmetting te krijgen, hetgeen je tijd en geld zul besparen als de schimmelmuggen er eenmaal zijn.

Een solide manier om te zorgen dat deze sodemieters niet beginnen met het koloniseren van de bodem van je wietplanten, is om echt aandacht te besteden aan de hoeveelheid water die je ze geeft en hoe vaak je ze water geeft. Te veel water zal de perfecte, vochtige voedingsbodem creëren voor schimmelgroei, en zo zullen de schimmelmuggen aanvallen. Het is raadzaam om de top inch van de grond altijd droog te laten worden voordat je je planten opnieuw water geeft. Door dit te doen, zul je deze negatieve omstandigheden voorkomen.

Het plaatsen van een beschermvel over de groeimedia, zoals een doek, is een goede manier om je te verdedigen tegen het leggen van eitjes. Andere duidelijke voorzorgsmaatregelen omvatten het zoveel mogelijk gesloten houden van ramen, netten en schermen.

Als je marijuana buiten kweekt, heb je veel minder controle over de condities in vergelijking met een kunstmatig binnenmilieu. Maar er zijn tal van manieren om te voorkomen dat de schimmelmug je gewassen zal aanvreten. Een optie is om de potgrond te steriliseren om ervoor te zorgen dat er geen vervelende eitjes in liggen. Sommige telers gaan zo ver als het in dienst nemen van roofzuchtige insecten om ze te vernietigen. Het planten van knoflook en uien in de nabijheid van je planten kan een defensief schild vormen dat ook roofdieren afweert. Voor meer tips over het beschermen van je cannabis buitenkweek, zie De Grondbeginselen van Cannabis Buitenkweek.

Cannabis Schimmelmuggen

Wat te doen wanneer een besmetting plaats vindt

Inspecteer je wietplanten dagelijks. Alsmede de tijd nemen om hun prachtige esthetiek en aroma's waar te nemen, doe ook een snelle controle om eventuele schimmelmug symptomen te identificeren. Hoe eerder je erachter komt dat ze er zijn, hoe sneller je het probleem kunt oplossen.

Als je pech genoeg hebt om een besmetting te ontdekken, zijn er verschillende manieren om het probleem op te lossen. Ten eerste, plaats gele vangkaartjes binnen het teeltgebied. De felle kleur van deze tools zullen vliegende muggen aantrekken en ze vervolgens vangen met de aanwezige lijm op de kaartjes. Dit zal helpen om het totale aantal schimmelmuggen die je marijuana aanvallen naar beneden te halen, en zal ook een nuttige techniek zijn om te zien hoe ernstig de situatie is.

Neem oil weed

Ten tweede, zoals besproken, analyseer jouw bewatering-methoden. Stop met water geven totdat de bovengrond is opgedroogd. Dit zal de hoeveelheid schimmels in de bodem verlagen en de larven verhongeren. Om het tempo van het droogproces te versnellen, richt een lichte ventilator op de bovengrond.

Het toepassen van neemolie op de grond is een goede manier om het probleem aan te pakken. Het is aangetoond zeer effectief te zijn in het ontruimen van schimmelmuggen en andere plagen die zich kunnen voordoen. Beregening van voedingswaarde diatomeeënaarde op de grond zal ook helpen, aangezien het een natuurlijke en organische insectenverdelger is afgeleid van fossiele schelpen.

Bepaalde bacteriën kunnen worden toegediend aan de aarde om de binnenvallende schimmelmuggen te vernietigen. Maar sommige van deze methoden zullen ook schade aanrichten aan de gunstige bacteriën in je aarde die tijd nodig zullen hebben om terug te groeien. Daarom is het beter om zachtere middelen te gebruiken, zoals een organische versie van Bacillus thuringiensis.

LIJST MET VEELVOORKOMENDE PLAGEN EN PROBLEMEN

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.