🇺🇸 USA, We are coming soon ⏤ 🌱 Be the first to know

By RQS Editorial Team

BEDREIGINGSALERT: GEVAARLIJKE KNAAGDIEREN

Of je het nu leuk vindt of niet, als je op de planeet Aarde leeft, met uitzondering van de befaamde "afgesplitste beschaving" bij Antarctica, wonen ratten en/of muizen dichtbij waar je slaapt en waar je je cannabis kweekt.

Rats and mice rodents
Rats and mice rodents

Van alle plagen die je cannabis mogelijk kunnen beschadigen, hetzij binnen of buiten, zijn knaagdieren misschien wel het gevaarlijkst en het moeilijkst om vanaf te komen. De plaag komt eerst geleidelijk, maar dan plotseling!

Iedere cannabiskweker moet zich bewust zijn van het werkelijke, niet zo in het oog springende, maar aanwezige gevaar dat ratten en muizen voor cannabisgewassen vormen. Wees niet naïef en denk dat de plaag alleen voorkomt bij marihuanatuinen buiten en in kassen.

Zowel ratten als muizen hebben niet zomaar uitstekende voortanden; gedurende de hele levensduur van de vervelende dieren blijven de tanden groeien. De beesten kunnen zich gemakkelijk naar binnen knabbelen of zich door kleine gaatjes wurmen. Daarnaast kunnen ze scheuren in metselwerk en hout veroorzaken.

Bovendien zijn ze bezeten van een leven lang kauwen en knagen om hun tanden te slijpen. Elektrische bedrading en kabels zijn een favoriet onder knaagdieren uit de 21e eeuw en vormen een verscholen risico voor indoor wietkwekers.

WEET WIE JE VIJAND IS

Rattus rattus staat beter bekend als de "echte rat" en is de eigenaardige zwarte rat met een staart die langer is dan het lichaam. Deze rat was de oorspronkelijke "scheepsrat" en heeft zich zo als soort verspreid, waardoor hij nu vrijwel overal ter wereld voorkomt. Ook was de soort de overbrenger van besmettelijke kwalen die de "Zwarte Dood" veroorzaakten.

Rats and mice facts
Rats and mice facts

Rattus norvegicus of de Noorse rat, is de "bruine rat" met een korte staart en nog slechter gehumeurd dan de zwarte rat. Deze soort is ook wereldwijd verspreid.

Ratten zijn relatief groot voor knaagdieren en in sommige afschuwelijke gevallen kunnen ze enorm zijn. De gemiddelde rat meet ongeveer 45cm lang, inclusief de staart. Laboratoriummuizen en huisdiermuizen verschillen alleen in de hoeveelheid wit die ze hebben, maar zijn nog steeds 100% ongedierte.

Muizen in alle formaten en kleuren worden meestal op één hoop gegooid tot het geslacht Mus. Veldmuizen, huismuizen, het is allemaal hetzelfde. De muis is in feite een micro-rat die meestal niet meer weegt dan 500g en minder dan 10cm groot is.

Net als ratten zijn ze biologische broedmachines en dwangmatige knagers. In theorie is het mogelijk voor een broedend muizen- of rattenpaar om zich in 12 maanden met een duizendtal nakomelingen te vermenigvuldigen.

PREVENTIEMAATREGELEN: ZERO TOLERANCE

Zelfs binnenkwekers met basis doe-het-zelf vaardigheden kunnen een aantal praktische stappen nemen om hun kweek te beschermen tegen knaagdieren. Begin met een visuele inspectie aan de buitenkant van je huis en de omgeving eromheen. Waar je naar op zoek bent, zijn mogelijke toegangspunten voor knaagdieren zoals kieren, gaten en onafgedekte luchtopeningen.

Kijk ook uit naar iedere vorm van afval of vuil dat aantrekkelijk voor ratten en muizen kan zijn. Je kunt geen "Tidy Towns" initiatief nemen, maar probeer je omgeving zo schoon mogelijk te houden om pestproblemen te vermijden.

“Een ons preventie is meer waard dan een pond herstel” - Benjamin Franklin

Siliconenkit voor scheuren, een beetje cement hier en daar voor gaten en rasterwerk ter bescherming van ventilatieopeningen moet genoeg zijn om je huis te verzegelen en kost je ook geen fortuin. Afgezien daarvan, is een goede huishouding en een juiste afvalverwerking echt alles dat nodig is om de meeste plagen weg te houden.

Outdoor cannabiskweek is per definitie gevaarlijker. Klimaat en omgevingsfactoren worden bepaald door Moeder Natuur en het risico op zowel ongedierte als ziekteverwekkers neemt exponentieel toe.

Houtrotschimmeltoppen en spintmijten zijn bekende bedreigingen voor cannabisgewassen. Buiten moet de kweker echter ook extra maatregelen nemen om allerlei beestjes, groot en klein, af te weren. Ratten en muizen vechten om de eerste plaats als het gaat om het veroorzaken van de ergste schade.

Guerrillakwekers wordt geadviseerd om zoveel mogelijk kreupelhout weg te halen om te voorkomen dat muizen en ratten zich in het gewas gaan nestelen. Houd echter wel rekening met de zichtbaarheid van je kweek.

Trails and passages
Trails and passages

Net als uit te kijken voor sporen naar het gewas en boerderijdieren, moeten wilde kwekers goed opletten bij het kiezen van een stukje land voor het planten van marihuana. Outdoor ganjaboeren moeten zorgvuldig het terrein scannen om de aanwezigheid van knaagdieren te ontdekken.

Kleine paden bezaaid met uitwerpselen kunnen een snelweg worden voor knaagdieren als ze de kans krijgen het gebied te koloniseren. Dat betekent vaak niet veel goeds. Zelfs op geschikte wietlandbouwgrond, bouwen veel kwekers kooien van kippengaas en zelfs in sommige gevallen metalen frames om planten te beschermen tegen ieder beest dat een hapje kan nemen, van muis tot eland.

UITERSTE MAATREGELEN: VERBODEN TERREIN

Als je merkt dat je je midden in een rattenplaag bevindt, wordt dodelijk geweld aanbevolen; zo'n plaag komt echter maar één keer in de 50 jaar voor. Daarbij krijg je troepen ratten die letterlijk complete landbouwgebieden vernietigen, zoals sprinkhanen dat ook kunnen.

Caged rat
Caged rat

Het afschieten van kleine loodhagels is een brute, maar effectieve oplossing voor een knaagdierenplaag; grove hagel heeft teveel vuurkracht en laat je gewas eruit zien als de nasleep van een kerstfeest bij de Manson Family.

De meesten van ons in Europa hebben geen toegang tot vuurwapens van welke soort dan ook, laat staan tot krachtige jachtgeweren. Pijl en bogen helpen niet, dus het zijn echt vallen en vergif waar het op neer komt als je daadwerkelijk een einde wilt maken aan de vijandige overname van knaagdieren en je kostbare marihuanaplantage wilt redden.

Dierenliefhebbers worden hier waarschijnlijk woedend om, maar we pleiten in eerste instantie voor preventie, voordat men zich wendt tot de uiterste maatregelen.

Natuurlijk kunnen we je niet-dodelijke maatregelen aanbieden om besmetting tegen te gaan, maar we zijn je de waarheid verschuldigd, hoe akelig die ook mag zijn. En als het aankomt op ongedierte dat een cannabistuin overneemt, zeggen we: kill 'em all.

Waar je ook besluit om je cannabis te kweken, onthoud dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Ratten- en muizenplagen kunnen het beste vermeden worden door ongediertebestrijding in je cannabiskweekplan op te nemen, waardoor je gewas beschermd is tegen het ergste.

Tot slot eentje voor de dierenliefhebbers. Je kunt altijd een kat, of een jachthond nemen als je meer een hondenpersoon bent. Maar de beste natuurlijke 100% eco-vriendelijke oplossing om te voorkomen dat een knaagdierenplaag je wietgewas aantast, is het nemen van een paar Birmese pythons en ze los laten bij je kweek.
BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.