Tegenwoordig is cannabisgebruik in onze maatschappij breder geaccepteerd dan in de afgelopen eeuw. Dat maakt het kweken van je eigen cannabis vaak ook minder riskant dan vroeger. Dat wil echter niet zeggen dat er geen bedreigingen zijn. Helaas is goede wiet prijzig en heeft niet elke cannabisvriend het geduld (of de tijd en kennis) om zelf te kweken. Daarom is de kostbare cannabis die je kweekt een geweldig doelwit van dieven en criminelen.

Naast jou, zijn er ook schimmige figuren die graag beslag leggen op je geweldige toppen. Met name als ze het gratis kunnen krijgen zonder er moeite voor te hoeven doen. Natuurlijk wil je er alles aan doen om je planten te beschermen. Je wilt immers voorkomen dat al je geïnvesteerde tijd, geld en energie, verspilde moeite zijn.

REGEL 1 VOOR CANNABISKWEKERS

Niet voor niets is “Niet vertellen, niet geuren, niet verkopen” regel nummer 1 voor elke kweker, waar ter wereld je ook woont. Praat niet over je planten, zelfs niet met vrienden en familie. Zorg er bovendien voor dat ze niet opvallen. Gebruik meetapparatuur om de geur onder controle te houden en verkoop of geef je wiet niet aan kennissen. Weet niemand van het bestaan van je planten af? Dan is het risico dat iemand je cannabis steelt veel kleiner.

BESCHERM JE CANNABISPLANTEN TEGEN DIEVEN

Niet praten over je wiet is een ding. Maar het uit het zicht houden en zorgen dat de geur geen aandacht trekt; dat kost wat extra moeite. Wij geven je wat tips. Daarmee ben je staat te voorkomen dat iemand je planten ontdekt of jat.

BESCHERM JE CANNABISPLANTEN TEGEN DIEVEN

IN DE TUIN

Ook al kweek je cannabis in je eigen tuin, je weet niet wie even komt snoepen bij de volgende "gezellige" buurtbarbecue. Buren lijken misschien niet een echte bedreiging. Maar we horen steeds vaker dat ze dat wel degelijk zijn. Het goede aan kweken in eigen tuin is dat je je planten makkelijker verstopt dan bij kweek op andere plekken.

Als je cannabis kweekt in een hoek van je tuin, camoufleer je planten dan door ze te verstoppen tussen de tomaten, bloemen en kruiden. Veel van deze combinatieplanten zijn hier ideaal voor. Bovendien bieden ze extra bescherming tegen veel voorkomende plagen. Denk aan mieren of bladluizen. Ook verbeteren ze de samenstelling van de grond en trekken ze goede beestjes aan. Denk aan bijen en lieveheersbeestjes.

UIT HET OOG, UIT HET HART

Zorg ervoor dat je wiet op een plaats staat die niet goed zichtbaar is. Niet vanuit je huis, maar ook niet vanaf het domein van de buren. Denk ook aan hogere zichtlocaties. Zoek naar minder logische plekken in je tuin die uit het zicht liggen.

VERGEET DE GEUR NIET

Naast het onzichtbaar maken van je planten met combinatieplanten en een goede verstopplek, zou je ook aan andere dingen moeten denken. Vergeet bijvoorbeeld niet dat de geur van je cannabisplanten ze soms verraadt. Hoe verder je planten zijn verwijderd van gevoelige neuzen, hoe minder de kans dat de geur de aandacht van ongewenste personen trekt. Bovendien heeft een aantal van de hierboven genoemde combinatieplanten zelf een sterke, soms overweldigende geur. Perfect om de geurtjes van bloeiende cannabisplanten te verdoezelen.

VERGEET DE GEUR NIET

OP HET BALKON

Als je cannabis kweekt op je balkon, dan heb je minder opties voor een goede verstopplek. Maar ook hier is het mogelijk je planten te verstoppen met combinatieplanten. Daardoor is je kweek niet meteen zichtbaar. Wat dacht je van tomatenplanten of bonen om je cannabis af te schermen? Wees creatief, dan is het niet zo moeilijk om planten zodanig neer te zetten dat je wiet onzichtbaar is voor voorbijgangers en je nieuwsgierige buurjongen.

Als je op een balkon kweekt, denk dan ook na over extra manieren om het zicht te beperken. Maak bijvoorbeeld een hekwerk van bamboe of ander materiaal. Als je in een appartement woont, weet dan dat de geur van je planten mogelijk problematisch is. Bijvoorbeeld als het balkon van je buren slechts een paar meter verderop ligt. Kies voor een plek op je balkon die zover mogelijk van het balkon van je buren afligt. Daardoor beperk je de geur zoveel mogelijk.

IN EEN KAS

Als je in een kas kweekt, dan heb je het voordeel dat het mogelijk is een luchtventilatiesysteem te installeren. Daarmee neutraliseer je de geur van je planten op effectieve wijze. Of kies ervoor om je kas te beveiligen met een alarmsysteem, camera’s en lampen met bewegingssensor. Meestal zijn camera’s en lichten alleen al genoeg om criminelen af te schrikken. Trouwens, als je legaal kweekt en iemand je planten steelt, dan is het mogelijk de camerabeelden aan de politie over te dragen als bewijs.

GUERRILLAKWEEK

Als je buiten in het openbaar kweekt, loop je de grootste kans op ontdekking. Er is extra planning en inspanning nodig om je kweek stiekem en geheim te houden. Begin door te kijken naar een geschikte plek buiten de gebaande paden. Als vuistregel geldt: hoe lastiger je bij de kweekplek komt, hoe minder groot de kans is dat iemand het vindt. Buiten loop je ook het risico dat dieren bij je planten komen. Zorg daarom voor extra bescherming in de vorm van kippengaas o.i.d. Daardoor vergroot je echter wel het risico dat iemand je kweek ontdekt. Neem dat dus mee in je overweging.

GUERRILLAKWEEK

EXTRA TIPS OM JE PLANTEN TE BESCHERMEN TEGEN DIEVEN

Ongeacht waar je wiet kweekt, als je probeert het buiten het zicht van nieuwsgierige ogen te houden, is heimelijkheid geboden. We hebben het gehad over het zoeken naar een plek om je wiet te verstoppen. Ook hebben we het voordeel van combinatieplanten genoemd en hoe je ervoor zorgt dat de geur onder controle blijft. Maar er is nog iets om het risico op ontdekking te minimaliseren: kies een geschikte strain.

Het spreekt voor zich dat een sativa die maar liefst 3 meter hoog wordt, niet optimaal is voor een geheime kweek. Om de kans op diefstal te minimaliseren, is het slim op zoek te gaan naar een plant die laag blijft. Geschikte variëteiten zijn Royal Dwarf en Blue Cheese Automatic van RQS. Deze planten worden niet groter dan 60cm en zijn daarom geschikter voor heimelijkheid. Ook de kortere groeitijd van autoflowers betekent een kleinere kans op ontdekking. Hetzelfde geldt voor cannabisstrains die van nature minimaal geurend zijn. Deze soorten zijn ook heel geschikt voor kweek op het balkon.

JE CANNABISPLANTEN BESCHERMEN TEGEN DIEVEN—SAMENVATTEND

Als je je planten wilt beschermen tegen dieven, dan is een weloverwogen aanpak altijd het beste. Gewelddadige beschermingsmiddelen of vormen van vergelding zijn op de lange termijn maar zelden nuttig. Leg geen vallen en doe niets dat er uiteindelijk voor zorgt dat jij in de problemen komt in plaats van de dief. De beste verdediging is een sterke bescherming.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.