By Max Sargent

JA, JE KUNT BUITEN GEWELDIGE WIET KWEKEN DEZE ZOMER

Het is nu de tijd om buiten cannabis te kweken. De zomer is gearriveerd. En zelfs als je dit pas in augustus leest, heb je nog tijd om in oktober een vette oogst binnen te halen. Dit seizoen kweek ik 10 planten van in totaal 6 verschillende soorten. Een ware mix van autobloeiende en fotoperiodieke schoonheid.

Hoeveel ervaring je ook hebt met de buitenteelt van cannabis, het is nu het moment om de stap naar buiten te wagen. Als de zon schijnt, kun je dit artikel gebruiken als handleiding voor je kweekavontuur. Met eenvoudige methodes, betaalbare materialen en wat geluk van Moeder Natuur, kun je uitkijken naar indrukwekkende oogsten.

LOCATIE! LOCATIE! LOCATIE!

Ik e-mail artikelen als deze naar het RQS HQ met dure en grillige draadloze technologie vanuit een afgelegen locatie ergens in Spanje. Hier is geen lokale bevolking. Je vindt er alleen maar groene velden en bossen waar Bigfoot ronddwaalt, spreeuwen zingen en waar een gestoorde Ier in de heuvels, ver van de dichtstbijzijnde stad, wiet kweekt. Oh ja! En een gigantische havik die groot genoeg is om een hond met zijn megaklauwen op te tillen.

Bij cannabisteelt moet je—zowel binnen als buiten—altijd discreet zijn. Je hoeft je echter niet, zoals ik, totaal van de maatschappij af te zonderen. Het enige wat je feitelijk nodig hebt, is een zonnige, private plek, zoals een achtertuin of balkon. Ik stel mijn privacy echter op prijs. Ik heb geen behoefte aan mensen of dieren rond mijn planten. Een groot dakterras in de "middle of nowhere" is dan ook de perfecte plaats om buiten wietbomen te kweken.

Cannabis Seedling In Jiffy

ZOMER BETEKENT SINSEMILLA

Slechts een paar dagen voor de zomerzonnewende van 21 juni ben ik begonnen met kweken. De zaden heb ik ontkiemd op mijn favoriete manier: de papieren tissue methode.

De zaailingen beginnen in de vensterbank met een zelfgemaakte propagator, gemaakt van een 8l plastic waterfles. Binnenin zitten 7 van de 10 zaailingen gehuisvest, te wortelen in 33mm Jiffy potten. 3 andere zaadjes zitten nog tussen de papieren tissues.

Het is de eerste week van juli en ik ben druk met het planten van de zaailingen. Ik ben van plan ze direct in grote, witte bakken te zetten en die buiten te plaatsen. Ongeveer 15 uur zonlicht per dag zou genoeg moeten zijn voor 4–6 weken vegetatieve groei.

Eind juli/begin augustus zouden, als de natuurlijke 12 uur durende dagen naderen, de fotoperiodieke planten moeten beginnen te bloeien. De autoflowers zouden dan halverwege de bloei moeten zijn. Na 6–10 weken zou dat resulteren in een tweefasige oogst. Eerst van de autoflowers, dan van de fotoperiodieke variëteiten.

ALLEEN GOEDE GENETICA

Het is belangrijk soorten te kiezen die geschikt zijn voor je lokale klimaat, van uitsluitend de beste zadenbanken. Ik heb de catalogi van zowel Royal Queen Seeds als Zamnesia Seeds minutieus doorgespit. Daarbij heb ik gezocht naar de beste planten voor een heet, zonnig klimaat. Mijn hoofddoel voor deze wietmissie is echter om weer geweldige paarse wiet te kweken.

Door een diverse mix van fotoperiodieke en autobloeiende zaden te kiezen, heb ik de beste variatie gekregen die ik als connaisseur vereis. Ook ben ik zo niet afhankelijk van slechts één soort. Dingen kunnen én gaan mis buiten. Ik hoop op succes, maar bereid me vast voor op het ergste—voor het geval dat.

Mijn hoogwaardige selectie buitenwiet is er een waarvan je kwijlt. RQS wordt vertegenwoordigd door twee 2 Purple Queens, 1 Royal Cookies Automatic en 2 Royal Gorilla Automatics. De resterende planten zijn misschien wel de drie beste van Zamnesia Seeds: Bruce Banner #3, Blueberry Automatic en Sticky Beast Automatic.

Paarse Cannabisplant

POTTEN, VOEDING EN SUBSTRATEN

De uiteindelijke bakken voor buitenwietplanten kunnen beter groot zijn, als je van plan bent monsterwiet te kweken. Ik ga dus voor het uiterste, met een aantal ronde, poreuze, witte bakken van 15, 17 en 27l. Deze zomer wil ik gaan voor kunststof- en textiel potten. Daarbij heb ik 150l Top Crop Complete Mix aangeschaft. Dit is een licht bemest mengsel van turf, kokos en perliet. Ook heb ik 12l extra perliet gekocht voor nog betere drainage. Daarnaast moet ik nog een 50l zak aarde kopen voor de 3 resterende zaden die nog aan het ontkiemen zijn.

Geloof het of niet, maar ik heb al mijn voor ⅔ gevulde flessen Advanced Nutrients meegezeuld in bussen, treinen en taxi’s. Helemaal richting de wildernis, zonder een druppel te verspillen. Ook heb ik online een fles Sensi Cal-Mag gescoord. Dit, als aanvulling op mijn driedelige pH Perfect Grow, Micro en Bloom basisvoeding. Ook heb ik nog dezelfde supplementen Rhino Skin, Sensizym, Big Bud en Bud Candy voor alle fases. Verder heb ik een behoorlijke voorraad Easy Boost meststoffen aangeschaft met time release, om door de aarde te mixen. Op deze manier kan ik het voedingsgebruik beperken en hoef ik de planten alleen water te geven.

KOOP VOOR DE ZEKERHEID EEN KAS

Als je later in het seizoen start, of tijdens de teelt periodes van guur weer verwacht, is het verstandig te investeren in een kas. Krijg je te maken met een plotselinge storm of verraderlijk herfstweer als je nog dagen te gaan hebt voordat je kunt oogsten? Dan kan dat in de buitenlucht desastreus uitpakken.

Mijn plan is om in de komende weken een eenvoudige PVC kas te bestellen via Amazon, met dezelfde afmetingen als een grote kweektent. Deze beschikt zelfs over palen en verbindingsstukken, net als een kweektent, met dezelfde bekende 2,4 × 1,2 × 2m afmetingen.

Een bijkomend voordeel is dat het me de mogelijkheid geeft om een trellis aan de schappen te bevestigen voor de 4 fotoperiodieke planten. Daarnaast maakt de groene tint van het PVC de kweek nog onopvallender. Maar misschien heb ik dat ook wel niet nodig. Voor €50 heb ik in ieder geval een schuilplaats voor mijn planten tijdens herfstige regen. Ook biedt het bescherming tegen de verzengde hitte van de zomerzon.

Essentiële Accessoires Voor Buitenteelt

ESSENTIËLE ACCESSOIRES VOOR BUITENTEELT

Veel kleine zaken zijn onmisbaar voor het succes van een cannabisteelt, maar blijven altijd onderbelicht. Het zijn misschien niet de eerste gereedschappen die je te binnen schieten. Toch zou je willen dat je eraan gedacht had, op het moment dat je ze het meest nodig hebt. Dit is geen uitgebreide lijst, maar mogelijk heb je de volgende spullen nodig:

Tie-wraps, tuindraad, zacht binddraad, bamboe/plastic stokken, plastic pipetten voor het afmeten van de voeding, een trimschaar, spuitfles en labels voor de potten.

BESTEL ALLES WAT JE NODIG HEBT VAN TEVOREN

Je volledige kit bij elkaar sprokkelen duurt zo’n twee weken. Toegegeven, ik bevind me op een afgelegen plek. Ik kan dus niet verwachten dat mijn spullen de volgende dag bezorgd worden. Wat je locatie ook is, wacht niet tot het laatste moment met bestellen. Bekijk diverse webshops en wellicht scoor je nog geweldige korting op de benodigde materialen. Ik kreeg een gratis verdamper bij mijn laatste bestelling van meer dan €100 bij een online growshop.

Cannabis Buitenteelt

HET AANKOMENDE BUITENWIET AVONTUUR

Mijn avontuur met buitenwiet is pas net begonnen. In de aankomende weken en maanden doe ik verslag van mijn buitenteelt; van zaad tot en met de oogst. Ook komen er meer kweekverslagen, reviews en een nieuwe YouTube videoreeks waarin ik alle acties vastleg aan. Bekijk dus regelmatig de RQS website voor nog meer artikelen over buitenwiet.

buy Purple Queen

Maak je klaar voor levendige paarse kleuren en scherpe aroma’s van dennen. Maar ook voor een zeer doordringend, fysiek stoned effect.

Koop de Purple Queen
 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.