De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Royal Queen Seeds besloot wat basisinformatie te verzamelen over het buiten kweken van cannabis om klanten, die misschien nog niet eerder buiten hebben gekweekt, te helpen voorbereiden op het komende seizoen. Ons gezamenlijke doel: Grote oogsten met hoogwaardige cannabis, geproduceerd door Moeder Aarde zelf, met misschien wat hulp van een enthousiaste tuinman.

Een goede voorbereiding is het halve werk als we bepaalde doelen willen bereiken. Buiten kweken is hierop geen uitzondering en vereist lange-termijn denken, fysiek werk in de buitenlucht en een bepaald niveau van flexibiliteit om obstakels te overkomen die onze oogsten bedreigen. Gemotiveerd zijn het goed te doen, is handig, maar garandeert niet persé goede resultaten. Maar van de gemaakte fouten, leren we de meest waardevolle lessen. Mahatma Gandhi zei ooit: Het is het niet waard om vrijheid te hebben als we niet de vrijheid hebben om fouten te maken." Dit is misschien een goede mantra voor beginners die net de lonende hobby van het kweken van cannabis hebben ontdekt.

"De basis van het buiten kweken" is onderverdeeld in vier delen, waarbij we dieper ingaan op de belangrijke stappen voor het plannen van een buitenkweek. Hier is een kort overzicht over wat je kan verwachten in elk deel van onze korte buitengids.

De basis van het buitenkweken (Deel 1)
De basis van het buitenkweken (Deel 1)
De basis van het buitenkweken (Deel 1)

Hiet Kiezen Van De Juiste Soort

Het proces van buitenkweken begint met het kiezen van een soort die past bij het aanwezige klimaat op de kweek locatie. De meeste kwekers baseren hun beslissing op persoonlijke voorkeur als het gaat om effecten, smaken, bloeiperioden, formaat en opbrengst. De oogstmaand is van het grootste belang, samen het het genetische erfgoed, dus Indica of Sativa, en het uiteindelijke formaat van de plant.

De oogstmaand

 • De oogstmaand van een feminized soort is onze belangrijkste zorg
 • Reden: Schimmel vanwege zware regen en de hoge luchtvochtigheid in de herfst (onze gemene vijand!)
 • Oktober is de meest cruciale maand van het hele seizoen; veel feminized soorten kunnen in deze maand worden geoogst; hoge luchtvochtigheid en regen in oktober zijn vaak de oorzaak van schimmel
 • Analyseer weergegevens van eerdere jaren en kies een soort die op tijd kan worden geoogst, voor het weer verandert
 • Autoflowering soorten kennen het probleem van een late oogst niet; ze beginnen en eindigen hun bloeiperiode ongeacht het aantal lichturen per dag
De basis van het buitenkweken (Deel 1)

Indica of Sativa?

 • Indica-dominante soorten hebben een betere weerstand tegen barse weersomstandigheden
 • Sativa-dominante soorten houden van meer lichtintensiteit en warmere temperaturen
 • Noord-Europese kwekers: Probeer indica-dominante soorten te kiezen die eind september of begin oktober kunnen worden geoogst (bijvoorbeeld Somango XL, Critical)
 • Zuid-Europese kwekers: Jullie hebben geluk en kunnen alles kweken, waaronder sativa-dominante en late soorten (bijvoorbeeld Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Je weet niet waar je moet beginnen? Bekijk onze Top 5 cannabis soorten voor koudere klimaten en onze Top 5 cannabis soorten voor warme klimaten 
De basis van het buitenkweken (Deel 1)

Hoe zit het met het formaat?

 • Feminized soorten kunnen 2-3m hoog worden; de meeste autoflowering soorten blijven kleiner dan 1m
 • De groei van de plant boven het oppervlak komt overeen met het formaat van het wortelnetwerk
 • De wortels niet beperken door een pot zal de grootste planten opleveren
 • Compacte planten zijn eenvoudiger te verbergen in natuurlijke vegetatie en stedelijke omgevingen

Het Vinden Van Een Veelbolevende Plek

Het vinden van een veelbelovende plek is een van de meest belangrijke stappen van het hele proces en kwekers investeren meestal wat tijd om hierover na te denken. De eerste vraag die we onszelf moeten stellen, is hoe dichtbij we bij onze planten willen zijn. Er zijn twee basisprincipes van het buitenkweken. De gemakkelijkste en meest handige manier is kweken op land wat je bezit of huurt. Je bent dichtbij je planten, kan ze elke dag verzorgen en water geven is geen probleem.

Het verbod en beperkte cannabis wetgeving maakten een andere aanpak ook populair: Guerrilla kweken. Alleen de naam klinkt al opwindend en dat is het ook. Guerrilla kwekers kweken hun planten op land dat niet noodzakelijk van hen is, wat het bijkomend voordeel van het verminderen van juridische risico's oplevert. Het vinden van een goede plek voor je guerrilla kweek is een complex onderwerp en dat is ook de reden waarom we nadenken over een apart, en meer gedetailleerd, blog hierover in de toekomst. Maar omdat we het nu toch aanstippen, zijn hier wat basiszaken waar thuiskwekers en guerrilla kwekers rekening mee kunnen houden bij het zoeken naar die ideale plek.

De basis van het buitenkweken (Deel 1)

Thuis of in je tuin kweken

 • Balkons op het zuiden zijn een goede optie
 • Dakterrassen zijn zo'n beetje het ideale scenario
 • Denk na over plekken in je tuin waar cannabisplanten niet opvallen tussen andere vegetatie en veel direct zonlicht ontvangen
 • Een kas verzekert een lage zichtbaarheid en is niet enorm duur
De basis van het buitenkweken (Deel 1)

B) Eigenschappen van een veelbelovende plek voor guerrillakweek

 • Toegang tot water op loopafstand (gebruik Google Earth om rivieren, meren en vijvers te vinden)
 • Veel direct zonlicht van zonsopkomst tot zonsondergang (gebruik online hulpmiddelen zoals suncalc.net)
 • Er moet geen reden zijn dat mensen de plek bezoeken (>1 uur uit de buurt van de bewoonde wereld)
 • Cannabis planten zullen opgaan in de natuurlijke vegetatie (struiken van hetzelfde formaat, etc.)

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37835 reviews