1. DE GENETICA IS VAN FUNDAMENTEEL BELANG

De kwaliteit van een cannabis gewas is voor een deel al bepaald voordat het eerste zaadje is geplant. Zaadselectie is een heel belangrijk onderdeel van het proces en is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat van je toppen. Elke kweker heeft zijn eigen voorkeur wat betreft soorten. Sommigen prefereren de krachtige, cerebrale sativa high, waardoor ze zich energiek en gemotiveerd voelen. Anderen kiezen voor stoney indica highs die zorgen voor een kalme en vredige gemoedstoestand. Weer andere kwekers zijn op zoek naar medicinale strains en hebben waarschijnlijk een voorkeur voor genetica met hoge concentraties CBD.

Genetische overwegingen moeten ook worden gemaakt op basis van de omgeving die de kweker tot zijn beschikking heeft. Als je bijvoorbeeld verbouwt in een kleine ruimte binnenshuis, dan zijn autoflowering strains mogelijk de beste keus. Maar als je veel ruimte buiten hebt, dan heb je misschien liever genen die zorgen voor torenhoge struiken.

Royal Queen Seeds Ontkieming

2. GEBRUIK ZADEN EN VERMIJD KLONEN

Een andere factor die je moet overwegen voordat je gaat verbouwen, is of je klonen of zaden gaat gebruiken. Het kan een aantal voordelen hebben om je kweek te beginnen met klonen, maar het is een riskante onderneming. Klonen zorgen voor planten die een exacte genetische kopie zijn van de oorspronkelijke "moeder" plant waar ze van zijn genomen. In de genetische eigenschappen kunnen ook bepaalde zwakheden en ziekten zitten, waar de oorspronkelijke plant last van had. Dus als je een kloon ontvangt van een plant waarvan je de geschiedenis niet kent, dan loop je het risico om je kweek slecht te beginnen.

Daarbij komt dat klonen die online zijn besteld en per post komen waarschijnlijk in een staat van shock op hun bestemming arriveren en dus tijd nodig hebben om zich aan te passen. Daardoor duurt het kweekproces dat toch al vrij lang duurt, nog langer.

3. SELECTEER FEMINIZED ZADEN

Voordat je van start gaat met je kweekavontuur, is het heel belangrijk om feminized zaden te selecteren. Je streeft immers naar enorme opbrengsten van topkwaliteit. Door gebruik te maken van feminized zaden voorkom je rampzalige situaties die het proces enorm kunnen afremmen. En die de opbrengst van een heel gewas kunnen verminderen.

Feminized zaden zijn zodanig gekweekt dat ze geen mannelijke chromosomen bevatten. Dat betekent dat elke plant die eruit voortkomt een vrouwtje is, die rookbare toppen oplevert. Alleen vrouwelijke cannabis planten produceren medicinale en recreatieve marihuana. Daarom prefereren de meeste kwekers hen boven hun mannelijke tegenhangers.

Als je dus kiest om te kweken met feminized zaden, raak je geen kostbare tijd kwijt aan het tijdrovende selectieproces waarbij je mannelijke planten aan het begin van de bloeiperiode moet identificeren. En vervolgens moet verwijderen uit de groeiruimte.

Niet alleen bespaar je tijd door feminized zaden te gebruiken, het helpt je ook om potentieel rampzalige fouten te voorkomen. Als je mannelijke planten over het hoofd ziet, gaan ze stuifmeel afgeven en bestuiven ze vervolgens de vrouwelijke planten die in de buurt staan. Als een vrouwelijke plant eenmaal is bevrucht, doet ze niet meer erg haar best om grote toppen vol met plakkerige hars te produceren. In plaats daarvan stopt ze haar energie in de productie van zaden. Dat is het laatste wat je wilt als je hoopt op een krachtige oogst van cannabis toppen.

Cannabis Wächst Boden

4. KWALITEITSPLANTEN HEBBEN KWALITEITSGROND NODIG

Om een gezond lichaam in stand te houden, hebben we als mensen bepaalde voedingsstoffen en een bepaald aantal calorieën nodig. Dat geldt ook voor cannabisplanten. Om de planten stevig en vitaal te houden, moeten ze de juiste hoeveelheid en het juiste soort voedingsstoffen tot zich kunnen nemen. Die stoffen nemen ze op uit de grond door middel van hun wortelsysteem.

Als je je planten in eenvoudige, arme grond zet, dan is de kans groot dat ze tijdens de groei op den duur een tekort krijgen aan bepaalde mineralen en elementen. Deze gebreken kunnen de groei vertragen en zelfs de kwaliteit van je toppen verminderen. Wil je er zeker van zijn dat je gewas alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft voor optimale groei? Dan moet je kwalitatieve organische grond gebruiken die veel voedingsstoffen bevat en maar weinig toevoegingen nodig heeft totdat de groeicyclus is voltooid.

5. MESTSTOFFEN EN BOOSTERS

Als je kwaliteitsgrond gebruikt, dan zou het niet nodig moeten zijn om supplementen toe te voegen die uiteindelijk meer kwaad dan goed kunnen doen. Als je grond is uitgeput, dan krijgen je planten daar last van. Daarom kiezen sommige kwekers voor synthetische producten in een poging de gezondheid van hun planten te herstellen.

Maar een onjuist gebruik van deze producten kan tot ongewenste bijwerkingen leiden, zoals wortelverbranding en beschadiging en verzwakking van bladeren. Als dat gebeurt, kunnen bepaalde voedingsstoffen niet worden opgenomen en kan een adequate fotosynthese worden belemmerd.

6. ZORG ERVOOR DAT JE PLANTEN VOLDOENDE LICHT KRIJGEN

Weet je nog die les over fotosynthese in de biologieles? Eindelijk is het moment aangebroken dat je die les mag gaan toepassen in het echte leven. Planten hebben licht nodig om energie te creëren. Die hebben ze nodig om te overleven, te bloeien en de meest ijzige en sappige toppen op te leveren die je je kunt voorstellen.

Als het bladerdak van de bladeren in aanraking komt met licht, dan speelt het groene pigment chlorofyl een rol in het omzetten van deze energie in suikers. Deze suikers zijn het voedsel van de plant. Hoe meer planten ervan produceren en opnemen, hoe groter en krachtiger ze worden. Dus het is niet moeilijk te snappen waarom planten zoveel mogelijk licht moeten krijgen tijdens de groeicyclus.

Het is belangrijk om je te realiseren dat niet alle lichtbronnen gelijk zijn. Als je denkt dat je voldoende hebt aan een standaard bureaulamp, dan verwelken en verzwakken je planten al gauw. Als je binnen verbouwt, dan heb je krachtige en sterke groeilampen als HPS en LED’s nodig om je gewassen van voldoende licht te voorzien. Zo kunnen ze snel groeien en sterk worden. Krachtig, helder licht doet wonderen voor je planten en zorgt ervoor dat ze sterker worden en een grotere opbrengt opleveren.

Cannabis Binnen Cultuur

7. LUCHTCIRCULATIE EN VENTILATIE

Luchtcirculatie speelt een belangrijk rol in de algehele kwaliteit van een gewas. Niet alleen helpt het om de juiste luchtkwaliteit te behouden, maar het vermindert ook de kans op schimmels. Die houden namelijk van een stilstaande en vochtige omgeving met weinig luchtcirculatie. Je kunt ventilators gebruiken om een constante luchtcirculatie in stand te houden. Een uitlaatsysteem, gecombineerd met ventilators die de lucht uit een ruimte trekken, kan worden toegepast om de groeiruimte te ventileren.

8. HOUD DE TEMPERATUUR OPTIMAAL

Cannabisplanten genereren meer opbrengst als ze op de juiste temperatuur worden gekweekt. Tijdens de bloeifase van de groeicyclus is een temperatuur van tussen de 18-26°C overdag ideaal. Wat betreft de nachttemperatuur, schijnen planten het goed te doen bij 20-24°C.

Te lage temperaturen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van een plant en kunnen uiteindelijk zelfs dodelijk zijn.

Muurthermometers kunnen worden gebruikt om de temperatuur in de gaten te houden en hulpmiddelen als kachels en airconditioners kunnen worden ingezet om de temperatuur in overdekte omgevingen te reguleren.

9. HOUD DE LUCHTVOCHTIGHEID IN DE GATEN

Luchtvochtigheid is een belangrijk onderdeel van de verbouw van cannabis dat vaak over het hoofd wordt gezien. Luchtvochtigheid heeft simpelweg te maken met de hoeveelheid waterdamp die in de lucht aanwezig is. Je kunt dit beïnvloeden door in de groeiruimte luchtbevochtigers en ontvochtigers te plaatsen. De luchtvochtigheid meet je met een hygrometer.

Tijdens de vegetatieve fase prefereren planten een vochtige omgeving en floreren ze bij een hoge luchtvochtigheid. Planten willen minder luchtvochtigheid tijdens de bloeifase van de groeicyclus. Het optimale niveau ligt dan rond de 40%. Een lagere luchtvochtigheid tijdens de bloeiperiode vermindert de kans op de vorming van schimmels.

Cannabis-Heilung

10. DROGEN EN UITHARDEN

Het op de juiste manier drogen en uitharden van je oogst is net zo belangrijk als alle andere fases van de groeicyclus. Als je op dit punt fouten maakt, dan kan je dat je hele oogst kosten. Schimmels floreren onder donkere en vochtige omstandigheden. Dus om te voorkomen dat ze zich vormen, is het van het grootste belang om je toppen te drogen en uit te harden. Daarmee verwijder je al het achtergebleven vocht.

Je kunt je toppen drogen door ze gelijkmatig te verdelen over droogrekken die in een ruimte met voldoende luchtcirculatie staan.

Als de toppen eenmaal droog zijn, is het tijd om te beginnen met het uitharden. Daarvoor stop je ze in glazen potten met een grote opening. Controleer de potten eenmaal per dag om het proces in de gaten te houden. Open de deksels om de lucht te verversen. Verwijder elke top die tekenen van schimmel vertoont. Hoe langer je de toppen uithardt, hoe plezieriger de rookervaring uiteindelijk is.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.