CANNABIS VOOR LANGERE TIJD BEWAREN

Om ervoor te zorgen dat cannabis na verloop van tijd niets aan potentie verliest, is het absoluut noodzakelijk het op de juiste manier op te slaan. Te droog en de kwaliteit holt achteruit, te vochtig en je hebt kans op schimmelvorming. Deze twee factoren zijn doorslaggevend. Om te beginnen, dien je ervoor te zorgen dat je geliefde toppen goed gecured zijn. Dat is namelijk de eerste stap van het succesvol opslaan van wiet voor een langere periode. Het curen zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid binnenin de toppen wordt geoptimaliseerd. Het onttrekken van vocht verzekert je van kwaliteitsbehoud en gaat schimmelvorming tegen.

Een perfecte methode om cannabis voor langere tijd te bewaren, bestaat niet. Bovendien is de opslagperiode afhankelijk van de gewoonten van de consument. In sommige gevallen hoeft de bewaartijd maar maximaal acht weken te zijn vanwege de bijzonder snelle ontwikkeling van autoflowering gewassen. En soms komt het voor dat de stash een jaar goed moet blijven. Tot je weer buiten kunt gaan kweken.

Gerelateerd Artikel
Hoe behandelt u uw buds

VEREISTEN VOOR EEN LANGE BEWAARTIJD

De beste relatieve luchtvochtigheid voor het opslaan van cannabis ligt tussen de 55-62%. Rond dit vochtigheidsgehalte kan zich geen schimmel vormen. En de kwaliteit van de toppen en hars blijft volledig behouden. Een goed gebalanceerd vochtigheidsgehalte in de directe atmosfeer houdt de toppen voor meerdere maanden luchtig en aromatisch. Ze verliezen zo ook niet aan potentie.

Op veel levensmiddelen die lang bewaard kunnen worden, staat "Koel en op een donker plek bewaren." Dat geldt ook voor cannabis. Een koele plek en een stabiele temperatuur zonder direct licht zijn de beste condities voor het bewaren van cannabis. Door licht gaat de THC achteruit. En warmte veroorzaakt schimmel.

BEWAARMETHODEN

Cannabis JarGlazen potten en weckpotten: zorg dat je de echte originele gebruikt, met een goed sluitende rubberen ring. Eisen voor voedselveiligheid, daar moeten ze aan voldoen. Het moet niet zomaar een decoratief leuk glazen potje zijn. Zuurstof is vijand nummer één nadat je toppen eenmaal goed uitgehard zijn. Vul de weckpot met goed uitgeharde toppen, maar prop de pot niet stampvol. Zorg ervoor dat je het deksel goed sluit.

Humidor: wanneer je over genoeg geld beschikt, is een humidor een goede investering. Deze bewaardozen zijn speciaal voor cannabis op de markt gebracht. Ze houden het vochtigheidsgehalte constant op hetzelfde niveau.

Vacuüm Seal Tassen Voor CannabisVacuümzak 1: deze zijn speciaal voor voedingsmiddelen. Afhankelijk van het model kun je 50-1000g cannabis vacuüm trekken. De zakken verwijderen alle zuurstof en dat is een belangrijke factor voor het voorkomen van schimmels. De toppen zien er naderhand iets minder mooi uit vanwege de onderdruk. De smaken en aroma's blijven echter onaangetast. Wiet is met deze methode voor onbepaalde tijd te bewaren mits het goed uitgehard en vacuüm verpakt wordt. De zakken worden meestal in de koelkast bewaard. Voor de langere termijn kun je ze in het vriesvak opslaan.

Vacuüm Seal Tassen Voor Cannabis KlerenVacuümzak 2: dit soort zakken zijn speciaal voor kleding. De zak wordt met een stofzuiger vacuüm getrokken. De zakken zijn van steviger materiaal gemaakt en voorzien van een luchtdichte zipsluiting. Je kunt de stofzuiger aan een tuitje koppelen. Zo zuig je alle lucht uit de zak waardoor de kwaliteit van de wietvoorraad behouden blijft en deze langer vers blijft. De zakken hebben een groter formaat en zijn uitstekend voor de veel oogstende seizoenskweker. Echt enthousiaste kwekers moeten kilo's wiet voor twaalf maanden kwijt kunnen. Zo ook medicinale gebruikers die extracten maken. Net als de eerder genoemde vacuümzakken kun je deze het best in de koelkast of een vriezer opslaan.

Compressie Cannabis HashCompressie: toppen in een mal persen tot het stevige, hasj-achtige blokken worden, verzekert je ervan dat ze voor onbepaalde tijd bewaard kunnen worden. Daartoe moeten ze wel volgens de vereisten verpakt worden. Hoewel de schoonheid van de toppen opgeofferd wordt, blijft de wiet zelf eeuwig goed! Als je wat nodig hebt, snijd je er gewoon een plak af. Er zijn wietsoorten die er tot je verrassing weer luchtig uit gaan zien. Andere varianten blijven hard en moeten als hasj worden verwerkt.

GOEDE GEWOONTES

Wanneer je cannabis voor langere tijd wilt opslaan, heb je vooral je gezonde verstand nodig:

  1. Houd het koel. Vermijd hoge temperaturen. Niet bewaren in de buurt van waterleidingen, radiatoren, of andere warmtebronnen. Lieve mensen die in een warm tropisch klimaat wonen: we leven met jullie mee. 
  2. Donker bewaren. Licht heeft een negatieve invloed op de THC. 
  3. Ga schoon en netjes te werk. Als je een flinke berg wiet hebt om op te slaan, wil je niet dat je per ongeluk ziektekiemen op de cannabis overbrengt. Zorg er dus voor dat de zakken en weckpotten grondig gereinigd zijn. 
  4. Laat de wiet goed curen. Alleen goed uitgeharde cannabis is voor langere tijd te bewaren. Als kweker is de basiskennis van het curen een eerste vereiste. 
  5. Maak gebruik van glazen bewaarpotten. Potten van geglazuurd aardewerk kunnen ook ingezet worden. Plastic kan tot meer vocht leiden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.