WAT IS HASJ?

Hasjiesj krijg je als je trichomen scheidt van de cannabisplant. Ook al vind je de meeste trichomen op volwassen cannabis toppen, ze kunnen in kleinere concentraties op de hele plant voorkomen. Daarom bewaren zoveel kwekers hun plantenresten. Zo kunnen ze alle trichomen, die de almachtige cannabinoïden en terpenen bevatten, ervan afhalen. De trichomen worden vervolgens gebruikt om edibles te maken, of geperst/met warmte behandeld om hasj te vormen. Tot recent werden trichomen gewoon "kief" genoemd. Vanuit technisch oogpunt is kief de opgezwollen kristalformatie aan de top van de trichomen. Deze kenmerkt zich door microscopische, haarachtige kliertjes.

Door de procedures die je uitvoert als je hasj maakt, krijgt het eindproduct een onderscheiden high, aroma en fysieke samenhang. Hieronder beschrijven we een aantal manieren waarop je trichomen kunt extraheren en tot hasj kunt verwerken.

Kief Cannabis

MET DE HAND ROLLEN

Met de hand rollen is een proces dat gewoonlijk voorkomt als je grote hoeveelheden cannabistoppen en knipresten verwerkt tijdens de oogst. Het komt erop neer dat trichomen aan je handen plakken, waardoor je uiteindelijk een zwarte laag van plakkerige hars op je handen hebt. Als je een aanzienlijke hoeveelheid materiaal hebt verzameld, kun je je handen over elkaar wrijven om kleine bolletjes hasj te vormen.

Er is geen voorgeschreven hoeveelheid trichomen bij het maken van hasj op deze manier, maar het is vaak het beste om een heleboel te verzamelen, omdat ze tamelijk klein zijn. En natuurlijk geldt, hoe meer trichomen je samenperst en rolt, hoe meer hasj je krijgt.

Houd in gedachten: afhankelijk van hoe schoon de handen zijn van de persoon die aan het rollen is, verzamel je op deze manier natuurlijke oliën en vuil van de huid van diegene. Samen met de cannabinoïden en ander bruikbaar materiaal. Waarschijnlijk proef je het verschil echter niet omdat de trichomen domineren qua aroma en smaak.

HASJ MAKEN VAN KIEF

Kief is wat de meesten van ons kennen als het goede spul dat zich op de bodem van je grinder verzamelt. En inderdaad, dit is een van de vele methoden om het te verkrijgen. Hieronder gaan we in op serieuzere methoden om dat te doen. Maar voor nu is het belangrijk dat je begrijpt hoe je hasj maakt als je eenmaal kief hebt verzameld. Je hebt een pollenpers nodig. De druk van dit apparaat transformeert de kief tot perfecte, samengeperste hasj.

Wil je dat dit proces succesvol is, verzamel dan zoveel mogelijk kief en stop het in de pers. Draai het handvat vervolgens zo stevig aan als je kunt. Je hebt hierbij echt wat serieuze spierballen nodig. Als je eenmaal merkt dat het klaar is, schroef dan de andere kant van de pers eraf. Draai aan het handvat totdat de hasj eruit komt. De amberachtige rol die eruit komt, is je hasj. Je kunt er zoveel je wilt van verkruimelen voor je volgende joint of bowl.

FLAT SCREENING AKA DROOG ZEVEN

Flat screening is ook een relatief eenvoudige methode, maar je hebt er wel een zeef voor nodig. Hoe kleiner de gaatjes zijn, hoe puurder je hasj wordt. Het ligt eraan of je op zoek bent naar kwantiteit of naar kwaliteit.

Leg je cannabis van tevoren een aantal uren in de vriezer. Dat helpt de trichomen scheiden van de plant. Plaats het restmateriaal op de zeef bovenop een schoon en plat oppervlak. Wrijf het zachtjes over de zeef. Alle trichomen vallen op het platte oppervlak eronder. Doe dit zo lang je wilt. Je moet proberen om ten minste 10% van het totale gewicht van je plantenresten in trichomen te krijgen.

BLENDER-METHODE

Je hebt waarschijnlijk het merendeel van de materialen hiervoor in huis, maar je hebt ook een zeef nodig. Doe je knipresten in een blender en voeg water toe totdat je groen is bedekt. Doe er daarna heel veel ijs bij en mix het geheel ongeveer een minuut.

Als je dit hebt gedaan, neem je een glazen pot en giet je het mengsel door de zeef in de pot. Laat het ongeveer een half uur bezinken. Je ziet dat de trichomen zich op de bodem van de pot afzetten. Dat is precies wat je wilt. Probeer om ongeveer ⅔ van het water af te gieten, zonder dat je het goede spul kwijtraakt. Vul de pot nu opnieuw met ijswater; laat het 3-5 minuten bezinken en giet daarna opnieuw ⅔ van het water af. Herhaal dit proces 4-5 keer voor hasj van topkwaliteit.

Om het af te maken, moet je zoveel mogelijk water uit de pot afgieten, zonder dat je de trichomen tijdens dat proces wegspoelt. Daarna pak je een koffiefilter. Giet de oplossing daar doorheen; zo wordt het meeste water gescheiden van de trichomen. Knijp het filter uit om overtollig water te verwijderen en laat de kief daarna drogen. Je hebt dan je eindproduct. En het is niet nodig om het samen te drukken of te verhitten. Je kunt er in deze vorm van genieten in een joint of bowl.

Cannabis Hash

DROOGIJS HASJ

Droogijs hasj is een methode waarbij niets anders dan de hars wordt geëxtraheerd. Dit is een van de meest pure methodes voor het zelf maken van hasj. Voor dit wetenschappelijke experiment met cannabis heb je een emmer nodig, droogijs, veiligheidshandschoenen en bubble bags. Deze netzakken moeten geperforeerd zijn om aan de door jou gewenst puurheid te voldoen. Een 73μm zak geeft je het meest pure resultaat met niets anders dan hars. Als je een 160μm zak gebruikt, krijg je meer eindproduct, maar ook meer plantmateriaal. Dat is niet per se slecht, maar het hangt ervan af wat je wilt.

Nu je de materialen hebt verzameld, stop je de cannabis resten/ toppen in een grote emmer met droogijs. Roer en schud het geheel een paar minuten voorzichtig. Dat helpt de harsklieren scheiden van het plantmateriaal. Het is de temperatuur die daarvoor zorgt. Het gebruik van droogijs is hoofdzakelijk om te voorkomen dat je product te vochtig wordt.

In de volgende stap neem je een bubble bag en wikkel je die om de bovenkant van de emmer, zodat je die ondersteboven kunt houden. Zorg dat je een groot, plat en schoon oppervlak hebt. Draai de emmer om, waardoor al het materiaal en droogijs in de zak vallen. Als je de zak goed en stevig vast hebt, schud je hem boven het oppervlak. Als je dat een paar minuten hebt gedaan, zie je dat er op het oppervlak heel veel amberkleurig stof ligt. Pak een kaart om alles bij elkaar te schrapen. Dit is je hars en het ziet er waarschijnlijk verrukkelijk uit. Om er hasj van te maken, doe je het in de pollenpers en volg je de hierboven genoemde instructies.

CHARAS

Je hebt misschien weleens van deze naam gehoord, omdat het een erg populair extract is in India, Nepal en andere regio’s. Het lijkt erg op de methode van het met de hand rollen, maar charas is afkomstig van toppen en resten die niet gecured zijn en van niet reeds geoogst materiaal.

Om het te maken, verwijderen de meeste kwekers wat materiaal van planten die twee tot drie weken later helemaal volwassen zijn. Anderen wachten totdat het oogsttijd is. Vanaf dit punt is het proces hetzelfde als bij het met de hand rollen. Wrijf de toppen en resten voorzichtig tussen je handen totdat een dikke laag verschijnt. Charas kan met de meeste methodes worden gerookt. Je kunt het toevoegen aan de toppen in een joint, blunt, bong of pijp.

MECHANISCHE TROMMEL

Voor degenen onder jullie die een groter budget hebben, is er een geautomatiseerde optie waarmee je zowel tijd als energie bespaart! Het werkt op dezelfde manier als de methode van het droog zeven, alleen wordt het werk nu gedaan door een machine. Hierbij heb je een vat waarin je de wiet doet, die vervolgens wordt bedekt met een grote zeef. De machine schudt het vat, waardoor al die heerlijke trichomen vrijkomen. Om het beste resultaat te behalen, moet je de cannabis drie uur voordat je het gaat bewerken in de vriezer doen.

Ook voor dit proces geldt dat je alleen de kief extraheert. Gebruik een pollenpers of de door jou verkozen methode om er hasj van te maken.

DE JUISTE KEUZE VOOR JOU

Zoals je kunt zien, zijn er talrijke methodes voor het extraheren van pollen. Elke techniek is per kweker verschillend. Maar bij allemaal komt het neer op het scheiden van trichomen/kief van het plantmateriaal en het samenpersen ervan om een vaste substantie te krijgen. Zelfs deze lijst geeft geen volledig overzicht van de methodes die daar tegenwoordig voor worden gebruikt. Dus hoe moet je bepalen welke methode geschikt is voor jou?

Je moet een aantal factoren overwegen. Ten eerste, bedenk hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Een aantal van deze methoden kan worden uitgevoerd met materialen die je al thuis hebt. Dus het is misschien handig om met een van die werkwijzen te beginnen. Als je daar niet tevreden mee bent, kun je een zeef of bubble bags aanschaffen en de daarbij horende methodes proberen. En als je er nog steeds van overtuigd bent dat het beter kan, dan kun je meer dan €300 investeren in een mechanische trommel.

Het hangt er ook vanaf of je dit wilt doen op professioneel niveau of gewoon op zoek bent naar een upgrade van je persoonlijke voorraad. We hopen dat we je hierbij voldoende informatie hebben gegeven zodat je een beslissing kunt nemen en aan de slag kunt met het maken van je eigen hasj!

Pollen Hashish

DE BESTE SOORTEN OM HASJ TE MAKEN

ROYAL GORILLA

Mocht je van plan zijn een verse partij hasj te gaan maken, overweeg dan absoluut Royal Gorilla. Maar alleen als je enorme gehaltes THC aankunt. Dit monster is het resultaat van een ambitieus teeltproject met de oudersoorten Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel. Deze soort toont geen genade en levert onmiddellijke en langdurige highs, gevoed door THC-gehaltes van 25%. Bovendien heeft ze een genetische samenstelling van 50% sativa en 50% indica genetica. Het krachtige effect is daarmee evenwichtig verdeeld over lichaam en geest. De sativa-elementen maken de hersens wakker en openen de poorten naar diepgaand creatief denken en probleemoplossende vermogens. Tegelijk geven de indica aspecten een warm en rustgevend gevoel aan de spieren.

Deze prijswinnende variëteit produceert grote hoeveelheden hars in de bloeifase van de groeicyclus. Dit maakt haar een droom voor kwekers die graag handmatig hasj van de toppen wrijven. Deze uiterst psychoactieve hasj is tot ballen of blokken te vormen en geeft aangename aardse aroma’s en dennengeuren. Royal Gorilla doet het beter in een warm klimaat en produceert in deze omstandigheden meer hars. Planten die je binnen in een kweekruimte of tent teelt, bereiken hoogtes van 160cm en leveren grote opbrengsten op van 550g/m², mits er voldoende lampen en voedingsstoffen beschikbaar zijn. Buitenplanten worden 170cm hoog en produceren oogsten van 600g/plant. Buitenkwekers mogen de toppen halverwege oktober binnenhalen. Royal Gorilla heeft een bloeitijd van 8–9 weken.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla

 

SOUR DIESEL

Hasj staat erom bekend een euforische, levendige high op te wekken. Het is dus logisch om genen te selecteren die deze effecten benadrukken. Sour Diesel vervult deze taak zonder twijfel. Deze sterke sativa soort bestaat uit 70% sativa en 30% indica genetica, waardoor ze een vurige en energieke kick geeft die hand in hand gaat met het “upper” effect van hoogwaardige hasj. Ze is het resultaat van een diverse samenstelling van soorten, waaronder Original Diesel, Northern Light, Shiva en Hawaiian. Het roken van een joint gevuld met haar toppen wekt een heldere high op die alertheid en je kritische denkvermogen versterkt. Hasj gemaakt van deze cannabis levert prikkelende smaken van kruiden en zuurheid op.

Sour Diesel produceert kleine en compacte felgroene toppen die keurige klompjes vormen. Bij nadere inspectie heb je als teler het geluk om hoge aantallen trichomen waar te nemen die grote hoeveelheden psychoactieve hars uitpersen. Deze eigenschap maakt haar een hoogst productieve plant. Gebruik gewoon je handen om het lekkers te verzamelen. Sour Diesel gedijt goed in een gematigd tot warm klimaat en presteert zowel binnen als buiten uitstekend. Binnenplanten leveren royale opbrengsten op van 475–525g/m² en worden tussen de 90–160cm hoog. Buitenplanten produceren oogsten van 600g/plant en bereiken hoogtes van 200cm. Buiten geteelde planten zijn eind oktober klaar voor de oogst en verdere verwerking. Sour Diesel heeft een bloeiperiode van 10–11 weken, maar is het wachten ruimschoots waard.

Sour Diesel

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 475 - 525 g/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high
 

Buy Sour Diesel

 

ICE

ICE, ook wel bekend als Indica Crystal Extreme, heeft haar naam te danken aan haar enorme trichoomproductie. De grote en bolvormige toppen van de soort lijken wel een sneeuwstorm te hebben doorstaan. In feite is dit echter gewoon de enorme hoeveelheid hars! Het lijkt wel alsof deze plant exclusief voor de productie van hasj is ontworpen. Vele lagen stroperige hars blijven aan je handpalm kleven. Het duurt niet lang voordat je een enorme temple ball hebt gevormd. Haar uitmuntende hasj genen zijn afkomstig van de oudersoorten Afghan, Northern Light en Skunk. Deze mix heeft geleid tot een indica-dominante soort die bij inhalering een onmiddellijke lichamelijke high geeft. De effecten zijn rustgevend, meditatief en therapeutisch. Deze hasj ’s avonds in een kaarsverlichte kamer roken leidt gegarandeerd tot kalmerende euforie. Elk hijsje is verrijkt met smaken van specerijen, kruiden en munt. Een THC gehalte van 18% garandeert bevredigende highs die niet overdreven intens zijn.

ICE groeit zowel binnen als buiten goed en levert in beide omgevingen bevredigende opbrengsten op. Binnenplanten produceren 450g/m² en strekken zich uit tot hoogtes van 120cm. Hun tegenhangers buiten bereiken opbrengsten van 500–550g/plant en een hoogte van wel 200cm. Houd er rekening mee dat je buitenplanten in september moet oogsten. ICE heeft een bloeitijd van 8–10 weken.

ICE

Ice

Ice

Genetic background Afghan x Northern Light x Skunk
Yield indoor 400 - 450 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 90% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect Physical stoned
 

Buy Ice

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.