Hasj wordt op verschillende manieren gemaakt, en vooral van de twee dominante soorten wiet; Sativa en Indica. Deze produceren verschillende effecten. Bovendien kan hasj worden gemaakt van de bloemen van hybride soorten Sativa, Indica en Ruderalis... en er is een overvloed aan hybride soorten, elk met zijn eigen kenmerken en 'persoonlijkheden'.

Daarnaast voegen sommige producenten van hasj andere elementen toe aan de mix. Deze andere elementen kunnen opium, kruiden of onbekende vulstoffen zijn. Al deze variabelen zijn van invloed op iemands beleving.

Simpel gezegd produceert de inname van hasj een aanzienlijk krachtiger effect dan het roken van de bloem waaruit het is gewonnen, dat is zo omdat hasj enkel uit de trichomen van de bloemen of buds van volwassen vrouwelijke plant bestaat. De trichomen zijn de kleine harsachtige haarzakjes die het hoogste gehalte THC van de bud bevatten. Hasjiesj is dus de puurste vorm van THC die men kan vinden. Hasj heeft een THC-gehalte van ten minste 40% tegenover buds met een gehalte van 10% tot ongeveer 20% THC.

De high die van hasj wordt verkregen staat bekend als meer mentaal en helder, en afhankelijk van hoeveel er wordt ingenomen zeker ook intenser. U kunt zichzelf terugvinden op de bank, ontspannen in een wereld van gedachten en dromen. Maar dat hoeft niet zo te zijn als u slechts een kleine hoeveelheid gebruikt. Kleine hoeveelheden hasj zullen iemands visuele- en gehoorsperceptie intensiveren en een verhelderde geest opleveren die de waargenomen schoonheid apprecieert, terwijl men ook creatief actief blijft.

Hasj Wiet

SATIVA HASJIESJ VS. INDICA HASJIESJ  

Hasj geproduceerd uit een pure Sativa-plant zal een lichter, meer mentaal effect hebben, want dat is de inherente persoonlijkheid van Sativa. Sativa staat bekend als de creatieve en inspirerende wiet. De hasj-ervaring zal deze kwaliteiten dus ook belichamen. Hasj van pure Indica zal een meer 'stony' effect op de geest en het lichaam hebben, want daar staat Indica wiet immers ook om bekend.

Gerelateerd Artikel
Hoe maakt u hasj

VERSCHILLENDE PRODUCTIEMETHODEN VAN HASJ

Veel hasj-kenners maken hun hasj het liefste zelf door simpelweg de trichomen van de bud te knippen en deze voor het roken al dan niet te comprimeren. Andere productiemethoden kunnen zo eenvoudig zijn als het mengen van de trichomen met boter, olijfolie of honing; of zo ingewikkeld als het extraheren van de harsen met alcohol, butaan, of gewoon water.

Het eindproduct hasj heeft een massa van ongeveer 20% van de plantaardige bud; 10 gram buds wordt dus verkleint tot 20% van zijn oorspronkelijke massa (2 gram), maar behoudt dezelfde potente concentratie THC als de oorspronkelijke 10 gram buds.

Er zijn ook liefhebbers die hasj-extracten uit trichomen doordrenken met brandy, rum, en andere smaakvolle alcoholische dranken. Ze druppelen dit dan onder de tong. Isopropyl-alcohol is een veel voorkomende (en minder gezonde) methode van extractie. De verschillende manieren om hasj te verkrijgen geven de gebruiker zeer verschillende ervaringen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.